Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 червня 2020, 18:43
30861
0

Дубль Марлоса, Гімн від Тайсона, скандал із Зорею, розгром від Динамо

Найцікавіші події 25-го туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 10 червня 2020, 18:43
30861
0
Дубль Марлоса, Гімн від Тайсона, скандал із Зорею, розгром від Динамо
ФК Шахтар

Багато забитих м'ячів, багато призначених пенальті, багато помилок суддів і футболістів - український футбол, набираючи обертів, стає схожий на себе улюбленого докарантинної пори. Після 25 туру знову відбулися зміни в трійці лідерів (точніше, на другому і третьому місцях). А «Шахтарю» для чемпіонства залишається зробити два кроки: здобути дві перемоги.

Матч туру

На «Олімпійському» знову відбувся центральний поєдинок туру. І знову номінальним господарем поля був «Шахтар». Спочатку «гірники» повинні були грати на виїзді проти «Десни», але чернігівці через проблеми зі своїм стадіоном попросили донеччан провести гру на їхній арені, а в другому колі команди поміняються статусами - господарем будуть «сіверяни». Матч лідерів - першої і другої (на той момент) команд вийшов цікавим і результативним. «Гірники» приголомшили гостей швидким голом - відзначився Фернандо.

А потім своє вагоме слово сказав Марлос: спочатку він не реалізував пенальті, а через хвилину забив красивий гол. На 32 хвилині підопічні Рябоконя відродили інтригу: Фаворов реалізував пенальті. Але на початку другого тайму Марлос знову збільшив відрив у рахунку до двох м'ячів, і, незважаючи на всі старання гостей, «Шахтар» дуже комфортно почувався на полі. Правда, під завісу поєдинку «Десна» зуміла відквитати один м'яч - відзначився Будківський. На більше чернігівцям не вистачило часу.

Герой туру

Другий тур поспіль дуже високий рівень гри демонструє півзахисник «Шахтаря» Марлос. Натуралізований бразилець, як і в матчі проти «Динамо», і в поєдинку з «Десною» вів гру команди в центрі поля. Перший його гол в ворота Паста - копія його першого взяття воріт «Динамо»: «обстукався» м'ячем з партнером і невідпорно пробив під кут. Цей гол трапився за хвилину після того, як Марлос не реалізував пенальті. Напевно, той момент його добре мотивував.

І в подальшому Марлос залишався однією з ключових фігур «Шахтаря» в поєдинку. Свій другий гол у грі півзахисник забив після швидкої контратаки, добивши м'яч після удару Фернандо. А міг забити і третій, але з порожніх воріт після удару Марлоса м'яч неймовірним чином вибив захисник.

Сейв туру

Голкіпер «Десни» Паст другий поспіль тур вирізняється відмінною реакцією при відбитті пенальті. У попередній зустрічі - проти «Колоса» - Євген потягнув удар від Гавриша. Відзначився чернігівський воротар і в матчі проти «Шахтаря», відбивши пенальті від Марлоса. І не скажеш, що удар вийшов невдалим - це саме Паст зіграв відмінно.

Помилка туру

Як не можна грати в захисті, на 88 хвилині зустрічі «Шахтар» - «Десна» продемонстрував півзахисник донецької команди Пихальонок. Олександр в досить простій ситуації просто подарував м'яч нападаючому суперника Будківському, і Пилип з вдячністю прийняв цей нежданий сюрприз, розстрілявши в упор ворота своєї колишньої команди.

Гімн туру

Перед грою на «Олімпійському», коли зустрічалися «Шахтар» і «Десна», виконувався Гімн України. Як і годиться в подібних випадках, українські футболісти слухали національний Гімн з рукою на серці і підспівуючи. Несподівано співав наш Гімн і бразилець Тайсон. Напевно, за довгі роки Україна таки стала для нього другою Батьківщиною.

Гість туру

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко побував на матчі «Шахтар» - «Десна». Андрій Миколайович, дотримуючись протоколу, сидів подалі від президента УАФ Андрія Павелка.

Перенос туру

І цей тур виявився неповним: матч за участю «Карпат» знову перенесено. У львівському клубі - спалах коронавірусу (інфіковані вже 28 осіб, причому і футболісти, і персонал), тому поєдинок «Карпат» з «Ворсклою» був перенесений. Де і коли він відбудеться - поки що не ясно. І чи відбудеться взагалі...

Скандал туру

За кілька годин до початку матчу «Зоря» - «Колос» не було впевненості, що він відбудеться. А все тому, що гравці луганської команди начебто не проходили обов'язкової процедури тестування на коронавірус (її потрібно проходити кожні два тижні), про що повідомив В'ячеслав Попов, голова спортивно-медичного департаменту УАФ. За його словами, перший тест «Зоря» проходила 18 травня, тому перед матчем з «Колосом» була зобов'язана пройти його повторно. Через спалах коронавірусу в «Карпатах» питання відповідності команд медичному протоколу посилилося, тому і спливла інформація, що матч може не відбутися. Але за годину до початку зустрічі «Зоря» за допомогою свого офіційного сайту відрапортувала, що перший тест на наявність коронавірусу футболісти команди пройшли 28 травня, що офіційно задокументовано, і наступний тест в «Зорі» пройдуть 9 червня. Стало бути, ніяких питань до луганського клубу в зв'язку з цим бути не може? Виявилося, що може. За словами все того ж В'ячеслава Попова, 28 травня «Зоря» проходила не ПРЦ-тестування, а тест на імуноглобулін. Хто ж правий? Поки що питання зависло в повітрі. А сам поєдинок вийшов рівним і нервовим. Команда Скрипника вирвала перемогу у «Колоса» завдяки голу Кабаєва в дебюті матчу.

Характер туру

«Олімпік» і «Маріуполь» зіграли в видовищний, а моментами і безбашенний футбол: багато забитих м'ячів, ще більше гольових моментів. Підсумок - нічия 2:2, яка, судячи з усього, навряд чи потішила обох наставників. Не порадувала, перш за все, тому, що обидві команди мають турнірну мотивацію: маріупольці намагаються зайняти перше місце в нижній шістці, тоді як донеччани ще не вирішили питання про продовження елітної прописки. «Маріуполь» в цьому матчі завжди опинявся в ролі наздоганяючого. На гол Балашова в дебюті першого тайму відповів Чоботенко на 35 хвилині, а в останню десятихвилинку зустрічі на результативний удар Кравчука не менше точно відповів Кащук. У час, що залишився, ближче до перемоги були маріупольці, але вирвати перемогу їм так і не вдалося.

Пенальті туру

У матчі «Динамо» - «Олександрія» арбітр зустрічі Романов призначив відразу три пенальті: два в ворота гостей і один - господарів. На 13 хвилині суддя вказав на «точку» після того, як Ковалець порушив правила в боротьбі проти Цитаішвілі. Удар Буяльського Паньків парирував, але з другої спроби Віталій пробив олександрійського кіпера. Другий одинадцятиметровий удар - теж в ворота гостей. На цей раз Дубра сфолив проти Русина. Потерпілий чисто виконав суддівський вирок. На 30 хвилині Романов призначив пенальті вже в ворота киян - за фол Кадірі на Сітало. Гречишкін пенальті реалізував.

Розгром туру

Матч проти «Олександрії» віщував динамівцям складності. Попередня зустріч підопічних Шарана - проти «Зорі», продемонструвала, що олександрійці зараз непогано готові фізично. Чого не можна було сказати про динамівців, які «видохлись» в кінцівці гри з «Шахтарем». Проте, динамівці за рахунком без особливих проблем здолали свого суперника. Правда, змогли це зробити лише після того, як отримали чисельну перевагу - на 55 хвилині був вилучений Дубра. Після цього Миколенко забив третій гол у ворота Паньківа, і «Олександрія» фактично перестала чинити опір. Де Пена і Буяльський довели рахунок до непристойного - 5:1 на користь команди Михайличенка, яка залишається в боротьбі за друге місце.

 

Святкування туру

 

 

Захисник «Динамо» Віталій Миколенко оригінально відсвяткував взяття воріт «Олександрії». Миколенко закинув спінінг, зробив підсічку і витягав, очевидно, велику рибу. Як розповів гравець після матчу, останнім часом він разом з Шапаренком полюбив риболовлю, тому так вирішив відсвяткувати гол.

Слова туру

Після матчу з «Олександрією» головний тренер «Динамо» Олексій Михайличенко оцінив гру Георгія Цитаішвілі: «Ми даємо йому шанс. Він дуже хоче грати, довести. Будь ласка - є можливості, скористайся ними. Все залежить від нього. Ніхто не буде діяти на шкоду собі. Якщо гравець готовий, у нього є можливості - виходь і доводь. Але потрібно доводити не епізодом, а якістю гри не в одному, а в ряді матчів. Це дуже важливо, особливо для молодого гравця. Він старається, щось виходить, щось ні. Він працює, ми підказуємо. Намагаємося зробити його більш різноманітним».

Суддя туру

Арбітру Ярославу Козику випала нелегка доля судити матч «Львів» - «Дніпро-1». До середини другого тайму досвідчений рефері справлявся, взагалі-то, зі своїми функціями. Але в фінальному відрізку матчу Козик допустив дві помилки, які вплинули на підсумковий результат. В обох випадках героєм епізодів був півзахисник львів'ян Богунов. Спочатку його зрубав в штрафному майданчику дніпрян Лопирьонок, але арбітр замість пенальті видав Ярославу попередження за симуляцію. За пару хвилин до фінального свистка Богунов знову увірвався в штрафний майданчик «Дніпра-1», і знову не без допомоги захисника номінальних гостей опинився на газоні. Але і на цей раз свисток Козика промовчав, що викликало праведний гнів наставника львів'ян Мелікяна, який після фінального свистка щось довго доводив Козику...

Оцініть матеріал
(84)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі наступного сезону

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.