Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 червня 2020, 00:30
1372
0

Артем ШАБАНОВ: «Думав, що влучу, але не влучив»

Захисник «Динамо» підбив підсумки перемоги над «Олександрією» (5:1)

| Оновлено 08 червня 2020, 00:30
1372
0
Артем ШАБАНОВ: «Думав, що влучу, але не влучив»
ФК Динамо Київ. Артем Шабанов та Карлос де Пена

Захисник «Динамо» Артем Шабанов прокоментував переможний домашній матч проти «Олександрії» (5:1).

- Наскільки комфортно вам було грати з Кадірі? Чи зіграність між захисниками відіграє велику роль у таких матчах?
- Було абсолютно нормально з ним грати, оскільки на тренуваннях ми працювали з ним у парі. Тож взаєморозуміння було хорошим.

- Чи відрізняється специфіка гри у захисті з номінальними опорними півзахисниками, як, наприклад, Кадірі, чи він повністю відповідає вимогам центрального захисника?
- Так, він повністю все розуміє, у нього є перекладач, який усе йому пояснює. Зокрема, як потрібно діяти, що робити, тож усе в порядку. Та й раніше Кадірі вже грав на позиції центрального захисника, тож місце для нього не нове.

- Ви кілька разів завдавали ударів здалеку - такою була установка тренера чи відчували, що рано чи пізно влучите?
- Думав, що влучу, що хоча б один раз залетить який-небудь шалений м'яч. Але не вийшло.

- Які у вас емоції після такої яскравої перемоги з великим рахунком, враховуючи, що боротьба за друге місце дуже напружена?
- Добре, що ми перемогли, оскільки у першій грі після карантину поступилися, хоча і показали хорошу гру, особливо, у першому таймі. У другому, вважаю, нас вже не вистачило. Сьогоднішня ж перемога додасть нам впевненості, і усе буде добре.

- У матчі було три пенальті і одне вилучення, але суддя всього одного разу звернувся до системи VAR...
- Так, у моменті, коли призначався пенальті в наші ворота. Він подивився відео і сказав, що наш гравець притримував суперника. Якщо були спостерігачі VAR, і вони залишили всі три пенальті в силі, значить, це правильно.

- Прийнято вважати, що «Динамо» може показати свій рівень лише на тлі одного суперника. Наскільки показовими в цьому плані є інші команди?
- Сьогодні у нас був непоганий суперник, «Олександрія» - добротна команда, яка грала у цьому сезоні в єврокубках і показувала непоганий футбол. Але у них було вилучення на 60-й хвилині, і вони грали в меншості, тому й такий великий рахунок. Плюс, стало дуже спекотно, і було важко бігати. Також досить сильні команди «Зоря» і «Десна», принаймні, вони показують хорошу, стабільну гру.

- Ви раді, що сезон відновився, чи було б краще його завершити достроково?
- Звичайно, дуже хотілося скоріше повернутися до роботи, оскільки сидіти вдома і лише зрідка приїжджати на базу бігати - мало задоволення. Хочеться і з м'ячем попрацювати, і з колективом поспілкуватися, і хлопців побачити - усі скучили за цим. Добре, що футбол повернувся і чемпіонат відновився. Сподіваюся, незабаром і вболівальники зможуть приходити на стадіон і дивитися матчі наживо, перебуваючи на трибунах.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.