Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 05 червня 2020, 14:46
3597
2

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Давор Шукер вибив мені два зуби»

Колишній голкіпер збірної України згадав відбір на ЧС-1998

| Оновлено 05 червня 2020, 14:46
3597
2
Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Давор Шукер вибив мені два зуби»
Instagram. Олександр Шовковський

45-річний екс-воротар київського «Динамо» і збірної України з футболу Олександр Шовковський поділився спогадами про відбір на ЧС-1998.

«Я не вірю, що проти нас була тоді якась змова, але симпатії арбітрів в обох матчах з хорватами виявилися на стороні суперника. Хоча симпатії — це м'яко сказано. У Загребі суддя не призначив очевидний пенальті за фол проти Сергія Реброва, а в Києві взагалі скасував найчистіший гол Віталія Косовського. Поєдинок на виїзді запам'ятався ще тим, що закінчив я його без... двох зубів. Мені їх вибив Давор Шукер. Нападник малював пенальті і зачепив мою щелепу. Один зуб я відразу показав рефері, а другий був зламаний. Потім, після приїзду в Київ, відправився в клініку на реставрацію.

Незважаючи на поразку з рахунком 0:2, ми рішуче налаштовувалися на домашній матч. Восени 1997-го футболісти «Динамо» були на ходу, в той час ми якраз громили «Барселону». На другий матч готувався і Андрій Шевченко, який гру в Загребі пропускав через дискваліфікацію. Загалом, на переповненому «Олімпійському» в стартові хвилини ми просто зім'яли суперника — це був феєричний футбол! Якби суддя зарахував той гол, рахунок став би 2:0. Але замість цього ми отримали рикошет в свої ворота — тоді нам часто залітали такі курйозні м'ячі. Загалом, до Франції поїхали хорвати. Нас потім міряли і оцінювали по їхнім бронзовим медалям на чемпіонаті світу... Хоча того форуму ми, звичайно ж, заслуговували, і він був дуже близько...», — зазначив Шовковський.

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Hottabych
Поединок на выезде запомнился еще тем, что закончил я его без… двух зубов.Несмотря на поражение со счетом 0:2.Всё закономерно.2 гола минус 2 зуба.Скажи спасибо что не 5 или не 6 забили