Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Формула 1
|
1762
0

Повернення Формули-1: календар, безпека, пілоти і формат

Старт сезону повинен відбутися 3-го липня

Повернення Формули-1: календар, безпека, пілоти і формат
Sky Sports

Формула-1 вирішила, що ситуація з коронавірусом вже досить контрольована, щоб спробувати почати сезон. Серія опублікувала офіційний календар на першу частину сезону: всього 8 етапів, всі в Європі, в тому числі по дві гонки в Австрії і Великобританії. Судячи з усього, для Ф-1 важливо набрати 8 гонок, оскільки в регламенті сказано, що чемпіонат вважається таким, що відбувся, при восьми проведених етапах. В ідеалі керівництво сподівається на 15-18 гран-прі.

Поки немає ясності з перельотами і ситуацією взагалі в Америках, а також Азії, тому Формула-1 запланувала етапи в Європі. Точно відомо, що цього року не буде гонок у Франції, Монако, Сінгапурі, Австралії та Нідерландах. Швидше за все, не буде Гран-прі Канади, під питанням гонка в Мексиці, де зараз дуже складна ситуація з коронавірусом. Мабуть, восени серія планує активно проводити етапи в Азії. Китай і потенційно дві гонки в Бахрейні, плюс новий трек у В'єтнамі. Так чи інакше, якщо в Європі в найближчий місяць не буде значного погіршення з поширенням вірусу, то гонки Ф-1 ми в цьому році точно побачимо. Подальший календар Ф-1 має намір презентувати протягом найближчих тижнів.

Що з безпекою? Керівництво збирається створити так звану «бульбашку безпеки». Всі команди разом летять в країну, там заселяються поруч з автодромом і тримаються подалі від місцевого населення. Кожні 2 дні всі пілоти, працівники та члени команд будуть проходити тести на коронавірус. При цьому кількість працівників максимально скоротили - до 80 на команду. Крім того, зменшили кількість людей, зайнятих в організації гран-прі, а журналістів, репортерів та коментаторів взагалі не пустять на гонки (принаймні на перші) і їм доведеться працювати віддалено.

Зміняться процедури перед стартом і після фінішу гонки. Ніяких шоу перед стартом (можливо, не буде гімнів), а також мінімалістичні церемонії подіуму.

formula1.com

Дуже важливий момент. Глава Ф-1 Чейз Кері заявив, що випадки коронавірусу навіть серед пілотів не приведуть до зупинки гонки або припинення сезону. Хоча керівництво розуміє, що трапитися може будь-яка ситуація, в тому числі масове зараження.

«Якщо хтось захворіє, то це до скасування етапу не призведе. Якщо захворів пілот, то у всіх команд є резервні гонщики. Можна придумати багато «а що буде, якщо...», але ми підготували детальний план безпеки і вважаємо, що здатні його виконати», - сказав Кері.

Раніше повідомлялося, що всі пілоти підтримали повернення Ф-1 і публічно поки ніхто з гонщиків не висловився проти спроб провести чемпіонат. Стартові етапи точно пройдуть без уболівальників, але Ф-1 обережно сподівається, що десь з осені можна буде відкрити фанам доступ на трибуни.

Формати гонок. Скільки б гран-прі в результаті не провели, але сезон навряд чи можна буде назвати звичайним або навіть повноцінним. У такій ситуації всередині Ф-1 виникли ідеї експериментів з форматами. Наприклад, в якості тесту провести кваліфікаційну гонку або спринтерську гонку на 30-40 хвилин. Втім, такі варіанти не були підтримані всіма 10 командами (для прийняття рішень потрібна згода всіх учасників) і Ф-1 поки відмовилася від експериментів. Так що етапи пройдуть в звичному форматі.

formula1.com

«У нас були обговорення з приводу нових форматів, які порадували б уболівальників. У тому числі говорили про цей сезон, але не всі команди це підтримали. Але ми продовжимо їх вивчати і шукати варіанти», - сказав Кері.

Що ми маємо в підсумку? Старт 3-го липня з двох гонок в Австрії і європейський календар з 8 етапів. Гран-прі без уболівальників, а випадки коронавірусу не зупинять гонку або чемпіонат.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кубок Азії U-23. Південна Корея не зіграє на ОІ-2024, важка перемога Японії
Футбол | 26 квітня 2024, 02:55 0
Кубок Азії U-23. Південна Корея не зіграє на ОІ-2024, важка перемога Японії

Південна Корея в довгій серії пенальті поступилася Індонезії – 2:2 (пен. 10:11)

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 12:51 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.