Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 червня 2020, 09:26
5134
16

Карпати пропустять ще мінімум два тури, а далі можливі варіанти

Sport.ua – про складну епідеміологічну ситуацію у львівському клубі та її можливі наслідки

| Оновлено 03 червня 2020, 09:26
5134
16
Карпати пропустять ще мінімум два тури, а далі можливі варіанти
ФК Карпати

Спочатку гримнуло, але по мінімуму: напередодні матчу 24 туру «Карпати» - «Маріуполь» стала надбанням інформація, що у львівському клубі троє інфікованих коронавірусом: два футболісти і один технічний працівник. Невдовзі інформація знайшла офіційне підтвердження і на сайті «Карпат», і на сайті УПЛ. Матч скасували, а його долю повинні були визначити в перший день червня, коли мало відбутися повторне тестування «Карпат» на наявність вірусу. Результати цього тестування виявилися гнітючими: на КОВІД-19 в «Карпатах» захворіли аж 26 осіб: 11 гравців першої команди і 15 членів персоналу. Що ж далі? Що ж буде з Батьківщиною і з нами? Давайте розбиратися.

Почнемо з кінця. Точніше, з головного: через те, що коронавірус виявлений у багатьох гравців і персоналу «Карпат», чемпіонат країни перериватися не буде. У всякому разі, якщо вірус не «перекинеться» на інші клуби. Про це нам в неофіційній розмові підтвердили інформовані джерела з Будинку Футболу. На даний момент футбольний клуб «Карпати» в повному складі (тобто, і працівники клубу, і всі футбольні команди) відправляються на двотижневий карантин. Чому саме двотижневий? Такий термін передбачено спеціальним медичним протоколом, на підставі якого зараз функціонують клуби УПЛ. Вважається, що за два тижні можна остаточно прояснити ситуацію з інфікованими: тобто, за цей час вірус, якщо він є у людини, обов'язково дасть про себе знати. Або не дасть, якщо його немає.

Ясна річ, що матчу 25 туру за участю «Карпат» не буде (львів'яни повинні були зіграти в Полтаві проти «Ворскли»). Відсотків на дев'яносто дев'ять «зелено-білі» не зіграють і поєдинок наступного ігрового дня - проти «Дніпра-1». Але і це ще не все: під загрозою може опинитися і гра 27-го туру «Карпати» - «Олімпік», базовий день якої - 20 червня. Тобто, можна припустити, що відразу чотири стартових тури (в сенсі, після відновлення сезону) «Карпати» не зіграють. Як бути з незіграними поєдинками? На цей рахунок зрозумілої відповіді ні в УАФ, ні в УПЛ немає. З тієї простої причини, що ситуація однозначно надзвичайна, форс-мажорна, стало бути, наші «керівні та напрямні» футбольні сили хочуть дочекатися, чим закінчиться карпатівська самоізоляція, і вже за фактом будуть «танцювати». Як один з варіантів проведення відкладених поєдинків за участю команди Санжара розглядається проведення спарених поєдинків. Тобто, у другому колі «Карпати» зіграють з «Маріуполем», «Ворсклою», «Дніпром-1» і можливо з «Олімпіком» не один, а відразу два матчі (з дотриманням мінімального інтервалу між поєдинками). Цей варіант клопіткий, але один з найоптимальніших на даний момент. І його, до речі, побічно підтвердив віце-президент «Маріуполя» Андрій Санін.

А як бути з намірами подальших суперників «Карпат»? Чи не побояться вони грати проти львів'ян? Ну, на це питання зараз неможливо відповісти. Хоча, з іншого боку, навіть якщо обов'язкове тестування через два тижні покаже, що футболісти «Карпат» не інфіковані, «чисті», їхні опоненти, як варіант, всіма правдами і неправдами можуть «ухилятися» від цих матчів, оскільки у страху очі великі, і на підсвідомому рівні сидить боязнь заразитися. Та й підкилимні ігри в зв'язку з цим не можна виключити. Наприклад, поєдинок 28 туру «Карпати» повинні зіграти проти «Львова». З огляду на складні відносини між двома львівськими клубами, а також той факт, що обидві команди потенційно борються за виживання, не можна відкидати і такий варіант, що «Львів» просто може відмовитися від «дербі». І хто примусить його грати?

Чи означає це, що «Карпати» можуть і не дограти сезон? Такої вірогідності виключати не можна. Дай бог, щоб зі здоров'ям людей було все в порядку, але ж якщо мати на увазі найгірший сценарій, то можна припустити, що лікування затягнеться на тижні. Як бути в такій довгограючій ситуації? Варіантів два. У всякому разі, саме стільки передрекли наші джерела на Черепановій горі. А саме: або «Карпати» дограють сезон молодіжним складом (якщо епідемія не перекинеться і на пацанів), або ж так і не дограють його взагалі. І що тоді? А тоді може статися таке: всім суперникам «Карпат» зарахують технічні перемоги, львів'янам - відповідно технічні поразки. Але! Швидше за все, з огляду на об'єктивну ситуацію, її унікальність, скажімо так, не можна виключати, що «Карпати» вольовим рішенням залишать в елітному дивізіоні на наступний сезон. Тобто, з УПЛ ніхто вилітати не буде.

Як сприймають ситуацію футболісти «Карпат»? На цей рахунок інформація досить суперечлива. За кулуарними відомостями одного нашого львівського джерела, деякі футболісти першої команди, скажімо так, з недовірою ставляться до офіційних даних клубу щодо кількості інфікованих. А ось за даними іншого - в команді щось середнє між «кіпішем і панікою». Як би там не було, футболістам начебто заборонили спілкуватися з пресою. Всю інформацію щодо поточної ситуації в «Карпатах» може озвучувати лише виконавчий директор клубу Ростислав Ящишин. Та новоявлений співвласник львівського клубу Олег Смалійчук, який, щоправда, поки що перебуває не у Львові, а в Іспанії, тому знає про те, що відбувається з «других вуст», тому вважає за краще спілкуватися з публікою за допомогою вогняних, але малоінформативних постів у Фейсбуці.

Що в даному випадку робити всім нам? Сподіватися і чекати, що все закінчитися добре. Будемо тримати кулаки за львів'ян. Але найближчі два тури УПЛ (як мінімум) пройдуть без участі «Карпат».

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
I_LOVE_UKRAINE
Здоровья всім!
Провокатор розганяє паніку! І традиційно ображає команду, гравців, тренерів і вболівальників!
А адміністрація сайту цьому потурає!
jam79
Покажи бику червону шмату....PFCLviv... Ображена львівська падлюка. Для тебе місце в пеклі підготовлене. Школа твого сина, тато в нього дебіл... Ти напевно свою дружину дістаєш кожен день, і напевно вона тебе пи..ть каждого дня по голові
Саша Яковенко
Карпаты пропустят еще минимум два тура, а дальше возможны варианты
___________________________________________________________________
ДАрАгОй автор, Вы сами себя читаете? :
"на КОВИД-19 в «Карпатах» заболели аж 26 человек: 11 игроков первой команды и 15 членов персонала."
Если это правда, если это не лажа, если это не ошибка тестирования, если это не подкуп тестирующих, то:
1. в команде Карпаты играть некому.
2. из-за отсутствия вакцины от коронавируса, выздоровление или окончательное невыздоровление затянется на МЕСЯЦЫ.На месяцы!!!
3. хочу посмотреть на тех, кто согласен играть против команды заражённой коронавирусом? Очевидно таких команд не найдётся ни в ПЛ, ни в Первой Лиге, ни во Второй.
Какие же тут могут быть варианты? Сезон для Карпат закончен. Увы. А может и не только сезон. Только если всплывёт мухлевание с результатами тестирования, только тогда возможны хоть какие-то варианты. Со штрафами, отлучением от футбольной деятельности, и т.д.
Shevchenka2019
Насміхатись з біди? Ноу коментс,діагноз самі собі ставите...а Бог все бачить...
zac1310
Моё ИМХО - я НЕ ВЕРЮ в эпидемию в Карпатах, думаю, это тактический маневр, что бы остаться в вышке. По-другому у них бы не вышло
axylinam
Новый владелец явно не понравился коронавирусу
waw
з якого дива залишати їх у вишці,якщо вони не будуть грати ? взагалі то,вони давно вже не грають,але хоч відбували номер,дим не розуміє як він вже всіх задовбав з своїми аферами та інтригами,ще й боти активізувалися смалійчукові
kerch30
Карпати остаются + 4 команди с 1лиги. никаких проблем
Мойша Мовчан
Да, в первой лиге возможны варианты, привет заробитчанам из Италии.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Капитан Врунгель
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
8number
Та всё уже отменили ваш манявирус. Барин из за океана официально сказал, что хватит. Поэкспериментировали и достаточно.