Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
|
268
1

Ольга САЛАДУХА: «Легку атлетику зараз практично не транслюють»

Українська легкоатлетка - про брак спортивних трансляцій

Ольга САЛАДУХА: «Легку атлетику зараз практично не транслюють»
uaf.org.ua. Ольга Саладуха

Українська легкоатлетка і депутат Верховної Ради Ольга Саладуха в інтерв'ю Sport.ua поділилася своєю думкою з приводу нестачі телетрансляцій легкої атлетики в Україні:

- Марина Бех-Романчук скаржилася на відсутність трансляцій з легкої атлетики. Чи ведеться в цьому напрямку якась робота?
- Так, ми постійно про це говоримо. Знаю, що в цьому році дуже хотіли повністю висвітлювати Олімпійські ігри. Дійсно, легку атлетику зараз практично не транслюють. Подивитися можна хіба що на ютубі або шукати посилання на трансляції. За радянських часів, наприклад, була пропаганда спорту і показували абсолютно всі змагання і ніхто не плутав спортсменів. Мені, буває, кажуть: «Ти займаєшся легкою атлетикою? А ну покажи сальто». Трансляції потрібні, щоб банально розбиратися в спорті, щоб не плутали види. Молоді потрібно показувати спортивні змагання по телебаченню, мотивувати дітей йти в спорт, вести здоровий спосіб життя, а також щоб наші спортсмени були впізнавані.

Коли в Мінську пройшли Європейські ігри, а вони у нас добре транслювалися, хлопці, які виграли змішану естафету 4х400 м сказали, що коли вони поверталися додому, то їх вже впізнавали люди в аеропорту. Так це була трансляція тільки одного старту, а якби наших спортсменів показували постійно, то я думаю, що це було б дуже добре. А так, перевага, звичайно, у нас в трансляціях футболу, іноді хокею.

- Спортсмени кажуть, що в Україні їх не впізнають, а за кордоном впізнають. Це правда?
- Так, буває, що біля готелів стоять дуже багато людей з фотокартками, просять автографи. Постійно фотографуються на стадіонах. Виходиш на вулицю, до тебе можуть підійти і сказати хто ти, а у нас це буває дуже рідко. У маленьких містечках знають своїх героїв, а в великих - ні. Зараз все йде на самопіар: інстаграми, фейсбуки. Спортсмени самі себе розкручують за відсутності трансляцій.

Напевно, потрібно і державне фінансування, щоб не найпопулярніші види спорту також транслювалися. Приватним каналам це не дуже цікаво, їм краще показати бокс, те, що більш рейтингове.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vizuals
Стрибки, спрінт, ядро, молот та парочка інших потрібно, але нащо мені по телєку той марахфон - не розумію