Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 29 травня 2020, 15:48
120
0

У Хорватії очікують повернення волейболу та пляжного волейболу вже у червні

Про це на зустрічі з журналістами заявили гравці національної збірної і організатори турнірів

| Оновлено 29 травня 2020, 15:48
120
0
У Хорватії очікують повернення волейболу та пляжного волейболу вже у червні
CEV

У столиці Хорватії Загребі відбулася зустріч місцевих журналістів і молодих спортсменів з гравцями національної збірної країни з волейболу та пляжного волейболу, а також організаторами найближчих змагань. Її підготувала і провела Хорватська волейбольна асоціація. В зустрічі взяли участь Ема Струняк, Леа Дік, Божа Бутіган, Ніколіна Божічевіч, Іван Раіч, Тімафей Жуковський, Даніель Галич і Марко Седлачек. Вони поділилися своїми думками про те, як пережили ці останні місяці, пов'язані з коронавірусом, і що на них чекає попереду.

Зокрема, Ема Струняк зазначила, що «на самому початку епідемії було досить дивно і складно, оскільки ця ситуація була новою для всіх. Деяким з нас пощастило, тому що ми були разом, жили в одній будівлі і могли підтримувати себе у належній фізичній формі». Цей період Ема провела в італійській Перуджі.

Там же перший час перебував і капітан чоловічої збірної Хорватії Тімафей Жуковський. До речі, він народився в Білорусі і переїхав в цю балканську країну в зовсім юному віці, а в минулому сезоні виступав за «Перуджу» і був партнером капітана збірної України Олега Плотницького. «Наш сезон офіційно закінчився 10 березня і нам оголосили, що чемпіонат Італії завершився без переможця. Те ж саме відбулося і з Лігою чемпіонів, і з національним кубком. Першого травня ми з сім'єю повернулися до Хорватії, і найголовніше, що ми здорові і можемо продовжувати нормальне життя» - сказав Тімафей Жуковський. А вже буквально напередодні 28 травня стало відомо, що Жуковський підписав новий контракт з російським клубом «Факел» з Нового Уренгоя.

В даний час хорватські волейболісти вже тренуються в Загребі. Після декількох місяців без звичайних спортивних навантажень вони не приховують радості від повернення на тренування. «Оскільки я була вдома, то тренувалася один раз в день в Младості. Тепер, починаючи з наступного тижня, ми будемо додержуватись старого режима тренувань, працюючи два рази на день. Я дуже чекаю початку моєї підготовки в швейцарському клубі «Волеро», за який виступаю, і хочу швидше приєднатися до партнерок», - сказала Леа Дік. А Іван Раіч додав: «Зараз я в основному працюю над тими помилками, які були присутні у мене протягом минулого сезону. Приблизно через дві-три тижні я планую збільшувати навантаження і більше зосереджуся на силових вправах, щоб якомога краще підготуватися до наступного сезону».

Вже незабаром волейбол у Хорватії повинен повернутися і на пляж. Так, директор Асоціації волейболу Хорватії Валентина Біффлін оголосила про програму на майбутній період: «Чемпіонат буде складатися з трьох турнірів в старшій категорії, трьох турнірів для молодших вікових категорій і Кубку Хорватії. Змагання повинні будуть проходити з кінця червня і до кінця серпня в Загребі, Спліті і Пулє».

За матеріалами сайту Європейської Конфедерації волейболу

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс
Футбол | 23 квітня 2024, 23:59 85
Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс

Команда Артети святкувала найбільшу перемогу в історії стосунків між цими колективами

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 24 квітня 2024, 17:24 2
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.