Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 28 травня 2020, 18:28
24193
5

Андрій ШЕВЧЕНКО: «В ці 12 секунд все моє життя промайнуло перед очима»

Екс-футболіст «Мілана» розповів про найважливіший матч в своїй кар'єрі гравця

| Оновлено 28 травня 2020, 18:28
24193
5
Андрій ШЕВЧЕНКО: «В ці 12 секунд все моє життя промайнуло перед очима»
Twitter. Андрій Шевченко

Колишній футболіст «Динамо» і «Мілана», а нині головний тренер збірної України Андрій Шевченко, розповів про найбільш знаковий момент у своїй футбольній кар'єрі.

«Ніч фіналу Ліги чемпіонів проти «Ювентуса» - найпрекрасніший спогад в футболі. Це був мій перший фінал, і це була моя найважливіша гра в житті. Я ніколи не забуду ті 12-15 секунд, які знадобилися мені, щоб дійти до м'яча від центру поля для пробиття вирішального пенальті. У цей момент, в ці 12 секунд, все моє життя промайнуло перед очима. З того самого моменту, коли в дитинстві мені снився такий епізод і до розуміння того, що сон збувається прямо зараз. У своїй голові я вже вирішив, як треба бити. Я подивився на рефері, м'яч і Буффона. Я почув свисток, і пробив саме так, як думав і хотів», - розповів Шевченко.

Нагадаємо, «Мілан» і «Ювентус» зустрілися у фіналі Ліги чемпіонів-2002/03. Основний і додатковий час матчу завершився з рахунком 0:0, а в серії пенальті «россонері» виявилися більш вдалими за опонента - 3:2.

Оцініть матеріал
(107)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dd dent
Тот случай когда квинтэссенция всей карьеры в виде награды за последний удар и в тоже время "неудачник" Буффон который в общем-то тоже заслуживал почетный оскар в виде трофея, впрочем последнему со сборной куда более повезло, увы тут Шева не смог реализовать по сути практически ничего из высот которые могли бы покориться
Алекс Морган
Мне помнится незабитый послематчевый пенальти Спарте за выход в ЛЧ, который мог стоить Динамо лучшего евросезона за последние 30 лет и провальное исполнение пенальти со Швейцарией в 2006, которы мог стоить лучшего результата СбУ за последние 30 лет. Шовковский просто ангел-хранитель Шевы, поэтому и работает сейчас в его штабе