Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НХЛ
| Оновлено 29 травня 2020, 14:53
2000
2

Плей-оф на 24 команди і 2 ігрових хаби. Що придумала НХЛ?

Розбираємося в спробах Ліги повернути хокей

| Оновлено 29 травня 2020, 14:53
2000
2
Плей-оф на 24 команди і 2 ігрових хаби. Що придумала НХЛ?
nhl.com

Коронавірус все ще серйозно б'є по Північній Америці, тому крім UFC і гонок NASCAR професійний спорт поки не повернувся, але деякі ліги мають конкретні плани. В НХЛ представили свій план повернення і його головні параметри.

Мабуть, одним з ключових є пункт про завершення регулярного сезону. НХЛ офіційно закінчила регулярку, де командам залишалося провести по 11-13 матчів. Рішення логічне. Багато клубів просто не бачать сенсу повертатися на лід і ризикувати гравцями, якщо команди втратили шанси на плей-оф. Зіграно більше половини чемпіонату, і його результати досить показові, щоб перейти до плей-оф. Проте вибрати традиційні 16 клубів для пост-регулярного чемпіонату вже набагато складніше, тому Ліга розширила плей-оф до 24-х клубів.

По 12 найкращих команд Сходу і Заходу отримають право поборотися за Кубок Стенлі, а решта вже можуть відпочивати.

З огляду на кількість учасників плей-оф, 4 топ-команди кожної конференції автоматично вийшли в перший раунд, а іншим доведеться грати кваліфікаційний етап. На Сході в перший раунд вийшли Бостон, Тампа-Бей, Вашингтон і Філадельфія. На Заході це Сент-Луїс, Колорадо, Вегас і Даллас. Їм ще доведеться зіграти між собою, щоб визначити посів для стартового раунду.

Решта учасників повинні зіграти кваліфікаційний раунд до трьох перемог (а не традиційних 4-х). Уже відомі пари цього раунду плей-оф.

Топ-4 команд Сходу і пари плей-оф кваліфікаційного раунду.

Топ-4 команд Заходу і пари плей-оф кваліфікаційного раунду.

Питання місця проведення матчів. Ситуація з вірусом не дозволить командам переміщатися по США і Канаді, тому про систему дом-виїзд доведеться забути. НХЛ хоче вибрати одне місто для команд Сходу і одне місто для команд Заходу, де всі учасники конференцій будуть проводити свої поєдинки. Це так звані міста-хаби. Ліга назвала цілий перелік міст, і пізніше серед них буде зроблено вибір.

Що стосується фіналу Кубка Стенлі, то він точно буде до чотирьох перемог, а також, можливо, вже пройде на аренах фіналістів, якщо дозволить ситуація з коронавірусом. Однак керівництво НХЛ сумнівається, що це буде можливо.

Дати. Конкретних дат рестарту сезону немає, і існують шанси, що він взагалі не відбудеться, якщо ситуація з хворобою погіршиться. Поки що НХЛ активує другу фазу виходу з карантину - це тренування маленькими групами не більше 6 хокеїстів без тренерського штабу. Фаза 3 - це повноцінні тренувальні табори, а фаза 4 - старт сезону.

Судячи з усього, раніше кінця липня плей-оф не почнеться. Ймовірно, в найкращому випадку Кубок Стенлі вручать десь у вересні, а Ліга раніше не виключала, що сезон 2020/21 почнеться в грудні або навіть січні.

НХЛ
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
KIPR ALECS
Бог в помощь!
Сергей Посунькин
Хоть в таком формате, главное что сезон будет доигран !