Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 23 травня 2020, 14:21
1510
0

Андрій ДЕМЧЕНКО: «Розумію позицію Миная і Волині. Але це не по-спортивному»

Тренер «Металіста 1925» висловився про формати догравання Першої ліги

| Оновлено 23 травня 2020, 14:21
1510
0
Андрій ДЕМЧЕНКО: «Розумію позицію Миная і Волині. Але це не по-спортивному»
ФК Металіст 1925. Андрій Демченко

Головний тренер «Металіста 1925» Андрій Демченко висловив свою думку щодо продовження сезону та варіантів його догравання.

Раніше повідомлялося, що саме так може бути дограний сезон серед тих, хто хоче підвищитися в класі.

- Однозначно, ми хочемо цей сезон дограти та визначити переможця на полі. Це буде єдиним правильним варіантом розвитку подій. Робити таблицю підсумковою після 19-ти турів із 30-ти - це нонсенс. Я розумію, що пандемія коронавірусу є форс-мажором, але знайти консенсус та дограти чемпіонат треба обов'язково.

Дивною для мене є позиція, перш за все, «Минаю» та «Волині». Точніше, я-то розумію, чому вони так проголосували, але це точно не по-спортивному. Впевнений, якби восени ми завершили лише перше коло (після 15-го туру «Металіст 1925» посідав першу сходинку в таблиці - примітка), зараз були б обома руками за догравання. Знову-таки, твердо впевнений, що вболівальники нас би підтримали!

- Тобто ви готові на будь-який формат змагань?
- Головне - виявити переможця за спортивним принципом. Чудово розумію, що у кожної команди свої задачі. Хтось робить все, аби вийти до Прем'єр-Ліги, інші - аби не вилетіти до Другої, команди ж із середньої частини таблиці подумки вже готуються до нового сезону. Тому і вони - думки - в кожної різні. Однозначно можу сказати, що ті команди, які прагнуть підвищитися у класі, повинні у чесній боротьбі виявити сильнішого!

- Як вважаєте, деякі команди хочуть вийти до УПЛ «малою кров'ю»?
- Виходить, що так. Це голосування - тому підтвердження!

- А чи не доцільно в такому випадку взяти до уваги таблицю станом на кінець першого кола змагань? Вона-то є більш об'єктивною…
- Ви праві, що вона краще відображає стан справ. Після 15-го туру хтось встиг зіграти з лідерами, а хтось, навпаки, ні. Ми, наприклад, у другому колі зіграли з трьома лідерами, а «Минай» та «Волинь» - лише з одним. Я вже сказав, що залишати таблицю у її нинішньому вигляді є нонсенсом.

Раніше повідомлялося, що «Минай» відмовиться від міні-турніру за вихід в УПЛ».

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.