Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Росія
| Оновлено 21 травня 2020, 18:54
4437
4

Грошей немає, і ситуація важка. Команда Юрана не зможе зіграти в РПЛ

«Хімки», клуб з Московської області, відмовиться від підвищення в класі

| Оновлено 21 травня 2020, 18:54
4437
4
Грошей немає, і ситуація важка. Команда Юрана не зможе зіграти в РПЛ
ФК Хімкі. Сергій Юран

Після дострокового завершення чемпіонату ФНЛ визначилися два клуби, які поповнять РПЛ на наступний сезон. Рішенням керівництва російського футболу путівки до еліти дісталися двом найкращим командам ліги – «Ротору» Олександра Хацкевича і «Хімкам» Сергія Юрана. Обидва фахівці свого часу грали за київське «Динамо».

У Волгограді почалося свято, місто щасливе поверненню нагору через 16 років. А ось у Підмосков'ї, судячи з наявної інформації, не готові заохотити спортивний подвиг свого молодого колективу. «Хімки», що вилетіли з РПЛ в 2009 році, грають в нижчих дивізіонах протягом 11 сезонів, і ця серія буде продовжена.

Чутки про те, що клуб з Московської області відмовиться від підвищення в класі, ходять не перший день. Журналіст Васілій Конов повідомив: «Поспілкувався з тими, хто в «Хімках», пройшли перші консультації по бюджету на найближчий сезон з керівництвом області та... Грошей немає, і давати їх ніхто не збирається. Причому не тільки на РПЛ. З урахуванням різкого і болючого скорочення бюджету в кінці цього сезону стоїть питання про те, чи знайдуть кошти на ФНЛ. Поки найреальніший сценарій – це ПФЛ. Час на пошук інвестора є, до дедлайну по ліцензуванню часу вагон. Якщо ситуація не зміниться, то місце в РПЛ збереже 15-я команда чемпіонату (за умови проходження ліцензування)».

Інформація про плачевну ситуацію в «Хімках» підтвердилася. Підмосковний клуб взагалі може об'єднатися з виступаючою в ПФЛ московською «Родіною», щоб не втратити професійний статус. В цьому випадку команда Сергія Юрана на 90% зможе зберегти місце в ФНЛ. Ще 10% відсотків інсайдери при таких розкладах залишають на диво – згода «Хімок» брати участь в новому сезоні РПЛ. В даний момент ведуться переговори з власником ФК «Родіна» Сергієм Ломакіним, який володіє також футбольними клубами «Пафос» (Кіпр) і «Рига» (Латвія).

Більш того, повідомлялося про можливу відмову «Хімок» від продовження виступів в поточному розіграші Кубка Росії. Команда Юрана повинна зіграти в півфіналі з переможцем пари «Шинник» – «Урал». Нескладно здогадатися, які шанси на перемогу у представника ФНЛ, який на відміну від суперників з РПЛ не матиме ігрової практики після відновлення сезону. Дійсно, простіше відмовитися від боротьби, раз грошей немає. Втім, головний тренер Сергій Юран спростовує цю інформацію: «Не знаю, хто міг сказати таку маячню. Щоб команда, у якої є всі шанси потрапити в фінал Кубка Росії, заявила, що вона зніметься? Я навіть не чув такого».

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Al Zolo
самое смешное-он еще и в полуфинал кубка клуб вывел
Al Zolo
Юран-самый смешной персонаж в тренерском цехе..... он ни разу не выполнил поставленной на сезон задачи..... Руководство Химок взяло его будучи увереным что задачу-не выйти в премьер-лигу он выполнит..
НоЮран не смог и эту задачу выполнить
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Євген Давиденко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил