Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 травня 2020, 20:28
2187
1

Данило СІЛВА: «Якщо буде шанс — повернуся в Динамо, 200%»

Екс захисник «Динамо» зізнався в любові до України

| Оновлено 21 травня 2020, 20:28
2187
1
Данило СІЛВА: «Якщо буде шанс — повернуся в Динамо, 200%»
ФК Динамо Київ. Данило Сілва

33-річний бразильський екс-захисник «Динамо» Данило Сілва розповів, що вважає себе наполовину українцем і мріє про повернення в київський клуб.

«Я на 50% бразилець, на 50% - українець. Люблю вашу культуру і ваших людей. Україна в моєму серці. Я грав 7 років за «Динамо». Це найкращий момент у кар'єрі, це команда номер один для мене. Мій старший син народився в Україні. І після його народження сказав дружині, що буду тримати руку на серці під час виконання Гімну України перед матчами. А потім вже думав: я чотири роки в Україні, я поважаю культуру і людей цієї країни, чому б не робити так. Я люблю Київ і якщо буде шанс повернутися в «Динамо», зроблю це 100% або навіть 200%. Сумую за командою і її вболівальниками. Це дуже важливий клуб для мене, як і його фанати. Мій колір - біло-синій.

У Лос-Анджелесі часто ходжу у футболці з написом Ukraine. Одноклубники запитують, мовляв ти бразилець, чому ходиш в такому? Як чому? Я на 50% українець. Карлос Вела каже: «Ти точно українець». Він грав проти якоїсь української команди, говорить футболісти з України дуже жорсткі. Запрошую його до Києва: «Карлос, давай, поїхали в «Динамо». Там суперові місто і команда». Але там проблема в тому, що у нього великий контракт.

Якби надійшла така пропозиція від Федерації [про виступ за збірну України], я б сказав так. Не думав би двічі. Але ніколи таких пропозицій не було. Один раз із таким питанням [про зміну громадянства] підходив Олег Блохін, коли був тренером «Динамо», а в складі команди було багато легіонерів, і запропонував мені зробити український паспорт. Але на той момент я тільки три роки відіграв у «Динамо» і це було неможливо», - сказав Сілва.

Данило Сілва грав за «Динамо» з 2010-го по 2017-й роки.

Читайте також: Данило СІЛВА: «Мої діти вибирають Динамо і збірну України».

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex Bonderro
Данило - в тебе навіть ім'я українське Людина, яка більш достойна називатись українцем, ніж деякі з наших "земляків".