Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 травня 2020, 14:28
446
0

Сергій СТАХОВСЬКИЙ: «Номером один для мене завжди був Шевченко»

Український тенісист давно вболіває за київське «Динамо»

| Оновлено 20 травня 2020, 14:28
446
0
Сергій СТАХОВСЬКИЙ: «Номером один для мене завжди був Шевченко»
ФК Динамо Київ. Сергій Стаховський

34-річний український тенісист Сергій Стаховський є давнім уболівальником київського «Динамо». Стаховський розповів про перший відвіданий матч і про своїх улюблених гравців у складі киян.

- Можете пригадати свій перший матч на стадіоні?
- Конкретну дату я не згадаю, але добре відклалося в пам'яті, що це був дебютний матч Олександра Шовковського за «Динамо» (6 березня 1994 року, матч «Динамо» - «Кремінь» 1:1 на Республіканському стадіоні - прим.ред.). Мені було дуже цікаво, але нічого не видно (сміється).

Дідусь пішов на матч зі своїми друзями та взяв із собою онука (Сергію на той момент було 8 років - прим.ред.). Це було дуже весело і деякі моменти я пам'ятаю досі. Наприклад, як мені треба було встати на глядацьку лавочку, щоб побачити те, що відбувається на полі. Зрозуміло, що серйозного розуміння самої гри у мене ще не було.

- Перший похід на стадіон у вас асоціюється з Олександром Шовковським. Можна припустити, що надалі це був один із ваших улюблених гравців?
- Я з величезною повагою ставлюся до цієї людини - футболіста, який усю кар'єру провів у «Динамо». Маючи при цьому можливість виїхати в закордонний клуб, Шовковський залишився вірним рідній команді. Таких гравців у сучасному футболі дуже мало.

Не захоплююся бейсболом, але кілька років тому мене дуже зацікавила історія Дерека Джитера - американського бейсболіста, який усю 20-річну кар'єру професіонала провів за «Нью-Йорк Янкіз». У MLB провести стільки років за один клуб практично неможливо. На честь Джитера Nike випустив цікавий ролик, де амбасадори бренду розповідають про Дерека та дякують за кар'єру в одному клубі.

Вважаю, що в нашій країні немає такого рівня поваги і такої шани гравцям, які того варті. Котрі віддали себе одній команді та заслуговують більше уваги, ніж отримали.

- Окрім Шовковського, хто з футболістів «Динамо» справив найбільше враження? Кого можете назвати улюбленим гравцем?
- При всій моїй повазі до Сергія Станіславовича Реброва, для мене номером один був Андрій Шевченко. За часів його виступу в «Динамо» я був ще дуже молодий, але вже тоді розумів, що могла б зв'язка Ребров - Шевченко створити у складі будь-якої команди. І мені було дуже шкода, що вони розійшлися по різних клубах.

Дуже подобався Каха Каладзе - божевільний гравець! У пам'яті відклався його удар із пенальті в матчі зі «Спартою» в 98-му - як із гармати, і прямо по центру воріт!

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.