Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Велоспорт
| Оновлено 19 травня 2020, 18:22
2833
2

Ленс Армстронг визнав, що почав застосовувати допінг в 21 рік

Нове визнання ставить під загрозу золото ЧС-1993, що залишилося у велогонщика

| Оновлено 19 травня 2020, 18:22
2833
2
Ленс Армстронг визнав, що почав застосовувати допінг в 21 рік
Twitter. Ленс Армстронг

Американський велогонщик Ленс Армстронг розповів, що він вперше прийняв допінг у віці 21 року, але гормон росту вживав тільки в сезоні 1996 року.

Армстронг, якому зараз 48 років, в 2012 році був позбавлений своїх семи перемог на «Тур де Франс» (здобутих послідовно з 1999 по 2005 рік) після того, як з'ясувалося, що він обманював протягом всієї своєї кар'єри і був натхненником масового застосування допінгу.

У жовтні 1996 року 25-річний Армстронг пройшов курс хіміотерапії від раку та знаходився на межі виживання. На питання, чи відчував він, що у нього рак через застосування допінгу, Армстронг сказав:

«Я не знаю відповіді на це питання. Але я б точно не сказав ні. Я вам скажу, що єдиний раз в моєму житті, коли я приймав гормон росту, – це сезон 1996 року. А вперше я прийняв допінг в 21 рік, в 1992 році, мій перший професійний сезон. Це були ліки, які стимулюють вироблення кортизону в організмі.

А ось EPO став зовсім іншим рівнем. Переваги були великі. Спорт перейшов від низькооктанового допінгу до високооктанового ракетного палива. Це було рішення, яке ми повинні були прийняти. Чи отримували ми ін'єкції вітамінів та інших речей з більш раннього віку? Так. Але вони не були незаконними».

У новий тригодинний документальний фільм про спортсмена від ESPN, що складається з двох частин, включені свідчення гонщиків, тренерів і журналістів, розповідається про постійну брехню Армстронга та його постійне вживання допінгу.

Відзначимо, що визнання про застосування допінгу з 21 року ставить під загрозу єдиний великий титул, який у Армстронга не відібрали (золото ЧС-1993).

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
Неужели кто-то верит в то, что нынешнее поколение профи в велоспорте пьют только минеральную воду? Сейчас допинг шагнул на такую высоту, что ВАДА очень трудно с этим бороться. Когда я вижу, как на финише горного этапа с уклоном в 40 градусов велогонщик развивает скорость до 30 км в час - не верю в чистоту его организма! Если у нас на всеукраинских соревнованиях гонщики и гонщици почти все жрут допинг, то что говорить о международных соревнованиях. Ведь всемирная федерация велоспорта до сих пор(!) не является членом ВАДА! Как и УЕФА, кстати...
pmelnik7788
Заберите у него еще деньги: зарплату, премии, бонусы, рекламные. Легенда пля!