Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
|
4550
5

Ігор ЦИГАНИК: «Більшість клубів Першої ліги не хочуть догравати сезон»

Журналіст розповів про ситуацію в Першій лізі

Ігор ЦИГАНИК: «Більшість клубів Першої ліги не хочуть догравати сезон»
ingulec.com

Журналіст Ігор Циганик розповів про ситуацію в Першій лізі, де сезон має всі шанси не відновитися.

«Абсолютна більшість клубів Першої ліги не хоче догравати сезон. Оскільки зараз вони не бажають витрачати кошти, адже для них це значні фінансові витрати. Їх краще зекономити для наступного сезону. У переважної більшості команд просто вже немає завдань на сезон».

«В цій ситуація найважче становище в Інгульця: команда посідає 4-ту сходинку турнірної таблиці, що не дозволяє їй потрапити у Прем’єр-Лігу за спортивним принципом, якщо змагання у Першій лізі достроково завершать. Через це президент клубу Олександр Поворознюк хоче дограти сезон, бо команда зберігає непогані шанси на потрапляння до трійки лідерів. Проте, він в абсолютній меншості, бо інші клуби просто не бачать сенсу грати. Скажемо відверто, що не хочуть поновлювати сезон ті команди, які займають місця в турнірній таблиці з першого по третє. Бо за такої ситуації вони автоматично потраплять до Прем’єр-Ліги. Ці три команди: Рух, Волинь та Минай. Вони не дуже зацікавлені, бо там така турнірна історія (Рух – 39 очок, Волинь – 38, Минай – 37, Інгулець – 37), що вони можуть після наступного туру випасти з першої трійки. Тут є свої нюанси. Невідомо, чим це закінчиться».

«Але мій прогноз такий: Перша і Друга ліги зафіксують ті результати, які є на цей момент. Будь-які інші запропоновані варіанти, як от догравати шістки в одному місті чи іншому, в одне коло чи два не розглядаються клубами абсолютно. Якщо буде прийняте рішення про поновлення чемпіонату, що видається малоймовірним, то він буде дограний за регламентом», - сказав Циганик.

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олексій Коваль
Что значит хочу - не хочу?
Если есть обоснованная с точки зрения МОЗ возможность играть и разрешение правительства государства, то УЕФА крайне негативно относится к тем, кто "не хочет". Чем то напомнило ситуацию с телефонным терроризмом, позвонили сказали что стадион заминирован и не хотим на него ехать играть
shoko
Не особо праздную инсайды Цыганыка,но здесь он правду саказал на 200 процентов.. так и есть..продолжать играть хотят только те кто не в местах и в зоне вылета..для остальных - колоссальная экономия..Учитывая то,что расходы только увеличатся-добаятся ежематчевые тесты команд и арбитров,антисептики и т.д. Первая вторая лига не витрины стран,на них УЕФА нас..ть..им пофиг продолжат они играть или нет..оставят на усмотрение УАФ..Слабо верю в возобновление 1 лиги хотя бы потому, что там значительно больше матчей осталось и УПЛ потом будет долго ждать пока определиться кто зайдёт в УПЛ и потом перволиговым командам же отпуск нужен будет..поэтому 1 лиги скорее всего не будет в этом году.
Анатолий Якобчук
Без бутилки не розібратись як поступити правильно
Сергей 1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
axylinam
Зачем играть,когда зарплата и так капает,ну и хозяева клубов будут экономить на содержании стадиона, переездах и гостиницах,сборах и питании и так далее