Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 травня 2020, 13:04
1530
16

Олег БЛОХІН: «Коли ми грали, за напругою поєдинки дали б фору нинішнім»

Легенда «Динамо» згадав матчі в Кубку кубків

| Оновлено 14 травня 2020, 13:04
1530
16
Олег БЛОХІН: «Коли ми грали, за напругою поєдинки дали б фору нинішнім»
ФК Динамо Київ. Олег Блохін

Легендарний нападник «Динамо» Олег Блохін згадав гру команди в 1975-му році в Кубку кубків.

- Зараз Кубок кубків нерідко недооцінюють, а у ваші часи цей турнір в інші сезони бував сильнішим за Кубок чемпіонів. У 1975-му, наприклад, на трофей поряд із «Динамо» претендували «Ліверпуль», ПСВ «Ейндховен», «Реал», «Бенфіка», «Айнтрахт»...

- Молодому поколінню, природно, ближча Ліга чемпіонів, адже ті, кому нині під 30, загалом не застали скасований у кінці минулого століття єврокубок. Про часи, коли ми грали, кажуть скептично: мовляв, що за футбол був у сімдесяті і навіть вісімдесяті! Чи то справа - зараз!

Але в тому і справа, що тоді були поєдинки, які за інтригою готові дати сто очок фори нинішнім. І зірок у командах вистачало: за тими мірками, скажімо, Франц Беккенбауер або Йохан Кройф були популярними нітрохи не менше за сьогоднішніх Ліонеля Мессі і Кріштіану Роналду.

- В 1/16 фіналу переможного Кубка кубків ви пройшли софійський ЦСКА «Септемврійско знаме», який роком раніше вибив із Кубка чемпіонів «Аякс», потім здолали «Айнтрахт» із чинними чемпіонами світу Берндом Хельценбайном і Юргеном Грабовскі...

- Тут важливо зауважити, що в першому матчі ми поступалися німцям 0:2 вже до двадцятої хвилині і, чесно кажучи, самі не вірили, що зможемо врятувати гру. Якщо ви запитаєте, як нам удалося вирівняти ситуацію, а в останні десять хвилин її переламати, забивши два м'ячі, я відповіді не знайду. У футболі завжди є місце дивам.

- У києві ви переграли «Айнтрахт» із мінімальною перевагою, хоча очевидці стверджують, що перевага «Динамо» була суттєвою. Водночас упевнена перемога в першому півфіналі над ПСВ далася вам чималою кров'ю.

- А легких матчів у нас у тому сезоні й не було. Навіть болгар обіграли двічі всього лише з рахунком 1:0. Поєдинки з «Айнтрахтом» вийшли важкими - і на виїзді, і вдома. Ну, а ПСВ, якби не надійна гра Жені Рудакова у воротах і злагоджені командні дії, ми з перевагою в три м'ячі вдома, напевно, не обіграли б. На перших хвилинах, зізнаюся, переваги не мали, та й потім лише трохи перевершували німців. Але все-таки вистояли - і перемогли.

Читайте також: Екс-партнер Блохіна: «Він був моїм ідолом. У нього сильний характер».

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 07:20 4
Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі

У боротьбі за титул у Флориді залишилася одна американка

ВІДЕО. До Шахтаря повернулися гравці збірних. Триває підготовка до Оболоні
Футбол | 28 березня 2024, 22:55 0
ВІДЕО. До Шахтаря повернулися гравці збірних. Триває підготовка до Оболоні

Пушич привітав українських та грузинських гравців із виходом на Євро-2024

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Robert Monroe
Вспомнилось его старое интервью:
Блохин: "Мы обладали бóльшими знаниями, чем профессоры тригонометрии".
sahka1981
"В 1975-м, к примеру, на трофей наряду с «Динамо» претендовали «Ливерпуль», ПСВ «Эйндховен», «Реал», «Бенфика», «Айнтрахт»…"
Сильный состав был. Венгры тогда вроде Ливер выбили.
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
turist86
а ще тоді трава була зеленіша
Robert Monroe
Сейчас середняки топ-чемпионатов гораздо богаче, чем во времена Блохина, и даже чем 10 лет назад. Соответственно, они могут позволить себе игроков и тренеров на порядок сильнее, чем раньше. Поэтому всё это сказки в пользу бедных. Большие деньги в футболе существенно урезали шансы клубов не из топ-5 на громкие победы. Если тот же Порту в своё время расширил свои финансовые возможности благодаря грамотно выстроенной системе в клубе, то сейчас в какой-нибудь Уотфорд деньги текут рекой просто потому, что он играет в АПЛ.
Lana Vulgaris
самовлюбленный павлин і всегда таким был...
axylinam
Блохин брешет,по составу участников кубок чемпионов был номер один,кубок уефа номер два и кубок кубков как правило был не очень популярен и слабый по составу номер три,не случайно совковые клубы так и не смогли выиграть ни кубок чемпионов,ни кубок уефа