Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 09 травня 2020, 01:19
398
0

Євген НІКОЛАЄВ: «Ми цілком могли завоювати золоті медалі»

Наставник южненського «Хіміка» дав оцінку кожному гравцеві своєї команди в минулому сезоні

| Оновлено 09 травня 2020, 01:19
398
0
Євген НІКОЛАЄВ: «Ми цілком могли завоювати золоті медалі»
ВК Хімік

У сезоні 2019-2020 років багаторазові чемпіонки України, волейболістки южненського «Хіміка» показали досить високий результат. Вони виграли Кубок і Суперкубок країни, а також вперше в історії жіночого українського волейболу зуміли пробитися до групового етапу найпрестижнішого європейського клубного турніру Ліги чемпіонів.

Прагнув «Хімік» і до того, щоб в десятий раз поспіль піднятися на найвищу сходинку п'єдесталу пошани в жіночій Суперлізі, але чемпіонат України був зупинений достроково через пандемію коронавірусу без вручення медалей.

Як вважає головний тренер южанок Євген Ніколаєв, перемогти в чемпіонаті його команді було цілком реально, особливо після того, як «Хімік» загартувався в Лізі чемпіонів і виграв ключові поєдинки в двох національних турнірах.

Також наставник Євген Ніколаєв дав оцінку грі волейболісток своєї команди в минулому сезоні.

Дар’я Степанівська
- Стабільна надійна волейболістка, у важкі хвилини своєю грою довела, що не дарма багато років виступає за «Хімік». Дар’я - це стрижень команди, яка на хорошому рівні виконує і ігрові функції, і завжди знайде потрібні слова як капітан команди. Вона цементує команду, одна з тих, хто підтримує мікроклімат на належному рівні. Не забуваємо, що, будучи гравцем основи, вона допомогла команді вийти до групового турніру Ліги чемпіонів.

Юлія Бойко
- Не дивлячись на молодість, стала повноправним лідером команди. Провела хороший сезон, хоча і не без спадів. У Лізі чемпіонів посіла третє місце в списку снайперів змагань, провівши трохи більше матчів, ніж конкуренти. В цілому, в єврокубку була на висоті. Зокрема, в матчах кваліфікації, де вирішувалася доля путівки до групового турніру. У «Фіналі чотирьох» Кубку України витримала прийом, дала напад, відігравши з мінімумом помилок. Сезон можна записати в актив.

Ольга Скрипак
- Ольга однозначно стала лідером команди. Гравець, без якого було б дуже важко, якщо не сказати неможливо, домогтися тих успіхів, яких ми досягли в минулому сезоні. Особливо з огляду на важливість позиції, на якій вона грає. Спасибі за те, що була з нами в цьому історичному для «Хіміка» сезоні. Якщо по ходу сезону їй давалася можливість вільного ведення гри, звичайно, в певних рамках, то ми до «Фіналу чотирьох» Кубку України налаштували її на іншу гру - гру, яка була потрібна для завоювання трофею. Думаю, що вона по-новому подивилася на себе після цього турніру.

Катерина Фролова
- Гравець, який вимагає від себе і від оточуючих гравців максимальної віддачі і в офіційних матчах, і в тренувальному процесі. Прийшла після найсерйознішої травми. Можливо, не була до кінця впевнена, що повернеться на колишній рівень, але наша впевненість в ній як в гравцеві, її бажання бути лідером, наші можливість по відновленню здоров'я дозволили їй стати одним з провідних гравців команди. Є деякі проблемні моменти в грі, і ми над ними працюємо.

Тетяна Козлова
- Тетяна повернулася в «Хімік» після трирічного виступу у Туреччині. Наші очікування виправдала з лишком. Ми брали її як лідера команди, як гравця з досвідом виступів у Лізі чемпіонів, який у важкі моменти потягне за собою. Спасибі їй, що була з нами в минулому сезоні.

Оксана Яковчук
- Оксана, на мій погляд, розкрилася не в повній мірі. Планувалося, що закриє вакансію, яка звільнилася в четвертій зоні, поділяючи приблизно 50 на 50 відсотків цю позицію з Тетяною Козловою. Але не все, скажімо так, вдавалося, як би нам хотілося. Втім, Оксана дуже допомогла в плані ротації, даючи відпочити Тетяні Козловій і Юлії Бойко перед іграми єврокубка.

Євгенія Хобер
- Очікували більшого прогресу від неї. Вона може краще грати, у неї хороший потенціал, про що свідчить її гра в ряді матчів. В силу молодості, і пов'язаним з цим недоліком досвіду, не так швидко додає, як би хотілося. Втім, ті ж Дудник і Карпець почали давати гру в 20-21 рік, Євгенії в січні виповнилося лише 19. Вже в найближчому майбутньому розраховуємо на гравця, який буде давати результат.

Ганна Кириченко
- Ганна - це наше вдале придбання. Прийшовши в січні, вона додала стабільності якраз на позиції діагональної. Зіграла одну з найважливіших ролей в завоюванні Кубку України.

Кез Браун
- Ми хотіли бачити гравця такого плану на початку сезону, а отримали лише в середині. Те, що Кез грала за нас, ми ні секунди не шкодуємо. Позитивна людина, гравець, який проявив себе в «Хіміку» на належному рівні, про що говорить її виступ в Кубку України.

Христина Нємцева
- На її грі в минулому сезоні, швидше за все, позначилася травма, отримана в складі національної збірної в процесі підготовки до Євро. Можливо, вона психологічно її надломила. Травма десь її стримувала в діях на майданчику, не дала можливість грати вільно, зокрема в єврокубкових матчах. Думаю, що в найближчому майбутньому вона буде конкурентоспроможною в боротьбі за потрапляння до основного складу збірної.

Аніта Сингх
- В тих іграх, в яких виходила на майданчик, зірок з неба не хапала, але чим могла, тим допомогла команді. У неї, безумовно, є резерв для зростання. Сподіваємося на її серйозний прогрес уже в наступному сезоні.

- З таким складом, з такою грою, яку команда показувала в ключових матчах сезону, ми повинні були завоювати своє десяте чемпіонство, - зробив висновок Євген Ніколаєв.

За матеріалами сайту ВК «Хімік»

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін став найпопулярнішим українським спортсменом в Instagram
Футбол | 19 квітня 2024, 21:36 5
Лунін став найпопулярнішим українським спортсменом в Instagram

Після суперсерії пенальті в Андрія вже 2,6+ мільйона підписників

Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі
Футбол | 19 квітня 2024, 06:45 172
Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі

Гірники можуть потрапити напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.