Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 травня 2020, 22:04
1361
0

РАФАЇЛОВ: «Не могли заважати Вернидубу або Скрипнику вибирати гравців»

Екс-гендиректор «Зорі» розповів про трансферну політику клубу

| Оновлено 07 травня 2020, 22:04
1361
0
РАФАЇЛОВ: «Не могли заважати Вернидубу або Скрипнику вибирати гравців»
ФК Зоря Луганськ. Сергій Рафаїлов

В кінці березня генеральний директор «Зорі» Сергій Рафаїлов оголосив про відхід з клубу. Фахівець розповів про роботу команди на трансферному ринку, а також про підписання Денніса Бонавентуре і Даніло.

«Основне завдання було - виховувати своїх футболістів. Це ідеальний варіант, коли гравці розуміють ідеологію клубу. Також ми шукали гравців на стороні. Хотілося, звичайно, безкоштовних, але таких не буває. Як їх шукали? Ми розуміли, що нам потрібні гравці на такі-то позиції, обговорювали з тренерським штабом. Якщо у нас в дублі немає відповідних гравців, шукали на стороні та просили агентів підшукати нам. Отримували від них відеоматеріал, говорили, хто нам цікавий. Потім вже була переговорна частина і ми домовлялися. Не завжди вдавалося, тому що грошей не було. Кількох гравців у нас через це перехоплювали за мінімальні суми.

Зазвичай я говорив агентам, що зараз грошей не буде. Але ми можемо говорити, що при наступному продажі ви отримаєте відсоток від трансферів. Ми ніколи нікого не обманювали. Складно було з бразильцями, які хотіли отримати гроші зараз і сьогодні. Їх не цікавить те, що буде завтра. Однак за тими угодами, які були підписані, ми завжди потім розраховувалися з агентами. Тому з нами і працювали. В кінцевому підсумку все вирішував тренер і ми не могли заважати Вернидубу або Скрипнику вибирати гравців. Але в силу фінансових причин нам доводилося відмовляти деяким гравцям.

Що стосується Бонавентуре, він чимало помотався по Україні. Ми завжди запрошували гравців до себе, хотіли подивитися. Ми побачили в Деннісі, що він здібний хлопець, хоч і зі складним характером. Тому і взяли. Щодо Даніло - ми надали свої запити за ігровими якостями. Нам запропонували 10 варіантів і ми запросили Даніло. Коли він приїхав, ми дійсно побачили, що він і футболіст класний, і людина непогана. Багато про бразильців кажуть, як про імпульсивних хлопців, але він був прекрасним», - сказав Рафаїлов.

Читайте також: Сергій Рафаїлов: «Коли я прийшов, Зоря була в катастрофічному стані»

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.