Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 07 травня 2020, 19:53
2045
4

Прийнято закон про масове тестування українців на коронавірус

Проводити тести будуть всім особам, які мають ознаки захворювання

| Оновлено 07 травня 2020, 19:53
2045
4
Прийнято закон про масове тестування українців на коронавірус
Twitter

На своєму позачерговому засіданні 7 травня Верховна Рада прийняла закон про проведення масового тестування українців на коронавірус.

За законопроект №3380 «Про внесення змін до деяких законів України з метою підвищення потенціалу системи охорони здоров'я України протидіяти поширенню коронавірусної хвороби COVID-19» проголосували 336 нардепів.

Документ пропонує закріпити можливість залучення лікарів-інтернів та лікарів-спеціалістів на волонтерських засадах до заходів з протидії коронавірусу на умовах і з обмеженнями, які визначає Міністерство охорони здоров'я.

Крім того, документ вносить зміни в закон «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» в частині підвищення розміру допомоги по тимчасовій непрацездатності медичним працівникам на самоізоляції після контакту з хворими COVID-19 під час виконання службових обов'язків. Виплати встановлюються в розмірі до 100% середньої зарплати без урахування стажу.

«Прийняття проекту закону дозволить істотно підвищити здатність системи охорони здоров'я якісно і послідовно реагувати на виклики, пов'язані з поширення коронавірусу, поліпшивши при цьому умови праці медпрацівникам. До того ж, позитивним наслідком прийняття законопроекту є закріплення чіткого зобов'язання забезпечення масового тестування, яке, згідно із міжнародною практикою, є одним з найбільш дієвих методів стримування пандемії», – йдеться в пояснювальній записці.

Всіх працівників Нацгвардії і Нацполіціі перевірятимуть на COVID-19 в обов'язковому порядку і незалежно від того, чи мали вони встановлений контакт з хворим на коронавірус. Також будуть проводити тести всім особам, які звертаються за допомогою і мають ознаки захворювання.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
axylinam
Бред какой то-это тестирование обязаны делать и без принятия этого закона,у власти стоят феерические личности,вместо занятия делом занимаются ерундой
розовая форелька
А кто будет оплачивать это тестирование?