Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 травня 2020, 16:52
1097
1

ЯЩИШИН: «Зараз чи не найкращий час для розширення УПЛ до 16 команд»

Виконавчий директор «Карпат» розповів про позицію клубу

| Оновлено 06 травня 2020, 16:52
1097
1
ЯЩИШИН: «Зараз чи не найкращий час для розширення УПЛ до 16 команд»
ФК Карпати. Ростислав Ящишин

Виконавчий директор «Карпат» Ростислав Ящишин заявив, що підтримує ідею дограти чемпіонат в двох містах, але проти варіанту не розширювати УПЛ до 14 клубів.

– Уже багато років «Карпати» виступають за розширення ліги. Причин тут більше ніж достатньо, а ледь не головною є те, що Перша ліга, мабуть, ще ніколи не була настільки сильною у фінансовому, ігровому та інфраструктурному планах. Якщо говорити образно, у нас в котлі вариться картопля з м'ясом і овочами. А якщо додати навіть по ложці спецій, страва вийде значно привабливішою і смачнішою, з'явиться регіональний колорит, специфічний аромат і непідробна пікантність. Звертати увагу треба і на те, що якщо вчасно не додати приправу, то страва і далі буде варитися у власному соку, після чого її смакові властивості будуть втрачені, а самі спеції засохнуть.

Більш того, «Карпати» виступають за збільшення ліги до 16 команд. І саме зараз чи не найкращий час для того, щоб це зробити. У Першій лізі достатньо клубів, які можуть посилити елітний дивізіон.

– Чи є сенс догравати чемпіонат в двох містах - Києві та Львові?
– Так, звичайно, «Карпатам» на руку такий варіант. Думаю, ми б домовилися про те, що команди зможуть тренуватися на наших полях і грати на «Україні». У нашому клубі працюють одні з кращих агрономів в країні, тому за якість газонів я не хвилююся.

Додає Львову переваг і наявність в місті «Арени-Львів», де також можуть проходити матчі чемпіонату. Якщо УПЛ і УАФ домовляться з «Ареною», що знаходиться в державній власності, про прийнятні фінансові умови проведення матчів, у виграші залишаться всі: УПЛ отримає варіативність при плануванні календаря, а стадіон (до речі, третій за вартістю будівництва в Україні), нарешті запрацює по своїм основним призначенням.

Інше питання чи влаштує такий розвиток подій той же «Маріуполь», якому належить добу сюди добиратися і десь жити. Те ж стосується «Олімпіка», «Ворскли» і «Дніпра-1». Насильно сюди нікого не затягнеш. Хоча логіка дійсно підказує, що з точки зору інфраструктури Львів - найоптимальніший варіант.

УАФ отримала 4,3 мільйона євро від УЄФА і поки не знає, як їх витратити. Ці кошти можна акумулювати на завершення чемпіонату в двох містах - тобто допомогти командам з доїздом, проживанням, витратами на організацію матчів, придбання тестів на коронавірус тощо.

Читайте також: Сергій ПАЛКІН: «В УПЛ має залишитися 12 клубів через форс-мажор»

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
UKRAINE FAN
Да хоть 20 вас это не спасет. Все равно будите последними