Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 травня 2020, 16:53
542
0

Олександр БАБИЧ: «Футбол після повернення видовищним точно не буде»

Тренер «Маріуполя» впевнений, що на перших порах буде складно

| Оновлено 06 травня 2020, 16:53
542
0
Олександр БАБИЧ: «Футбол після повернення видовищним точно не буде»
fcmariupol.com

Наставник «Маріуполя» Олександр Бабич розповів про те, в яких умовах змушені тренуватися футболісти на карантині, а також поділився думкою про можливе відновлення сезону.

— Мені, наприклад, очевидно, що десь 80% футболістів не мають змоги бігати на траві — тільки по вулицях міст, тобто на асфальті. У нас, у Маріуполі, бігають лише так. Зрозуміло, що все це потрібно враховувати. Взагалі треба бути реалістом і усвідомлювати: на 100% план індивідуальної підготовки гравці не виконають. Якщо буде 70% — це прекрасний показник. Ви ж зрозумійте, що, крім іншого, такий режим елементарно набридає: то в нормальному тренувальному процесі все можна змінювати, варіювати, а в індивідуальному цього не зробиш.

— Якщо карантин скасують 12 травня, значить, матчі поновляться в найкращому випадку в останніх числах цього місяця. А значить — два з половиною місяці без футболу. Це унікальний момент, такого у нас не було, напевно, від 1940-х. Яким же буде той «посткарантинний» футбол?

— Він точно не буде видовищний. Фізичний стан гравці на якомусь рівні підтримають, а ось ігровий — це нереально. Особисто я найбільше переживаю за здоров’я підопічних: такий тривалий період без відповідної роботи створює передумови для травмувань. За час до поновлення матчів треба буде форсувати підготовку. Плюс до того, графік завершення сезону буде дуже щільний, і це створює додаткові труднощі при плануванні тренувального процесу…

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.