Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 травня 2020, 15:57
11258
74

Ігор СУРКІС: «УПЛ треба дограти, інакше не уникнути скандалів та судів»

Президент київського «Динамо» розкритикував дії УАФ під час карантину

| Оновлено 06 травня 2020, 15:57
11258
74
Ігор СУРКІС: «УПЛ треба дограти, інакше не уникнути скандалів та судів»
ФК Динамо Київ. Ігор Суркіс

Президент київського «Динамо» Ігор Суркіс висловив свою думку про майбутнє відновлення сезону в Українській Прем'єр-лізі:

«У перші шість тижнів, за які, як мені відомо, УЄФА чотири або п'ять разів спілкувався в онлайн-режимі з керівництвом федерації, ми не отримували ніякої інформації. Заява першого віце-президента УАФ Олега Протасова з'явилася лише після того, як обурився спочатку я, а потім тренери «Динамо» та інших клубів Прем'єр-ліги. Але виглядало все так, ніби від нас хочуть відмахнутися: ми, мовляв, слідуємо рекомендаціям Європейського футбольного союзу, а ви стежте за новинами на нашому офіційному сайті.

Але я переконаний, що клуби, як повноцінні учасники процесу, повинні були з самого початку бути в курсі найдрібніших деталей, а не задовольнятися крупицями, які потрапляють в інтернет, і спиратися на дані з особистих джерел. Про те, що чемпіонат збираються відновити на початку червня, стало відомо завдяки проекту календаря, розісланому прем'єр-лігою. Але нам хотілося вивчити всі варіанти розвитку ситуації, які розглядає УЄФА. Зрозуміти, наприклад, як стануть розподілятися місця, якщо чемпіонат не буде дограний.

Складалося відчуття, що єдина турбота чиновників федерації – повісити собі медальки за досягнення гравців наших клубів в розташуванні збірної. Вони пишаються, що виплатили футболістам преміальні за вихід на Євро-2020, але гроші-то ці, ні для кого не секрет, взяті з надходжень від УЄФА, які в іншому неясно як розподіляються. Особливо смішно чути про це президенту клубу, який виплачує своїй команді преміальні і зарплату з власної кишені і коштів партнерів.

Щоб зрозуміти, який час насправді потрібно для повернення кондицій, в кожному клубі необхідно протестувати гравців і підібрати оптимальну програму підготовки. Прагнення скоріше почати може дорого обійтися футболістам і вивести їх з ладу не тільки на цей сезон, але і на наступний. Кому, як не колишньому гравцеві і тренеру Протасову, це розуміти!

Тому радитися слід не з чиновниками, а з тренерами, які краще знають, скільки потрібно готуватися до рестарту сезону. Зберіть по скайпу наставників команд прем'єр-ліги і запитайте їх думку – мало хто, переконаний, скажуть, що двох тижнів після двох з половиною місяців простою їм буде досить. Наш клуб на робочій зустрічі представляв заступник генерального директора Сергій Мохник – не найбільший фахівець в тренувальному процесі. Якщо щось піде не так, з кого мені питати – з функціонера або з тренера?

Хотів би я подивитися, що сказали б в федерації, отримай Андрій Шевченко на підготовку до чемпіонату Європи два тижні або, того гірше, десять днів. Так, Євро-2020 перенесено через форс-мажорні обставини – але, коли клуби попросили потіснитися в інтересах головної команди країни і поламати календар, ніхто і слова не сказав. Значить, тренер збірної ясно розумів, що підготовка футболістів вимагає часу.

У випадку з нашою федерацією я нічого не можу виключати. Чимось мене здивувати вона вже навряд чи здатна. Європейський футбольний союз хоче завершити чемпіонати в першу чергу тому, що прагне до абсолютної прозорості і чесності. В нашій Прем'єр-лізі справедливо було б або не починати другий етап, підвівши риску під першим, коли всі зіграли один з одним по два матчі, або провести всі передбачені регламентом 32 тури. В іншому випадку нам не уникнути скандалів і судових процесів, які УЄФА, природно, не потрібні.

Разом з тим, гаряче прагнення перезапустити сезон не повинно ставити під загрозу людські життя. Зрештою, футбол – це всього лише розважальний захід. Важливо, щоб до моменту виходу нашої улюбленої гри з карантину не зростала кількість хворих на коронавірус. Цілком допускаю, що перший час матчі будуть проходити без публіки, але потім на тому ж «Олімпійському» цілком можна буде розсадити п'ять або десять тисяч глядачів через пару вільних крісел, щоб забезпечити необхідну дистанцію. Перельоти на виїзні матчі теж теоретично можуть нести загрозу зараження. Питань багато, але їх треба обговорювати, приходячи до єдиної думки, а не обмежуватися якимись відписками. Уявіть: в якийсь момент нам скажуть, що чемпіонат дограний не буде. Футболісти, які весь час знаходяться на низькому старті, так толком і не відпочинуть, а там і новий сезон не за горами».

Оцініть матеріал
(55)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Камбек Клоппу не вдався. Ліверпуль вилетів із Ліги Європи
Футбол | 18 квітня 2024, 23:55 3
Камбек Клоппу не вдався. Ліверпуль вилетів із Ліги Європи

Червоні зуміли відіграти в Аталанти лише один м'яч із трьох

Легендарний Касільяс привітав Реал із перемогою над Сіті і відзначив Луніна
Футбол | 18 квітня 2024, 08:22 2
Легендарний Касільяс привітав Реал із перемогою над Сіті і відзначив Луніна

Ікер опублікував пост у своєму Twitter, мадридський клуб вибив «містян» із ЛЧ

Коментарі 74
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
 © УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алена Остапенко
Как же ему не хочется на третьем месте закончить. Если б шли на втором была бы истерика "какой футбол главное жизни игроков, болельщиков...". Уже проходили
kruch_
быть самомувеликомуклубу на третьем мсте что очень радует....
electron440v60hz
а почему родители детской школы динамо еще не выступили? обычно они тоже выступают с заявлениями!!
wladimir_skidan
Ну и не Иванушка решать как закончиться чемпионат Украины. Тут мы в равных условиях)))))
wladimir_skidan
Хоть я и за продолжение, но почему только от ДК звучит предложение в случае прекращения чемпионата не учитывать результаты СЫГРАННЫХ матчей 23 тура? Почему Суркис не предлагает Голландский вариант? А да тогда ДК пролетает мимо ЛЧ.
Lion
Но выглядело все так, будто от нас хотят отмахнуться: мы, мол, следуем рекомендациям Европейского футбольного союза, а вы следите за новостями на нашем официальном сайте.
;,;,;,;,;,;,;,;,;,
Ну и что в этом ответе от УАФ не понятно.
Вечно обиженый Суркис решил очередной раз пукнуть на вентилятор.....
Dfs2262ar
Все что могу сказать, - так как ни поступить, суркису все равно будет не так! Продай уже клуб наконец тому, кто реально будет жить командой, а не ныть постоянно! И рассказывать о динамовских сердцах!🤮
electron440v60hz
был бы грыша у власти, то дынамо бы было на 1 месте!! невзирая на результаты
UKRAINE FAN
Вам Мариупольского дела мало было еще сходите по судитесь!
Barilko
Столько команд а воняет всегда ДК)))))
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
K_Sarioglo@i.ua
В УПЛ,ИМХО, надо просто провести быстрый двухматчевый турнир между 4 клубами (вроде группы ЛЧ в ускоренном режиме). Разумеется речь о Заре,Динамо,Десне и Александрии. При этом очки набранные в этом турнире приплюсовать к текущим.
Шахтер объявляется чемпионом, Карпаты вылетают. Все.
Сергей Иванамофф
Предлагаю гладиаторский футбол устроить. Мы, зрители у телевизоров, а футбольные команды 24 часа в сутки посменно доигрывают при пустых трибунах на Олимпийсом ЧУ.
wladimir_skidan
Да и голландцы кстати остались ни кто их в недерландцов не переиминовывал))))
Саша Яковенко
согласен. надо доиграть. есть форсмажор, а есть регламент.
иначе, всё что делалось перед этим целый год, будет зря.
а представим, что бросили этот и начали новый чемпионат,
а в следующем году опять карантин и опять бросать на полпути???
нет, если начал дело, то доведи его до конца.
Владимир Копяк
Да,,, Могу только представить настроение игроков тех команд, которые имели деньги на зарплату от договорняков и ставок на тотализаторе ( по моим данным таких команд во всех лигах - около 70%). Но то их проблемы... Могу понять И.Суркиса - улет со второго места, а это большая потеря в деньгах, на которые он расчитывал. Доигрывать чемпионат никто не будет, это сто процентов, но если даже будет такая возможность - Павелка со своей компашкой сделает все, чтобы этого не произошло, иначе он не получит бонус от Ахметова за непопадание Динамо в ЛЧ....
Иван Грозный
Навязывается аналогия про нечисть
сказало то,что само скоро будет zvalenok666-"веливозрастного мальчик"-тут в точку тело про себя написало.
чувак "высказал свое мнение" не более))
судя по всему нас ждет судебная "санта-барбара"))
doktor09
"Особенно смешно слышать об этом президенту клуба, который выплачивает своей команде премиальные и зарплату из собственного кармана и средств партнеров"-Особенно смешно слышать об этом от президента клуба, выплачивающего команде из офшорных счетов! Партия "Оппо-ЗА-Жоппо"--она такая...