Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 01 листопада 2021, 15:44
4313
3

Шахтар Вернидуба знову обіграв Динамо, проте вилетів з Кубка Білорусі

«Гірники» зуміли відіграти відставання в чотири м'ячі, що були пропущені за півфінальну дуель

| Оновлено 01 листопада 2021, 15:44
4313
3
Шахтар Вернидуба знову обіграв Динамо, проте вилетів з Кубка Білорусі
ФК Шахтар Солігорськ

Домашня поразка брестського «Динамо» в нещодавньому матчі національної першості проти солігорського «Шахтаря» мала накласти певний психологічний відбиток на гру-відповідь між цими командами в рамках Кубка Білорусі. У першому матчі на півфінальній стадії колектив Сергія Ковальчука зробив вагомий крок до підсумкового успіху, здобувши перемогу з рахунком 2:0, проте невдалі виступи чинного чемпіона країни останнім часом не дозволяли Бресту готуватися до виїзду на поле суперників абияк.

Відправні точки для обох команд на звітну зустріч були визначені досить чітко. Але стартові хвилини поєдинку внесли свої корективи до запланованого тиску від господарів. Вже на третій хвилині Юрію Вернидубу довелося в терміновому порядку шукати заміну центральному захиснику Політевичу, який отримав травму, а поки гравцеві надавали допомогу представники медперсоналу, настрій «гірників» на швидкий гол почав згасати.

Ігнатович з легкістю впорався з нечисленними спробами суперників доставити м'яч до його воротарського, а, з іншого боку, футболісти Вернидуба нічого не змогли протиставити вже першій серйозній атаці гостей. Невдала гра Гутора на виході з воріт вже встигла обрости легендами, так що черговий ляп голкіпера «Шахтаря» не викликав здивування, а Савицький відкрив рахунок в матчі-відповіді ударом головою.

У безпосередній близькості до завершення першого тайму становище «гірників» в двоматчевій дуелі стало по-справжньому кепським. Четвертий м'яч «Динамо» в півфіналі поточного розіграшу Кубка оформив Гордійчук. Момент для дальнього удару партнера по команді завдяки вдало поставленому корпусу у верховій боротьбі на чужій половині поля створив Лаптєв.

Починати заключні 45 хвилин стадії з відставанням від суперників в чотири м'ячі – становищу команди Вернидуба неможливо було заздрити. Передчасно відчув швидкий вихід у фінал і головний тренер Бреста, знявши з гри Артема Мілевського задовго до фінального свистка. Однак Шевченко, який вийшов на заміну українцеві, провалив виконання своїх обов'язків у створенні атак, через що ігровий ритм гостей не зміг оговтатися аж до фінального свистка.

Тим часом, «Шахтар» заклав прекрасний старт для свого спасіння в цій дуелі. Точні удари Івановича і Лісаковіча в середині другого тайму звели нанівець перевагу Бреста за рахунком у цій зустрічі, а постріл з пенальті від все того ж форварда вивів «гірників» вперед за рахунком. Овертаймів у цій грі точно б не було, так що колективу Юрія Вернидуба необхідно було провести ще два м'ячі в чужі ворота.

Провальна гра «Динамо» в обороні забезпечила суперників четвертим забитим голом вже під кінець двадцяти хвилин від першого забитого господарями м'яча. Однак зробити остаточний камбек солігорці вже не зуміли. Піймавши спортивний кураж, «Шахтар» почав допускати імпульсивні помилки в простих ситуаціях, через що суперникам вдалося легко відтіснити їх подалі від воріт Ігнатовича.

Таким чином, у фінальному поєдинку за Кубок Білорусі від даної пари команди зіграє «Динамо» Брест. «Славія» з Мозиря і БАТЕ між собою розіграють другу путівку до вирішального поєдинку.

Кубок Білорусі. Півфінал. Матч-відповідь.

Шахтар Солігорськ – Динамо Брест – 4:2 (перший матч – 0:2)

Івановіч, 58, Лісаковіч, 60, 67 (пен.), Подстрєлов, 74 – Савицький, 20, Гордійчук, 38

 Селява, 16, Кендиш, 22, Гутор, 22, Кендиш, 90+1 – Лаптєв, 24, Ігнатовіч, 73, Савицький, 90+1, Юзепчук, 90+4

Шахтар Солігорськ: Гутор – Антіч, Політєвіч (Хадаркевіч, 6), Сачівко, Бурко – Сьоке, Кендиш – Балановіч (Подстрєлов, 46), Селява (Бодул, 62), Івановіч – Лісаковіч.

Динамо Брест: Ігнатовіч – Юзепчук, Павловець, Кики, Вєрєтіло – Биков, Кісляк – Савицький, Мілевський (Шевченко, 54, Кривець, 81), Гордійчук – Лаптєв (Садовський, 88).

Арбітр: Денис Щербаков (Вітебск, Білорусь)

Стадіон: «Будівельник» (Солігорськ, Білорусь)

ШАХТАР СОЛІГОРСЬК-ДИНАМО БРЕСТ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 13°C

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ternow
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил