Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 29 квітня 2020, 14:02
5707
11

Найкращі суперники в кар'єрі Василя Ломаченка. Хто вони?

Лев Кравців про боксерів, бої українця з якими точно варто переглянути

| Оновлено 29 квітня 2020, 14:02
5707
11
Найкращі суперники в кар'єрі Василя Ломаченка. Хто вони?
Boxing Scene. Василь Ломаченко

Існує думка, що у Василя Ломаченка слабка опозиція. Наведений список точно повинен розвіяти цей міф.

Орландо Салідо

Країна: Мексика
Вік на момент зустрічі з Ломаченком: 36 років
Рекорд на момент зустрічі з Ломаченком: 41-12-2, 29 КО

Василь Ломаченко у другому поєдинку в кар'єрі йшов на історичний рекорд. Він міг стати чемпіоном світу за рекордну кількість боїв. Але Орландо Салідо був проти: бив нижче пояса, багато боровся і отримав спірну перемогу за очками розділеним рішенням суддів.

Орландо, напевно, найдосвідченіший боксер в кар'єрі Василя до сих пір. Він пройшов десятки воєн, боровся з кращими і майже нікого не боявся. Але на реванш із Ломаченком не вийшов - зрозумів, що вдруге українець його не відпустить. У послужному списку Салідо: Юріоркіс Гамбоа, Хуан Мануель Лопес, Майкі Гарсія, Роберт Герреро, Хуан Мануель Маркес і багато інших.

Такий боксер - проблема для будь-кого. Шкода, що Василь не зустрівся з ним вдруге.

Гері Рассел-молодший

Країна: США
Вік на момент зустрічі з Ломаченком: 26 років
Рекорд на момент зустрічі з Ломаченком: 24-0, 14 КО

Один з найбільш швидкісних суперників у кар'єрі Васі. Ломаченко домігся свого у 2014-му. Спочатку програв Салідо, після чого все-таки прийшов за поясом і завоював його. Рассел був хорошим, але для перемоги цього не вистачило.

Гері швидкий, багатоударний, вміє комбінувати і атакувати. У нього відмінні рефлекси, відмінна реакція, і він просто класний боксер. Але Василь був весь час трохи кращим. До речі, це єдина перемога Василя не одноголосним рішенням суддів або нокаутом. Ломаченко переміг рішенням більшості суддів і у американця досі є питання.

Звичайно, вони є тільки в нього, але Гері раз по раз час від часу згадує, що він не впевнений в тому, що Ломаченко переміг. Рассел хоче реваншу, але поки не піднімається для нього у вазі, лише кидаючи виклики і володіючи поясом в тій же категорії, де він боксував з українцем.

Ніколас Волтерс

Країна: Ямайка
Вік на момент зустрічі з Ломаченком: 30 років
Рекорд на момент зустрічі з Ломаченком: 26-1-1, 21 КО

На момент поєдинку проти Ломаченка Волтерс виходив в якості одного з головних боксерів вагової категорії. Він був чемпіоном, виходив у ринг із сокирою і вигравав більшість поєдинків достроково. А потім зустрівся з Василем.

За рік до цього Волтерс завершив внічию бій з майбутнім суперником Ломаченка Джейсоном Сосою і повинен був реабілітуватися в поєдинку проти Василя. Але не вийшло. Василь влаштував показове побиття, і Ніколас просто здався.

Після цього в тридцятирічному віці Ніколас Волтерс завершив кар'єру. Поєдинки з Василем не проходять безслідно.

Гільєрмо Рігондо

Країна: Куба
Вік на момент зустрічі з Ломаченком: 37 років
Рекорд на момент зустрічі з Ломаченком: 17-0, 11 КО

Битва дворазових олімпійських чемпіонів - одне з найбільш очікуваних шоу 2017 року. Єдиний істотний мінус такого бою - вага Рігондо. Він, все ж, занадто малий в порівнянні з Василем, у чому до цих пір час від часу звинувачують українця. З іншого боку, Гільєрмо зробив вагу без проблем, не втративши в швидкості. І на поєдинок він викликав Василя, а не навпаки, причому робив це в провокаційній формі.

Рігондо домігся того, до чого прагнув. Спочатку отримав бій проти другого двократного олімпійського чемпіона. А потім просто отримав від Василя, здавшись в перерві між раундами.

Гільєрмо, безумовно, класний боксер і за рівнем боксу - один з найкращих у кар'єрі Василя. Незважаючи на це, Василь зробив те, що пообіцяв: просто вийшов і розібрався з меншим, хоч і вкрай майстровитим суперником.

Хорхе Лінарес

Країна: Венесуела
Вік на момент зустрічі з Ломаченком: 33 роки
Рекорд на момент зустрічі з Ломаченком: 44-3, 27 КО

Хорхе був чемпіоном у новій вазі для Василя. Українець піднявся в легку категорію і спробував там адаптуватися, зустрівшись відразу з чемпіоном. Лінарес - єдиний, хто відправляв Ломаченка в нокдаун. Зустріч із Лінаресом - одна з найбільш насичених в кар'єрі Васі - її точно варто подивитися, якщо ще не встигли.

Бій з Василем - за великим рахунком, фінальна точка в кар'єрі Лінареса. Після цього було ще кілька боїв, в одному з яких він несподівано програв уже в першому раунді. Наступний його суперник - Райан Гарсія. Молодий і перспективний легковаговик, клієнт «Golden Boy Promotions» - тієї ж промоутерської компанії, в якій знаходиться і Лінарес.

Хосе Педраса

Країна: Пуерто-Ріко
Вік на момент зустрічі з Ломаченком: 29 років
Рекорд на момент зустрічі з Ломаченком: 25-1, 12 КО

Один з найбільш недооцінених суперників у кар'єрі Василя. Хосе - високий, довгорукий боксер, якому комфортно в легкій вазі. Ломаченко до того моменту ще не до кінця освоївся в новій категорії і зустрівся з другим чемпіоном поспіль.

Педраса виявився міцним горішком. Він двічі відправився в нокдаун, але вистояв. Відмінно працював назустріч, на відходах і не дав Василю закінчити розпочате. У підсумку, Ломаченко забрав пояс, перемігши за очками.

Люк Кемпбелл

Країна: Великобританія
Вік на момент зустрічі з Ломаченком: 32 роки
Рекорд на момент зустрічі з Ломаченком: 20-3, 16 КО

Ще один олімпійський чемпіон у рекорді Василя. Люк - відмінний боксер. Великий, міцний, який завоював золото на Олімпіаді-2012 не тому що турнір проходив у Лондоні, а тому що він був реально хорошим.

Бій з Василем вийшов видовищним. Кемпбелл - непростий хлопець. Може і вдарити, і просто побитися, показавши навички. Ломаченко і його відправляв у нокдаун, але британець грамотно виплутався з ситуації, включивши режим боротьби.

Кемпбелл влаштував відмінне випробування Ломаченку і, однозначно, став одним із найкращих суперників у його кар'єрі.

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sportik.ua
Якщо наступні поразки Лінареса зменшують вартість перемоги над ним, то останні бої Роя Джинса повинні переводити його колишніх суперників на рівень 1-розрядників?
sportik.ua
Якщо наступні поразки Лінареса зменшують вартість перемоги над ним, то останні бої Роя Джинса повинні переводити його колишніх суперників на рівень 1-розрядників?
sportik.ua
Сальдо може й середній боксер, але до бою з Ломаченко був чемпіоном. А після поразки став чемпіоном на категорію вище.
an52
Салідол - середній боксер, який ніколи не хапав зірок з неба. Доволі дивно записувати зустріч з ним в актив, якщо Ломаченко йому програв. Перемога над Лінаресом доволі знецінилась тим, як погано виглядає Лінарес в останніх боях. Пермога над Педрасою теж так собі - Жервонта Девіс переміг Педрасу набагато впевненіше. Тому стаття насправді лише підтверджує, що до рівня опозиції питання є
K_Sarioglo@i.ua
Ну что можно сказать по статье?
Во-первых определитесь вы берете рекорды боксеров на момент встречи с Хай-Теком или после нее?Потому что в случаях Салидо, Уолтерса и Кэмпбелла написан их рекорд после боя с Ломом, в остальных случаях - перед.
Во-вторых Уолтерс не выходил на Василия как один из главных боксеров весовой категории. Скорее, он выходил как другой бабай веса на одну категорию ниже
того в котором Вася стартовал. В 59 же у Уолтерса только ничья с околотоповым Сосой и поражение от Васи.
В-третьих по поводу недооцененности Педрасы...Ну не знаю. Тут можно отчасти согласиться, но лишь отчасти. Да, действительно у Педрасы есть победы над довольно именитыми бойцами вроде Фармера или просто крепкими соперниками вроде Бельтрана или Черри. С другой - все время когда он выходил на соперника которого раскручивают как звезду Педраса проигрывал. Чемпионом он становился дважды так сказать "придя на тепленькое"- бои за вакантный титул.Причем в отличии от того же Линареса надолго они у него не задерживались. А тот же Сепеда, например, и на звезду-то не тянет и близко. На выходе пока что можно сказать что Педраса просто "хорошист" которому пару раз повезло.
А для Линареса неожиданно проигрывать боксеру-аутсайдеру в первых раундах уже в порядке вещей...3 из 5 поражений именно так получил(одно из трех-во втором, но это несущественно)
Виктор Алтухов
Слово "боксеры" в заголовке следует заменить на "соперники".