Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 01 листопада 2021, 15:46
7136
3

Динамо Брест вдома поступилося Шахтарю Юрія Вернидуба

Колектив з Солігорська здобув перемогу вперше за чотири поєдинки

| Оновлено 01 листопада 2021, 15:46
7136
3
Динамо Брест вдома поступилося Шахтарю Юрія Вернидуба
ФК Динамо Брест

Білоруська Вища ліга продовжує свій розіграш, незважаючи на всі застереження європейських футбольних функціонерів. Вочевидь не від COVID-19, однак продовжує лихоманити чинного чемпіона країни на старті сезону. «Динамо» Брест, за який виступають відразу кілька виконавців з українським паспортом, зіткнувся з певними труднощами після підняття над головою чергового трофею – Суперкубка. Підопічні Сергія Ковальчука поступилися своїм суперникам вже двічі за п'ять попередніх турів, тому перед початком звітного туру опинилися в небезпечній близькості до зони вильоту.

Шостим матчем для «синьо-білих» у поточному розіграші національної першості стала гра проти солігорського «Шахтаря». З командою ще одного українця – Юрія Вернидуба, діючий чемпіон зустрічався вже втретє за останні два місяці: якраз в матчі проти «гірників» було здобуто вищезгаданий Суперкубок, після чого було зроблено перший крок у півфінальній стадії Кубка країни (обидві гри – 2:0). Такі результати, з урахуванням єдиної здобутої до цього момент перемогою в сезоні, серйозно вдарили по амбіціях головного тренера «Шахтаря». Локальна преса навіть встигла виділити фахівцєві найближчі три гри на виправлення ситуації. І перша з них відбувалася саме в Бресті.

Білоруський футбол часто потрапляє під критику глядачів з приводу своєї невиразності, а відсутність гольових моментів списується на щільність гри в центрі поля. У контексті першого тайму звітної зустрічі ця зона виступала виключно як місце для фолів з боку надмірно запального в цей вечір Нойока. І в Олександра був вагомий привід для такої реакції. Уже до середини стартових 45-и ігрових хвилин «Динамо» поступалося за рахунком.

«Шахтар» спокійно користувався втратою концентрації у гравців правого флангу суперників, а один з численних прострілів Антича завершився невдалою спробою перехоплення від центрального захисника Вітуса, після чого м'яч відправився в сітку воріт Павлюченка.

Досить моментів для відігравання незавидного відставання було у господарів ще до перерви, проте Гутор змінив низку невиразних спроб зіграти на перехопленні флангових подач на божевільні порятунки після ударів з близької дистанції від Лаптєва. Форварду своєї команди активно намагався надати підтримку Артем Мілевський, проте до відходу команд у підтрибунні приміщення рахунок не змінився. Колектив Вернидуба змістив акцент своєї гри на контратаки, у завершенні яких не мав успіху форвард Лісаковіч.

У другому таймі гра в більшій своїй мірі проходила на половині поля гостей. Тренерський штаб «Шахтаря» дав вказівку своїм футболістам повністю відійти на свою половину поля, залишивши на вістрі самотнього Лісаковіча, за яким закріплювалося завдання зачепитися за випадковий верховий м'яч. І як раз в подібному стилі і пройшла друга гольова атака солігорців у цій зустрічі. Оборона Бреста не стала чинити опір просуванню Івановича через правий фланг штрафного. Не забарився простріл в центральну зону, звідки Лісаковіч в один дотик переправив м'яча у сітку.

Стосовно результату гру можна було на цьому завершувати. «Динамо» запропонувало опонентам лише кілька небезпечних стандартів у виконанні Нойока, а також загострення наприкінці зустрічі за активної участі Лаптєва. Однак спроби форварда акробатичними прийомами завершити одну з численних подач з флангів до успіху не привели. Попадання в каркас воріт зразка момента наконечника атак «синьо-білих» з першої половини повторив під завісу матчу Павловець, коли ударом головою відправив м'яч у поперечину. Але навіть подібних зусиль не вистачило господарям для зміни рахунку на табло. Цією поразкою Брест ставить під сумнів не тільки свої амбіції щодо захисту титулу, але і положення перед повторною грою в Кубку Білорусі.

У середині наступного тижня команди проведуть між собою матч-відповідь у півфіналі національного Кубка, після чого, вже в рамках чемпіонату, «Динамо» зіграє на виїзді проти «Белшини», а «Шахтар» прийме на своєму полі «Іслоч».

Білоруська Вища ліга. 6-й тур.

Динамо Брест – Шахтар Солігорськ – 0:2

 Вітус (авт.), 25, Лісаковіч, 67

 Юзепчук, 21, Нойок, 33 – Антич, 33, Хадаркевіч, 62, Сачівко, 75, Сьоке, 82, Селява, 86, Бодул, 90+2

Динамо Брест: Павлюченко – Вєрєтіло, Павловець, Вітус (Биков, 69), Юзепчук – Нойок, Кісляк – Савицький (Шевченко, 84), Мілевський, Гордійчук (Кривець, 73) – Лаптєв.

Шахтар Солігорськ: Гутор – Антич, Хадаркевіч, Сачівко, Вукманіч – Сьоке, Кендиш (Сотніков, 85) – Балановіч (Подстрєлов, 90), Селява, Івановіч – Лісаковіч (Бодул, 77).

Арбітр: Віталій Севост’яник (Гродно, Білорусь)

Стадіон: Спорткомплекс «Брестський» (Брест, Білорусь)

Удари (у площину): 25 (15) – 21 (11)
Кутові: 12 – 4

ДИНАМО БРЕСТ-ШАХТАР СОЛІГОРСЬК. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 10°C

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 17:15 0
Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024

17 червня підопічні Сергія Реброва проведуть поєдинок проти Румунії у 1-му турі групи Е

Джерело: ФК Львів може повернутися в український футбол
Футбол | 29 березня 2024, 00:23 0
Джерело: ФК Львів може повернутися в український футбол

Містяни планують заявитись у Другу лігу, хоча мають право грати у Першій

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
rus
Хорошая игра
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил