Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 26 квітня 2020, 12:08
835
0

UFC збирається провести турніри вже в травні. Це реально?

Лев Кравців розповідає про те, як Дана Вайт намагається обійти закон і пандемію

| Оновлено 26 квітня 2020, 12:08
835
0
UFC збирається провести турніри вже в травні. Це реально?
twitter.com/ufc. Дана Вайт

Дана Вайт - найвпертіший менеджер в єдиноборствах. Він не відміняв турнір UFC до останнього, а після скасування заявив, що це ненадовго і оголосив, що наступні поєдинки ММА-промоушена ми побачимо вже 9 травня. Як у нього це може вийти?

Що сталося?

Турнір UFC 249 довгий час був єдиним турніром з єдиноборств, який не скасували і не перенесли з дати. Дана стверджував, що бій Хабіба Нурмагомедова і Тоні Фергюсона відбудеться за будь-яких розкладів:

«Бій Хабіба і Тоні точно відбудеться в строк. Десь на цій грьобаній планеті», - заявляв глава UFC.

Спочатку з дистанції зійшов росіянин. Він заявив, що виїхав із США за кілька тижнів до поєдинку через те, що йому так порадили, але потім організація так і не надала місце для поєдинку проти Фергюсона. Бій зірвався вп'яте. Багато жартують (чи жартують?), що поєдинок не відбудеться ніколи.

Заміну знайшли швидко. Джастін Гетжі погодився вийти на бій проти одного з найбільш диких бійців UFC за два тижні до поєдинку. А Дана Вайт все більше сердився. І коли його запитували про місце проведення, і коли намагалися дізнатися, чому Хабіб не залишився в Америці. Спочатку він стверджував, що Нурмагомедов точно буде боксувати, але як тільки росіянин відмовився, заявив, що всі й так розуміли, що той не вийде в октагон.


twitter.com/ufc

Питання про місце проведення Вайта дратували значно сильніше. Він звинувачував журналістів у тому, що ті відразу ж побіжать скаржитися на нього і казав, що про місце проведення бійці дізнаються мало не безпосередньо перед турніром. Пішли чутки про те, що Дана зняв цілий острів, щоб проводити там турніри щотижня, але все звелося до простішого варіанту.

Вайт спробував обійти закон і провести поєдинки в індіанській резервації на західному узбережжі США. Справа в тому, що там не діють закони Атлетичної комісії штату, а, значить, турніри і спортивні заходи офіційно не скасовані. Все здавалося ідеальним:

- кількість лікарів подвоювалася

- на територію казино повинні були допускатися тільки співробітники UFC після медичного огляду.

- бігові доріжки повинні були розміститься в кімнатах бійців і на свіжому повітрі далеко одна від одної

- коментатори були б розміщені далі від октагону

- контакти обслуговуючого персоналу з бійцями були б обмеженими

Але вже 10 квітня, за 8 днів до турніру, все було скасовано.

Губернатор Каліфорнії особисто подзвонив до Disney, який володіє 80% прав на UFС. Після цього турнір був скасований буквально через кілька годин. Мабуть, губернатору не сподобалося, що на його території з легкістю обходять закони США.

І що тепер?

Дана не засмучується. Через кілька днів після відміни він оголосив, що наступний турнір UFC планується на 9 травня. Тобто, менше, ніж через місяць. Кард обіцяв бути просто неймовірним, але кілька бійців вже знялося. Наприклад, Аманда Нуньєс відмовилася саме через пандемію.

Але поки кард все ще є потужним. Петтіс проведе реванш проти Серроне, Нганну зустрінеться з Розенструйком, а Фергюсон з Гетжі. Навіть таких трьох поєдинків досить, щоб чекати на це шоу. Правда, все ще не ясно, як Вайт збирається його проводити так скоро, враховуючи, що прямо зараз в Америці найбільше хворих на коронавірус у світі.

 

 

Схоже, Дана продовжує плутати всіх. Він заявляє про те, що в травні - максимум на початку червня запустить бійцівський острів, а кожен боєць UFC до кінця року проведе там по три поєдинки. Потім з'являється інформація про те, що турнір буде проведений у Флориді. А вже через деякий час - нібито в тій же індіанській резервації.

Швидше за все, Вайт просто зливає інформацію журналістам, щоб заплутати всіх, а про місце проведення повідомить, як і планував, в останній момент бійцям та їхнім командам. Від того, наскільки це вийде, буде залежати багато чого. Але навіть такий план не гарантує того, що поєдинки відбудуться.

Так що, турнір є реальним?

Поки абсолютно незрозуміло, як Вайт збирається проводити поєдинки. Навіть найбільш закритий з них вимагає великої кількості людей. Оператори, доктори, судді, обслуговуючий персонал, самі бійці та їхні команди. Тенденція не веде до того, що в Америці до дев'ятого травня все настільки налагодиться, що поєдинки буде реально організувати.

Дана говорить про те, що біля головного офісу UFC побудований зал, в якому вони і можуть проводити поєдинки, а також тестувати бійців і організовувати всі потрібні процедури для того, щоб все було безпечно. Але проблема в тому, що зал все одно знаходиться на території штату, в якому діють закони і заборони. Як їх збирається обходити Вайт - величезне питання.

Зараз це виглядає лише, як поняття інтересу до промоушену в порожній на події час, а ідея глави UFC провести турнір під час пандемії - божевілля.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.