Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Нідерланди
| Оновлено 25 квітня 2020, 15:40
1270
1

Євген ЛЕВЧЕНКО: «У Нідерландах будуть довгі судові розгляди»

Український експерт висловився про дострокове завершення чемпіонату

| Оновлено 25 квітня 2020, 15:40
1270
1
Євген ЛЕВЧЕНКО: «У Нідерландах будуть довгі судові розгляди»
ТК Футбол. Євген Левченко

Президент Профспілки футболістів Нідерландів Євген Левченко прокоментував рішення Королівського футбольного союзу Нідерландів завершити сезон без визначення чемпіонів.

- Рішення прийняли колегіально в скайп-форматі, було 70 осіб - це представники федерації, футболісти і команди. Федерація прийняла рішення, що ніхто не вилітає і з першого дивізіону ніхто не підвищується. Це була досить дивна скайп-конференція, тому що нам задавали питання - ми відповідали, але, як гравці, ми не маємо права вирішувати долю колег. Ми намагалися витримати нейтралітет.

- Чи є реакція від клубів? Особливо цікавлять нас клуби, які постраждали - це «Утрехт», що йде шостим, але має гру в запасі і фінал Кубка, але в єврокубках не зіграє, і команди з першого дивізіону - «Графсхап» і «Камбур».
- Головний юрист «Утрехта» відразу написав розлогий лист, в якому він по поличках розклав неправомірні дії федерації. Думаю, що нас чекають довгі судові розгляди. «Утрехт» буде відстоювати свою позицію. До нього приєднаються «Графсхап» і «Камбур».

АЗ також не радий цьому сценарію, тому що у них 56 очок, як у «Аякса», і лише вісім голів відокремлюють від чемпіонства. Згідно з регламентом, ці вісім голів грають ключову роль. Адже перше місце дасть пряму путівку в групу ЛЧ, а друге - відправиться в кваліфікацію.

- Чому в країні зважилися на такі жорсткі заходи?
- Місцеві мери мають колосальний вплив на проведення змагань. МОЗ повідомило, що карт-бланш на турнір не будуть гарантовані, якщо ви не утримуєте дистанцію в півтора метри. Які півтора метри дистанції в футболі?

Мерами було прийнято дуже важливе рішення. Два тижні тому вони заявили, що змагання відновлюватися не будуть. Це зіграло свою роль.

Додам, що нідерландський чемпіонат протягом двох років втратить більше трьохсот мільйонів євро. Думаю, будуть ще серйозні пертурбації.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін став найпопулярнішим українським спортсменом в Instagram
Футбол | 19 квітня 2024, 21:36 0
Лунін став найпопулярнішим українським спортсменом в Instagram

Після суперсерії пенальті в Андрія вже 2,6+ мільйона підписників

Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди
Футбол | 19 квітня 2024, 14:23 13
Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди

Скандал за участі Олександра Шевченка та Євгенії Сагайдак отримав продовження

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
Я думаю, что дело решится в справедливых судах Голландии, там не обращают внимание на понты ФИФА и УЕФА, там все решается по закону, равного для всех...