Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 25 квітня 2020, 11:03
10297
2

5 найкращих дівчат-бійців, які ніколи не билися в UFC

Сергій Лебедєв – про дівчат в MMA, які не виступали в UFC

| Оновлено 25 квітня 2020, 11:03
10297
2
5 найкращих дівчат-бійців, які ніколи не билися в UFC
Twitter

Одного разу президент UFC Дана Вайт сказав, що жінки ніколи не битимуться в октагоні, поки він знаходиться у промоушені. Але з часом він поміняв свою думку, і зараз дівчата-бійці стали невід'ємною частиною Ultimate Fighting Championship.

Однак далеко не всі найсильніші представниці жіночих ММА пробували свої сили в UFC. І багато в чому це тому, що їхні кращі роки пройшли ще до того, як Ронда Роузі все змінила.

Sport.ua представляє п'ятірку знакових бійців жіночої статі, які так і не зуміли ступити у восьмикутник.

Тара ЛАРОСА

Кар'єра Лароси в ММА стартувала в 2002 році, і вона встигла побитися в багатьох промоушенах. Її найкращі роки припали на період з 2004 по 2009 рік, коли вона виглядала невразливою, здобувши 15 перемог поспіль. За час цього забігу вона завоювала три титули, включаючи пояс BodogFight у найлегшій вазі, і перемогла таких суперниць, як Роксанн Модаффері, Джулі Кедзі, Юлія Березікова, Шайна Безлер і Алексіс Девіс.

У 2013 році, коли Лароса була вже далекою від своїх кращих кондицій, їй випав шанс потрапити в UFC. Вона стала учасницею жіночого сезону The Ultimate Fighter, де тренерами виступили Ронда Роузі і Міша Тейт. Але в першому ж раунді турніру вона програла Сарі Морас і покинула проект, а через два роки Тара завершила кар'єру.

Марлос КУНЕН

Екс-чемпіонка Strikeforce у найлегшій вазі Кунен розпочала свій шлях у змішаних єдиноборствах у 2000 році. Уродженка Нідерландів провела масу боїв з іменитими суперницями, наприклад, такими як Кріс «Кіборг» Жустіно, Сара Кауфман і Міша Тейт.

Кунен була настільки популярною, що жіночий промоушен Invicta FC обрав її в якості хедлайнера свого найпершого турніру, який відбувся в 2012 році. Вона здобула перемогу, але в своєму другому бою в промоушені не змогла завоювати титул у напівлегкій вазі, будучи вдруге в кар'єрі знищеною Кріс «Кіборг» Жустіно.

Кунен також пробувала свої сили в Bellator, де вона провела чотири поєдинки. У 2017 році вона билася в першому поєдинку за жіночий титул Bellator у 145-фунтовому дивізіоні, але програла Джулії Бадд і повісила рукавички на цвях.

Міку МАЦУМОТО

Японка Мацумото виступала в ММА недовго - з 2004 по 2009 роки. Проте, за п'ять років вона набила собі рекорд 23-4 і здобула кілька знакових перемог.

Зокрема, її суперництво з Місакі Такімото стало одним з найбільш яскравих моментів кар'єри. До початку 2006 року у Мацумото був рекорд 8-2 і обидвох цих поразок їй завдала Такімото. Але через деякий час Міку встановила статус-кво, побивши непримиренну суперницю двічі.

На більш пізніх етапах кар'єри Мацумото була однією з головних зірок вітчизняного промоушена DEEP, де вона ставала чемпіонкою в легкій вазі з двома успішними захистами поясу.

Мегумі ФУДЗІЇ

Як і Мацумото, Фудзії була піонером жіночих ММА в Японії, але тільки Мегумі мала більш гучне ім'я в спорті.

Фудзії почала виступати з 2004 року, залишаючись непереможеною протягом шести років. Вона виграла 22 бої поспіль, пройшовши всю дистанцію за цей час тільки три рази. Кінець її переможного забігу поклав історичний бій за титул Bellator в мінімальній вазі, куди вона дісталася за рахунок двох перемог на спеціальному чемпіонському турнірі. У сутичці з Зойлою Фраусто Гугрель вона програла лише роздільним рішенням суддів, і на той момент їй було вже 36 років.

Після цієї невдачі Мегумі виграла чотири з шести поєдинків, перш ніж завершити кар'єру в 2013 році у віці 39 років.

Джина КАРАНО

Хоча кар'єра Карано в клітці тривала всього три роки, її вплив на ММА був величезним. Все почалося в 2006 році, коли вона дебютувала в World Extreme Fighting. У першому бою вона за 38 секунд нокаутувала Лейтіцію Пестрову, а потім перемогла ще шістьох суперниць, включаючи Джулі Кедзі, Тоню Евінджер і Кейтлін Янг.

Однак найбільше Карано запам'яталася боєм, який вона програла. У 2009 році вона була фінішуваною Кріс «Кіборг» Жустіно в першому раунді в бою за титул Strikeforce у напівлегкій вазі. Цей поєдинок вивів жіночі ММА в мейнстрім, оскільки мав величезний ажіотаж.

Після свого першого програшу Карано вирішила більше не повертатися в бої. Вона пішла зі спорту і переключилася на кар'єру в Голлівуді.

UFC
Оцініть матеріал
(60)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Максим Стоялов
Лучшие. 
sand
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил