Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 вересня 2023, 16:05
6344
1

Маріс ВЕРПАКОВСКІС: «Відставка Михайличенка стала для мене ударом»

Колишній нападник «Динамо» розповів про свій перехід в київський клуб зі «Сконто»

| Оновлено 25 вересня 2023, 16:05
6344
1
Маріс ВЕРПАКОВСКІС: «Відставка Михайличенка стала для мене ударом»
ФК Динамо Київ. Маріс Верпаковскіс

40-річний латвійський екс-форвард «Динамо» Маріс Верпаковскіс розповів про свій перехід в київський клуб з «Сконто» в 2003-му році.

«Хоч у мене вже й був певний досвід, але перехід до «Динамо» став величезним стрибком у моїй кар'єрі. На той момент кияни були командою рівня групового етапу Ліги чемпіонів, де «біло-сині» виступали фактично щороку, і для мене ця команда спочатку була якимось космосом. Тому я був дуже радий і навіть певною мірою здивований, що в перший же рік мені вдалося завоювати місце в основному складі.

На диво мені не знадобилося багато часу. Гадаю, це вдалося багато в чому завдяки тому, що «Сконто» вибудував на високому професійному рівні роботу в Латвії. У команді був прекрасний тренерський склад на чолі з Олександром Старковим, відмінна інфраструктура, свої стадіон та тренувальна база. Також багато коштів вкладав у футбол багаторічний президент Федерації футболу Латвії та «Сконто» Гунтіс Індріксонс, у якого все добре йшло в бізнесі. Без нього, напевно, наші хлопці не пробилися би в такі клуби, як київське «Динамо», московський ЦСКА, лондонський «Арсенал».

Також після переходу до «Динамо» я відчував підтримку головного тренера Олексія Михайличенка, він довіряв мені. Для новачка це було дуже важливо. На мій превеликий жаль, улітку після поразки у кваліфікації Ліги чемпіонів Михайличенка було відправлено у відставку, і для мене це стало великим ударом. Хоча Сабо спочатку продовжував ставити мене у склад, зокрема й у матчах Ліги чемпіонів, але за Олексія Олександровича я відчував набагато більше довіри. Тим паче, це було важливо для мене, оскільки я не надто вірив у свої сили», — зазначив Верпаковскіс.

Контракт Верпаковскіса належав «Динамо» з 2003-го по 2011-й роки.

Михайличенко очолював «Динамо» з 2002-го по 2004-й роки і з 2019-го року по теперішній час.

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Иванамофф
А я уже губу раскатал, что Михайличенко подал в отставку.
Оказывается, это дела давно минувших дней.