Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Боротьба
| Оновлено 21 квітня 2020, 02:44
5341
4

БЕЛЕНЮК: «Мені комфортніше говорити російсьою. Не бачу в цьому проблеми»

Український борець і депутат висловив свою позицію в мовному питанні

| Оновлено 21 квітня 2020, 02:44
5341
4
БЕЛЕНЮК: «Мені комфортніше говорити російсьою. Не бачу в цьому проблеми»
Sport.ua. Жан Беленюк

Український борець греко-римського стилю і депутат Верховної ради Жан Беленюк розповів, якою мовою йому комфортніше розмовляти.
 
«Я живу в Україні, добре знаю українську мову, можу нею розмовляти. Але в своєму спілкуванні, побуті я використовую російську мову. Я не хочу нікого обманювати, корчити з себе людину, яка нарочито розмовляє на публіці, в соцмережах українською, нібито заграючи з тими, кому це було б приємно. Я хочу бути максимально щирим у цьому питанні.
 
Я розмовляю російською в буденному житті - ось я нею і розмовляю. Коли я в формальній обстановці, де я за законом зобов'язаний розмовляти українською, я там нею розмовляю. Не знаю, як можуть підніматися такі питання. Я ходив до української школи, навчався українською, нормально спілкуюся. Але питання не в цьому. Але в особистому житті я використовую російську, ось і все.
 
Коли зі мною починають говорити українською - я завжди переходжу на українську. Але коли навколо всі говорять російською, ти все життя розмовляєш російською, то я не бачу питання, якою мовою говорити. Мені комфортніше говорити російською в російськомовному середовищі. У мене тут немає жодної принциповості. Мені не складно перейти на українську, якщо я чую, що людина нею говорить. Хоча мені постійно доводиться перекладати з російської, я мислю по-російськи. Але я не бачу в цьому проблеми.
 
Якби люди так переходили, спілкувалися, то у нас було б набагато менше питань з приводу мови. Моя вчителька англійської говорила: скільки мов ти знаєш - стільки разів ти людина. Це добре знати різні мови, спілкуватися англійською, російською, українською, італійською. Але як мені спілкуватися вдома - вирішую тільки я.
 
Не хочу, як якісь президенти або чиновники, тільки для того, щоб сподобатися публіці, зараз це тренд, робити з себе україномовну людину, показувати це, а вдома розмовляти російською. Я такого робити не буду. Моя сфера діяльності - спорт. Я домігся певних результатів, мене за це можна поважати. А сподобатися комусь через постійне спілкування українською, при тому, що мені комфортніше говорити російською, я не бачу в цьому логіки.
 
Не розумію людей, які постійно мені про це пишуть. Чого вони хочуть домогтися? Кожен повинен стежити за своїм життям. Головне - знати і розуміти українську мову. Раніше таких питань взагалі не виникало. Збірна України - це люди з різних регіонів України. Хтось із Заходу, хтось зі Сходу, хтось із Криму, з Києва. Ми всі разом на зборі, спілкуємося. Російськомовні розуміють українськомовних і навпаки. Це взагалі не є жодним маркером любові до батьківщини», - сказав Беленюк.
 
Читайте також: Беленюк: «Є думки попрацювати з батьком Ломаченка перед переходом в ММА»

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Даріо СРНА: «Хочемо отримати за Судакова великі гроші. Буде більше 60 млн»
Футбол | 26 квітня 2024, 11:10 84
Даріо СРНА: «Хочемо отримати за Судакова великі гроші. Буде більше 60 млн»

Клуб готується до продажу провідного виконавця

Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем
Футбол | 25 квітня 2024, 20:28 178
Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем

Обидва поєдинки з одеситами «гірники» зіграють у Києві

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
jimmi
Да ради бога. В быту, хоть на малазийском...
der_MaiStier
Мова - ідентифікатор нації. В усьому світі. Мокшанське нарєчіє староцерковної мови поза Парашею - результат окупації. Нормальні люди це розуміють. Особливо в останні 6 років. Худоба квакає "какая разніца". Зазвичай ця худоба в нашій країні не є українцями за походженням, лише мають паспорт
ksvpat-1
"и будут с этого" CCCCC !!!!! Проблемою таких людей як Беленюк, Усик ну і цього " с этого" є то, що вони і однієї мови не можуть вивчити. 95% росіян (а то і більше) не володіють іноземними мовами. А відмазки типу я можу, але не хочу, відразу видають рівень інтелекту вищезазначених персонажів.