Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 05 березня 2022, 06:35
2562
15

Коронавірус, що ти робиш? Ціни на нафтові ф'ючерси впали нижче нуля

На ринках спостерігається стрімкий обвал цін на ф'ючерси

| Оновлено 05 березня 2022, 06:35
2562
15
Коронавірус, що ти робиш? Ціни на нафтові ф'ючерси впали нижче нуля
Twitter

В умовах пандемії коронавірусу світові ціни на нафту продовжували знижуватися в понеділок, 20 квітня, а ціна американської нафти марки WTI впала на десятки відсотків до найнижчої ціни за всю історію на тлі побоювань інвесторів з приводу переповнених нафтосховищ в умовах рекордно низького світового попиту.

Ціна нафти марки Brent знизилася на 1,5 долара, або на 5,3%, до 26,58 долара за барель, в той час як травневі ф'ючерси на WTI подешевшали на 9,43 долара, або на 51,6%, до 8,84 долара за барель, повідомило ввечері агентство Рейтер. Червневі ф'ючерси на WTI впали не так сильно – на 10% до 22,4 долара за барель. Червневі ф'ючерси на Brent подешевшали на 5,5% до 26,6 долара.

Після чого обвал цін посилився. За даними агентства Блумберг, до 20 години травневі ф'ючерси WTI подешевшали до 3 доларів, а вже через 10 хвилин котирування впали нижче за позначку в 2 долари за барель. Таке відбувається вперше з 1983 року, коли нафтові ф'ючерси почали торгуватися на біржі. До 20:50 барель американської нафти подешевшав до 0,9 долара. А за даними на 21:00, ціни травневих ф'ючерсів на поставку WTI доходила до 0,01 долара за барель.

Один з експертів пожартував: «Насправді, нічого страшного не відбувається. Поки що. Але дивитися на це весело».

Update. Потім котирування взагалі стали негативними. До 21:15 травневі ф'ючерси на нафту марки WTI впали до мінус 7,5 долара за барель, а о 21:30 котирування і зовсім досягли мінус 40 доларів. Це означає, що покупцям будуть доплачувати продавці, оскільки сховища переповнилися, а зупинити процес видобутку технологічно вкрай складно.

 
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
genadiy1977
Тобто якщо я захочу купити 1 000 барелів, то мені ще заплатять за це 50 000 $ ???
Це сон такий ?
Хоча мені подобається такий сон, ніколи ще в сні не писав на спорт уа
UKRAINE FAN
Спорт юа почем картошка и гречка? А то запасы подходят к концу.
Andy_P
А последуют-ли в мае за нефтью цены на бензин?
DKTheBest2
ОБНОВЛЕНИЕ: через полчаса после установления отрицательной цены она достигла отметки минус $55 за баррель. Доплачивать покупателям продавцы будут, поскольку хранилища переполнились, а остановить процесс добычи технологически крайне сложно. Итого за день нефть WTI потеряла 300 процентов.
Офигеть. Санта-Барбара.
DKTheBest2
Обновите заголовок. Уже давно цена упала до -6$/бочку.
digsum
Ну это WTI - среднепотолочное по США. Оно потянет и другие марки, но разговор пока об американском производителе и то на май. В июне плюсы, а на осень торгуется по 20+. Новость ради новости короче. Ни о чем не говорит, кроме как о том, что в мировой экономике тотальный коллапс.
mmuk
Новина відноситься до "других видів спорту". Підкажіть що за вид спорту?