Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 21 квітня 2020, 11:09
11162
40

УСИК: «З коронавірусу роблять якусь страшну річ і лякають ним людей»

Український боксер розповів про інопланетян журналісту Дмитру Гордону

| Оновлено 21 квітня 2020, 11:09
11162
40
УСИК: «З коронавірусу роблять якусь страшну річ і лякають ним людей»
Instagram. Олександр Усик

Український боксер Олександр Усик дав велике інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону, в якому розповів, як проводить час на карантині, про своє ставлення до коронавірусу, про хід тренувань та інші цікаві речі. Sport.ua пропонує найцікавіші цитати з висловлених екс-чемпіоном світу думок:

Церква та пост

Святкую Великдень в родинному колі. Оскільки зараз карантин і є обмеження, вирішили ні з ким не зустрічатися. А в церкву я і зараз ходжу. У закритому режимі, коли дуже мало людей. Я нав'язався допомагати церковнослужителям, щоб бути присутнім там.

Був пост, і я його підтримую, тому що мій бій перенесли. І я вирішив тримати пост. Спочатку я постив, але потім почав підготовку до бою і припинив пост. Тому що інакше моєму дієтологу складно підібрати харчування. А коли я дізнався, що бій переноситься, відновив пост.

Коронавірус

Це вірус, який сильніший, ніж всі інші. Коли почали говорити, що закриємо церкви через карантин, я подумав, що це повернення до Радянського Союзу, коли червонопузі закривали церкви. Я подумав: як зараз, в 21-му столітті, можна дозволити це зробити?

На цьому грунті у мене з'явилася внутрішня агресія: ні в якому разі, треба боротися за свою віру. І як говориться в Біблії, не бійтеся. Але навколо дуже багато паніки. Мені здається, має бути все обдумано, коли це робиться. А ми неслухняні: нам кажуть сидіти вдома – а ми не сидимо, говорять – запобіжні заходи, ми цього не робимо, авось пройде.

Я знаю, що вірус є. Але не треба з цього робити якусь страшну річ, щоб залякувати людей. Вони і так залякані, не розуміють, кому вірити, кого слухати. Хтось сказав: імбир або лимон щось там вбивають, і вони відразу подорожчали. Треба згуртуватися і допомагати один одному, а ми намагаємося з цього робити вигоду та заробити. Не допомагаємо один одному: ти мені чужий. Це вірус, про який самі лікарі не розуміють, що це таке.

Тренувальний процес

Я тренуюся один раз на день. У мене є дворик. Гантелі, бігові доріжки, велосипед. Можна тут і бігати навкруги. Я на зв'язку з тренером. Продовжую підтримувати свою форму. У нас є план роботи.

Це фізична підтримка, щоб бути в режимі. Коли все закінчиться, можна буде включитися в спеціальну роботу без наслідків, щоб не отримати розтягнення. Фізична робота у мене 5–6 разів на тиждень. Єдиний вихідний – неділя.

Займаюся годину-півтори. Роблю кардіо, комплексні вправи: присідання, прес, віджимання, підтягування. Це всі елементи, які я тепер роблю. Груші немає, але вона мені зараз і не потрібна. Ми будемо працювати на мішку, на груші і в спарингах, коли піде спеціальна робота по боксу.

Карантин

Ми дивимося фільми, спілкуємося з дітьми, читаємо з ними книги. Я став домогосподарем, який ходить і підкручує дверки, ручки, кути якісь. Ходжу по двору, дивлюся, перевіряю. Домашній чувак, який скрізь ходить і все це робить. В цей час на карантині чоловіки можуть справлятися і прибиратися вдома, без клірингових компаній.

Політика

Мені пропонували гроші за те, щоб я пішов у політику. Але мені не подобається брехня в політиці. Тому що сьогодні ти говориш одне, завтра – інше, післязавтра – третє. Де в цьому є ресурс правди або правильності? У чоловіка не повинні розбігатися слова з діями. Я говорю це своїм дітям, ми спілкуємося з друзями. Мені все це не подобається.

Для того, щоб йти в політику, мені потрібна велика команда, хороша і правильна. І я повинен розбиратися в тому, що я повинен зробити. Просто так прийти, натискати кнопку або когось підтримувати – ні. Я не можу робити те, що мені будуть говорити. Я так робити не хочу.

Нещодавно дивився інтерв'ю Ілларіонова, який працював в уряді Путіна. На отримані запитання він відповідає красиво і правильно. Він знає, як відповісти, тому що він знає саму суть цього.

Для того, щоб йти туди, потрібно дуже сильно бути підкованим в тому, що ти робиш, а не просто красиво текст вивчити і сказати. Потрібно бути професіоналом того, що ти робиш, а не просто йти туди, щоб перебувати там.

Зеленський

Зеленський один, у нього немає команди. Хтось скаже: ось, ти його захищаєш. Я його не захищаю, але у нього немає професійної команди, яка буде робити те, що потрібно для країни. Щоб наша країна як квітка розквітала. Тому що у нас є дуже багато ресурсів, всього-всього-всього. Але немає команди. Кожен хоче заробити, вкрасти. Це погано, він не може нічого один зробити. Навіть якщо він і хоче що-небудь зробити, то хтось інший скаже: слухай, хлопчисько, ти ось там сидиш і сиди, а у мене свої справи.

Я абсолютно не стежу за тим, що він і як говорить. Але те, що у нього великі проблеми, це видно. Чи жаль його? Жалість – це гріх. Мені його не шкода з однієї причини: він знав, куди йде. Він дорослий хлопчик, чоловік. Думаю, він припускав, що бути президентом дуже важко. І він туди йшов, у нього божевільна підтримка була, 73%.

Я не шкодую людей. Більше переживаю за тих, хто мав роботу, а зараз не може туди ходити, і у них не вистачає їжі. Ось за цих людей я більше переживаю. А у нього є гроші, він їх заробив. А той, хто щодня працював від зарплати до зарплати – це проблема. Ось цим людям треба допомагати.

Так, я із Зеленським знакомий, я з ним спілкувався. Навіть уже після того, як він став президентом. У нас діти дружать, вони ходять в одну школу, в садок ходили, вони спілкуються. Але після президентства ось прям тет-а-тет, близько, я з ним не спілкувався. На першому дзвінку бачилися, коли діти в школу йшли, там ще пару разів. Але не обговорювали якісь речі, щоб сісти просто поговорити, позадавати один одному якісь питання – такого не було.

Кіно та сцена

Мені подобається сцена. Свого часу я хотів поступати до театрального. Але так склалося, Бог мене повів іншою стежкою, я виграв чемпіонат України серед юніорів, і через рік мені довелося поступати на фізкультурний. Але акторське мистецтво мені до душі.

Зніматися в кіно? А я буду зніматися в Голлівуді, в кіно. Є намітки трохи. У мене є пару друзів з Америки, з кіно, з якими ми зустрічалися в Лос-Анджелесі, спілкувалися. І якісь отакі речі ми обговорювали.

Поки не уявляю, кого буду грати. Знову ж таки, я говорю, потрібно спочатку повчитися. Просто так сказати, що я зіграю і в мене вийде – це занадто самовпевнено. Але я впевнений в собі хлопець, і вчитися я готовий.

Суперважка вага

Мені в цій вазі дуже подобається. Це королівський дивізіон, він завжди в боксі був найкрутішим місцем, де відбувалися великі події. Ці поєдинки дуже запам'ятовуються. Візьмемо 70-ті роки, коли виступали Мухаммед Алі, Джо Фрейзер. На цих боях зросла велика кількість спортсменів, навіть не боксерів. У мене через карантин поки немає можливості в суперважкій вазі себе проявити або хоча б випробувати себе. Але карантин закінчиться, і все продовжиться.

Протягом усієї кар'єри мені симпатизує Мухаммед Алі. Не тільки через те, що він обігнав час і показував чудовий бокс. Через його позицію та його людське відношенню до людей. Я спілкуюся з американськими боксерами і тренерами, яким пощастило побувати в його таборі. Там є великі камені, де написані його суперників. Коли його запитали, що це таке, він відповів, що ці імена повинні бути увічнені, адже брили – це відображення тих людей, з якими він боксував. І великі камені повинні це пам'ятати.

Я бачив Мухаммеда Алі в 2012 році, він відкривав Олімпійські ігри в Лондоні. Коли сказали, що факел несе великий Мухаммед Алі, я випустив планшет з рук, я почав кричати, щоб привітати його. У мене навіть зараз пішли мурашки по руках. Я бачив його в 20–30 метрах від себе, і це було незабутньо. Зараз я в футболці, на якій він зображений. Коли мені повідомили, що Великий пішов, я просто ходив по Києву і думав, що пішов великий чоловік, який зробив багато хороших речей.

Наступний мій поєдинок буде, попередньо, з Дереком Чісорою. Ймовірно, в липні. Про це я розмовляв з промоутером Едді Хірном. Тому що уряд Англії скасував всі спортивні події на квітень і травень через карантин. Так що, в липні має відбутися мій бій з Дереком Чісорою.

Інопланетяни

Ні, я не мрію про зустріч з інопланетянами. Мені колись задали питання про інопланетян, і я відповів, що якби вони спустилися до нас на Землю і сказали: Саня, поїхали до нас на планету, то я б із задоволенням до них з'їздив і подивився, що у них там відбувається.

Але мені здається, коли вони до нас прилетять і на якійсь відстані подивляться: та ні, до цих шизіків не поїдемо, бо ще нас заберуть і зроблять слугами. Так що, це жарти все, мені поставили запитання – я у відповідь пожартував.

У багатьох інтерв'ю, коли мені ставлять якісь дуже серйозні питання і чекають на них серйозні відповіді, я можу відповісти з іронією, жартом. Мені здається, що це має місце бути, чому ні, це живе спілкування. А що, просто сидіти серйозним і говорити: ось я такий серйозний боксер. Я люблю жартувати і часто це роблю. Можу легко посміятися над собою, я не зашторений, я до цього ставлюся дуже добре.

Оцініть матеріал
(48)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»
Футбол | 18 квітня 2024, 02:05 4
АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»

Карло коротко прокоментував серію пенальті у матчі «Манчестер Сіті» – «Реал»

Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу
Футбол | 18 квітня 2024, 09:40 6
Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу

Федеріко Вальверде висловився про українського голкіпера

Коментарі 40
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mac_Gyver
Мне больше нравится позиция Юргена Клоппа, который послал журналистов спросивших его о коронавируса прямиком к... вирусологам и инфекционистам.
DKTheBest2
И снова "Интервью с дебилом".
garik_trinity
Ему бы сейчас рясу с крестом - и вылитый батюшка был бы
bzzzzz
я вот не пойму, кто такой Усик, чтобы с ним обсуждать коронавирус, политику, Зеленского... несет полную чушь, такое ощущение что аналитический апарат напрочь отсутствует, а самое печальное что он этого не понимает, и ему видимо даже никто не это говорит
Elblanko
в мене знайомий помер пару днів назад, йому було 33.... а сашко мабуть з головою не часто товаришує.
kot_sumy
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Petro_ua
Усик- вата промосковська!
швидше б вже програв, може, менше буде триндіти...
mhcua1965
Кличко, на фоне усика, Доктор Наук.
Владимир Копяк
Как быстро он прошел путь от нормального крымского пацана до полного идиота с потерей по дороге мозгового вещества. Я могу понять Гордона, деньги не пахнут, он интервью у последней мрази будет брать, лишь бы ему заплатили.
bullyUA
Интересно что бы запел Усик со своими скрепными ценностями, если бы он оказался на месте итальянских или французских врачей. Если бы ему пришлось принимать решение кому подключать аппарат искусственной вентиляции легких, а кого оставить умирать, потому что на всех аппаратов не хватает.
pl2012ua
рожа уже на шмария похожа
 © УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
WladWest
На протяжении всей карьеры мне симпатизирует Мухаммед Али.
---------------------------------------------------------------------------
--------------------
Это он тебе сказал, лично, что он тебе симпатизирует? Дебил, бл*дь.
Vipfishman2
Перефразируя : «Боксёр можешь ты не быть , но гражданином быть обязан» !!! Увы , здесь же все наоборот 🤮
seregka1991
Действительно, в 21 веке продолжается средневековье.
BaZia
Вже достатньо, сподіваюсь на цьому інтерв'ю Алєксандра стане поменше в новинах. Вже знається й дитина мала зрозуміла що він сєпар і його вічна мрія це рузький дух і так званий "мир"
Trollface
Усик должен попросить на новый год подарок.Чтобы ему добавили мозгов
Zero_Tolerance
Один з мінусів карантину, це часті інтервью цього дебі... тьфу Александра (єта па рускі)
sportik.ua
Чекав чергового зашквару, а тут лише до Ілларіонова можна придертися та до незламного бажання прихожан МП ходити до церковної будівлі. Про відношення між людьми в коментарях щось мало обговорюють. А от про політику у боксера питати це вже данина часу, нікуди не дітися. І добре, що про інопланетян запитали, бо на Землі якось стрьомно стає.
bullyUA
То, что в Киево-Печерской Лавре заболело более сотни попов-гундяевцев, трое из которых уже умерло - это из-за того, что грешили, работая на ФСБ России - это такое, а людей, жалко. Тысячи людей каждый день в мире умирают от коронавируса. Но Усику своим умишком это не понять. Это же не его родственники.