Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 18 квітня 2020, 17:03
2504
0

Шість зірок UFC, які стали чемпіонами Bellator

Сергій Лебедєв – про бійців UFC, які знайшли себе в іншому промоушені

| Оновлено 18 квітня 2020, 17:03
2504
0
Шість зірок UFC, які стали чемпіонами Bellator
bellator.com. Райан Бейдер

UFC - найсильніший і тому найпривабливіший в ММА промоушен. Не дивно, що чемпіони інших організацій прагнуть потрапити туди. Не виключенням є і носії поясів, так би мовити, промоушену №2 - Bellator. Однак останніми роками ситуація дещо змінилася. Відразу кілька зірок UFC, які перебувають на піку, перейшли в Bellator і деякі з них в результаті стали там чемпіонами.

Sport.ua представляє шістку відомих бійців UFC, які перейшли в Bellator і завоювали там титул.

Філ Девіс

Напівважковаговик Девіс ніколи не бився за титул UFC, але двічі був близький до цього, програвши претендентські бої Рашаду Евансу та Ентоні Джонсону.

У січні 2015 року він програє роздільним рішенням Райану Бейдеру, відмовляється підписувати новий контракт з UFC і в квітні того ж року переходить в Bellator. У вересні 2015 року він дебютував у Bellator, провівши за вечір два швидкі переможні поєдинки і вигравши Гран-прі. Потім він перемагає Мухаммеда Лаваля і Ліама МакГірі, скинувши останнього з трону напівважкої ваги в листопаді 2016 року. Але в першому ж захисті Філ програє в реванші Бейдеру, знову з роздільним рішенням суддів.

Девіс все ще є бійцем Bellator, після втрати титулу його рекорд 4-1.

Райан Бейдер

У Бейдера була славна кар'єра в UFC, в октагоні він бився з такими легендами як Тіто Ортіс, «Ремпейдж» Джексон, Рашад Еванс, Ентоні Джонсон, Антоніо Рожеріо і Джон Джонс (за титул в напівважкій вазі).

Після перемоги над Ногейрою в реванші на UFC Fight Night 100 в листопаді 2016 року у Бейдера закінчується контракт і вже в наступному бою в червні 2017 го він перемагає Девіса, відбираючи у нього титул Bellator. Провівши захист поясу від зазіхань Лінтона Васселла, Райан піднімається в важку вагу, де бере участь в Гран-прі.

Пройшовши Мухаммеда Лаваля і Метта Мітріона, він стикається з Федором Ємельяненком у фіналі. У січні 2019 року Бейдер за 35 секунд нокаутує російську легенду і забирає вакантний пояс Bellator в хевівейті. У статусі чемпіона-важковаговика Бейдер б'ється з Чейком Конго, але через ненавмисний тичок в око француза на четвертій хвилині зустрічі бій визнають таким, що не відбувся.

Бейдер все ще є чемпіоном Bellator у двох категоріях. Свій титул в напівважкій вазі він буде захищатиме в бою проти Вадима Немкова.

Гегард Мусасі

Колишній чемпіон Cage Warriors, DREAM і Strikeforce Мусасі був добре відомий світу ММА до свого приходу в UFC у 2013 році.

У липні 2017 року Мусасі оголосив про підписання контракту з Bellator незважаючи на те, що на той момент він входив до топ-5 середньої ваги UFC і перебував на «гарячій» серії з п'яти перемог (чотири нокаутом).

Дебютувавши в Bellator з перемоги над екс-чемпіоном організації Олександром Шлеменком, в травні 2018 року Мусасі відправляється в Лондон, щоб забрати з рук Рафаеля Карвальо пояс у середній вазі. Далі слідує успішний захист проти чемпіона Bellator у напівсередній вазі Рорі МакДональда і втрата титулу в близькій сутичці з Рафаелем Ловато.

Втрату титулу «Ловець снів» встиг закрити у вересні минулого року, взявши реванш у екс-чемпіона UFC Ліото Мачіди.

Рорі МакДональд

Дебютувавши в профі ММА у віці 16 років, МакДональд швидко заявив про себе як про топ-проспекта. У 2009 році 20-річного напівсередньоваговика з рекордом 9-0 підписує UFC.

У восьмикутнику Рорі провів не одну пам’ятну сутичку, включаючи «Бій 2015 року» проти чемпіона, Роббі Лоулера. Програвши потім Стівену Томпсону, МакДональд в серпні 2016 року несподівано для багатьох підписує угоду з Bellator, де після перемоги над Полом Дейлі він отримує тайтл-шот.

У січні 2018-го МакДональд приміряв пояс у напівсередній вазі, перемігши Дугласа Ліму. Потім канадець проводить невдалу спробу заволодіти титулом в середньому дивізіоні, будучи битим Мусасі, і бере участь в Гран-прі в своїй рідній категорії. У чвертьфіналі та півфіналі «Червоний король» захищає свій пояс, пройшовши відповідно Джона Фітча і Неймана Грейсі. А ось у фіналі на МакДональда чекала невдача - в жовтні 2019-го на Bellator 232 Ліма помстився йому і повернув титул.

Кіоджи Хорігучі

До приходу в UFC Хорігучі володів титулом японського промоушену Shooto в найлегшій вазі, але на новому місці роботи він вирішив опуститися на категорію нижче і з рекордом 4-0 в UFC він вийшов на бій проти чемпіона Деметріуса Джонсона, але програв армбаром.

Закривши програш трьома перемогами, японець залишає UFC і повертається на батьківщину. У 2017 році він святкує успіх в Гран-прі Rizin у найлегшій вазі, а через рік завойовує чемпіонський титул Rizin, перемагаючи чинного чемпіона Bellator Дарріона Колдвелла.

У червні 2019 Нью-Йорку на Bellator 222 Хорігучі та Колдвелл проводять реванш, тут на кону стоїть тільки титул американця. Хорігучи знову виявляється сильнішим і паралельно утримує два престижних пояси в 135-фунтовому дивізіоні. Але жоден з титулів «Тайфун» не захищає. У листопаді 2019 року він змушений залишити їх вакантними через травму коліна, яка за прогнозами лікарів вибила його з ладу на 10-12 місяців.

Кріс «Кіборг» Жустіно

У березні 2015 року Кріс Жустіно здійснює довгоочікуваний перехід в UFC, де спеціально під неї створюють жіночий напівлегкий дивізіон. Після двох перемог у проміжній вазі до 63,5 кг над Леслі Сміт і Ліною Лансберг панчер з Бразилії завойовує пояс UFC і двічі його захищає, перш ніж бути нокаутованою чемпіонкою UFC з найлегшої ваги Амандою Нуньєс.

У липні 2019 року «Кіборг» проводить останній бій в контракті з UFC, перемагаючи Феліс Спенсер. Президент UFC Дана Вайт заявив, що не підписуватиме з Кріс нову угоду, тому у вересні вона поповнює сім'ю Bellator.

У січні 2020 року на Bellator 238 «Кіборг» більш ніж успішно дебютує в організації, фінішувавши чемпіонку в напівлегкій вазі Джулію Бадд. Таким чином, Жустін збирає в своїй колекції пояси UFC, Bellator, Strikeforce та Invicta FC.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.