Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 16 квітня 2020, 17:03
2144
6

Розслідування США: коронавірус міг поширитися з китайської лабораторії

У США давно знали про загрозу пандемії коронавірусу COVID-19?

| Оновлено 16 квітня 2020, 17:03
2144
6
Розслідування США: коронавірус міг поширитися з китайської лабораторії
China Times

За кілька років до того, як світ охопила пандемія нового коронавірусу, представники посольства США кілька разів побували в дослідницькій лабораторії в китайському місті Ухань.

Побачене настільки вразило чиновників, що у Вашингтон були відправлені два офіційних попередження про неадекватні умови безпеки в лабораторії, де проводилися ризиковані дослідження коронавірусу у кажанів. Депеші викликали бурхливі дискусії в уряді США – чи була саме ця лабораторія джерелом вірусу, пише The Washington Post.

Перша з депеш, що є в розпорядженні видання, акцентує увагу на тому, що робота лабораторії з вивчення коронавірусу у кажанів і можливість його передачі людям ризикують обернутися новою пандемією. У ній говориться, що лабораторії не вистачає кваліфікованих технічних фахівців і дослідників, необхідних для її безпечної експлуатації.

Видання пише, що доказів штучного походження вірусу немає. Вчені сходяться на думці, що він походить від тварин. Але це не означає, що він не поширився з лабораторії, яка багато років досліджує на тваринах коронавірус, виділений з кажанів.

«Депеша була попереджувальним пострілом. Людей благали звернути увагу на те, що відбувається», – наводить видання слова чиновника в уряді США.

Ніякої реакції не послідувало. І про документи знову заговорили тільки в останні два місяці – чиновники обговорюють, чи могла лабораторія стати джерелом вірусу, як повинні реагувати США і як це вплине на відносини з Китаєм.

Ще одним свідченням можливої ​​причетності до поширення коронавірусу з лабораторії називають те, що докази його природною дисемінації – непрямі. Версія влади Китаю про те, що він «вийшов в люди» з ринку – хитка. Перший пацієнт, у якого діагностували COVID-19, як і багато інших, не мав до нього ніякого відношення. Крім того, кажани на ринку не продавалися.

Співробітники лабораторії категорично відкидають звинувачення на свою адресу. Ще на початку лютого команда першою публічно заявила, що 2019 nCoV походить від кажанів. Влада тим часом мовчала і припиняла будь-які витоки інформації.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Еліта socca України та Києва 2024
Інші види | 25 квітня 2024, 21:45 0
Еліта socca України та Києва 2024

Номінанти сезону 2023/24 за підсумками 10 турів

Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем
Футбол | 25 квітня 2024, 20:28 178
Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем

Обидва поєдинки з одеситами «гірники» зіграють у Києві

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pl2012ua
Либо утечка вируса произошла из лаборатии "Вектор" во время взрыва в сентябре 2019 года. А китайцев просто подставили лишнехромосомные "братья", чтобы замести следы. На ютубе есть видеозапись новостей росканала, про вспышку вирусной пневмонии, которую не лечат обычные в таком случае лекарства, "легкие превращаются в рубец" (цитата), карантины в неск регионах ввели еще с ноября!
axylinam
Довольно правдоподобная версия
dedpixto
Трамп, который полностью просрал развитие эпидемии в США, утверждая, что это всё враки, теперь пытается найти виноватого на стороне - это, с его точки зрения, или ВООЗ, или китайские вирусологи - а тем временем шефа разведовательной службы, которая предупреждала о возможности возникновения пандемии коронавируса ещё до её возникновения, Трамп уволил, потому что тот осмелился под присягой говорить о нём правду. Китайцы, кстати, говорят, что этот вирус занесли американские военные и, если принять во внимание, что целый американский авианосец, находящийся в открытом океане, оказался заражённым, версия тоже может быть рассмотрена
Dinamo-fan
Доказать что либо будет очень трудно. Это даже если все это правда, так как слухи эти в основном муссируются Трампом и его сподвижниками с целью отвлечь внимание от провала Америки в подготовке к пандемии. А Трампу соврать или выпустить в мир очередную теорию конспирации, что раз сплюнуть.