Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 15 квітня 2020, 22:24
1151
4

«Це вбивство професійного бігу в Україні». Звернення до Гутцайта

Легкоатлетка Ольга Ляхова звернулися до Міністра спорту Вадима Гутцайта

| Оновлено 15 квітня 2020, 22:24
1151
4
«Це вбивство професійного бігу в Україні». Звернення до Гутцайта
НОК України. Ольга Ляхова

Легкоатлетка Ольга Ляхова, чемпіонка других Європейських ігор, опублікувала відеозвернення до Міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта з проханням належного фінансування всіх бігових дисциплін, які входять в програму великих міжнародних турнірів.

«В минулому році я посіла третє місце на чемпіонаті Європи в приміщенні. Всього Україна на турнірі заробила 5 медалей, але оцінили президентською стипендією лише 4 медалі. Як мені сказали, моя дистанція не входить в олімпійську програму. Як це не входить? Адже я біжу не 750 метрів, не 1000 метрів, я біжу свою стандартну дистанцію. Це що виходить, дискримінація всіх бігових видів, конкуренція в яких є найсильнішою в світі і в Європі.

І тепер всі найсильніші бігуни не поїдуть на чемпіонати світу, Європи в приміщенні, адже це не цінується. Я думаю, що цей вчинок, це свого роду вбивство професійного бігу в Україні. Я звертаюся до Вас, пане міністре, в надії з'ясувати це питання і, по можливості, внести поправку в існуючий стан, яке стосується всіх бігових видів», - сказала Ляхова.

Відзначимо, що напередодні Верховна Рада України урізала фінансування спорту на 2,3 мільярда гривень. Володимир Зеленський призначив стипендії спортсменам, які здобували медалі на чемпіонатах світу і Європи, а також їх тренерам і перспективній молоді.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
Я ее понимаю, всем хочется иметь больше денег. Но если я не ошибаюсь, стипендии дают только за олимпийские дистанции, а 800 метров в зале не попадает в эту категорию. Выходи на улицу и становись призером на ЧМ или ЧЕ на стандартном стадионе - вот и получишь стипендию...
vizuals
Гудцайт з німецького перекладається як "Хороший час" - насолоджуйтеся, пуховики, ви голосували за це