Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 квітня 2020, 13:16
3508
0

Єрко ЛЕКО: «Серйозно посварилися з Сабо через один епізод»

Екс-гравець «Динамо» розповів, якою має бути поведінка тренера по відношенню до команди

| Оновлено 14 квітня 2020, 13:16
3508
0
Єрко ЛЕКО: «Серйозно посварилися з Сабо через один епізод»
ФК Динамо Київ. Єрко Леко

40-річний колишній півзахисник київського «Динамо» Єрко Леко розповів, як тренер повинен вести себе по відношенню до команди.

«Є кілька тренерів, але я прізвищ називати не буду. Але можу сказати, що і за часів кар'єри гравця, і зараз я люблю, коли тренер розмовляє з футболістами, незалежно від того, виходить той чи інший гравець на поле чи ні. Є такі наставники, які спілкуються виключно з футболістами основного складу, є які обіцяють поставити тебе до складу на наступну гру, і кожного разу годують такими «сніданками»... Але треба бути чесними зі своїми підопічними. Адже можна підійти та сказати: «Єрко, зараз ось така ситуація, ти місяць грати не будеш». Звичайно, буде неприємно, але це буде чесно. А не обманювати кожного разу... У цьому плані мені подобалося працювати з Рікардо Гомесом в «Монако» – дуже хорошим психологом, який, незважаючи на наявність зіркових футболістів, умів балансувати так, що незадоволених у команді не було. Такого ж принципу намагаюся й я дотримуватися у своїй роботі. Звичайно, в команді з 25-30 людей завжди буде кілька незадоволених, але я не хочу, щоб за моєю спиною говорили – мовляв, «він мені обіцяв, але шансу так і не надав». Мені простіше сказати футболісту правду, а не збрехати, а потім ховати очі. При цьому важливо знайти підхід до гравців із різним характером, знайти потрібні слова, щоб не відбити взагалі бажання займатися футболом.

У цьому плані мені пригадується робота з Йожефом Сабо. А, точніше, один епізод, в якому ми з ним серйозно посварилися, після чого він на місяць відсторонив мене від команди. Грали ми в Донецьку, і в одному з епізодів Чернат не зміг прийняти м'яча після вкидання з ауту, в результаті суперник організував небезпечну контратаку. Сабо кричить йому з технічної зони: «Флоріне, так-перетак, що ж ти м'яча прийняти не можеш?!! Та прийми ти його!!!» Чернат же, коли на нього кричать у такому тоні, відразу губиться на полі – не відкривається, ховається від партнерів, якщо отримує передачу, то віддає відразу ж м'яча ближньому. Я грав у опорній зоні, і добре бачив подібні зміни у ньому. Так ось, у тому моменті я був поруч із тренерською лавкою й кажу Сабо: «Та годі вже кричати на нього, він губиться через ваш крик». Йожеф Йожефович відразу же переключився на мене, а через п'ять хвилин й узагалі замінив. Потім, наскільки я розумію, тренер поскаржився президенту, і Ігор Михайлович викликав мене до себе в кабінет. А я пояснив, що тоді не за себе заступився, а переживав за команду, хотів, щоб вона грала краще. Зараз же я розумію, що Сабо також хотів кращого для своєї команди, хотів перемагати в кожному матчі, в кожному епізоді, тому він для мене точно не в категорії поганих тренерів», — зазначив Леко.

Контракт Леко належав «Динамо» з 2002-го по 2006-й роки.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.