Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 квітня 2020, 15:13
1392
1

Ігор СУРКІС: «Я думав, що Грімм - чарівник»

Президент «Динамо» поділився думкою про зміну керівництва Прем'єр-ліги

| Оновлено 13 квітня 2020, 15:13
1392
1
Ігор СУРКІС: «Я думав, що Грімм - чарівник»
Футбол 1/2/3. Ігор Суркіс

Президент київського «Динамо» Ігор Суркіс висловився про роботу в Україні швейцарського фахівця Томаса Грімма на посаді керівника Прем'єр-ліги. А також дав пораду майбутньому главі УПЛ.

«Справа в тому, що багато хто вважає, що якщо прийде іноземець, то у нас все зміниться і все буде відразу прекрасно в нашому футболі. Наш футбол треба знати зсередини і розуміти, що наш футбол не працює так, як працює західний футбол, де кожен матч приносить клубам певні доходи і дивіденди від продажу атрибутики чи білетів. Ви ж розумієте, що наш футбол дотаційний. Але Грімм хоча б з тих, хто хотів щось зробити. Він реально хотів допомогти і зустрічався зі мною неодноразово. З першого дня, коли його обирали, він приїхав в офіс, і ми з ним розмовляли. Я йому намагався пояснити специфіку нашого футболу.

Йому не вдалося об'єднати всі клуби. Зуміти переконати їх, щоб вони працювали в одному напрямку, на український футбол. За два роки йому не вдалося зібрати власників клубів на жодну нараду. Данилову вдавалося, а це важливий момент. Ті люди, які безпосередньо витрачають гроші, в момент, коли їх збирають, можуть прийняти якесь рішення.

Я вважаю, що якщо буде людина, яка своїми ідеями і думками зацікавить, то я на таку нараду прийду. Думаю, що і інші президенти клубів теж прийдуть, щоб наш футбол став цікавішим. Я можу зараз набрати Ріната Леонідовича, точно так же, як і він може набрати мене. І ми за 5 хвилин про все домовимося, що ми вже неодноразово демонстрували. Ми не можемо домовитися тільки про одне: як зіграють наші команди. Якщо будуть хороші ідеї, то ми дуже швидко домовимося.

Єдиний телевізійний пул? Це повинен бути незалежний канал. Моя думка не зміниться. Якщо це буде незалежна структура, то ми домовимося дуже легко. Але ламати через коліно, як це робив Грімм, мовляв, все передано, у нього це не вийде. Я думаю, що не вийде створити єдиний телевізійний пул.

Прем'єр-ліга повинна бути, щоб ми мали якийсь голос, щоб з нами хтось радився і хтось з нами розмовляв. Не треба зациклюватися на пулі, треба створити цікавий для глядача продукт. До речі, Грімм починав не з пулу. Він нам обіцяв глядачів на трибунах. Він так упевнено про це говорив, що я подумав, що він чарівник. Єдиний телевізійний пул не впливає на кількість людей, які приходять на стадіони. Грімм обіцяв, що наші стадіони, якщо ломитися не будуть, то почнеться маленький ажіотаж. Погодьтеся, нічого не вийшло. Я коли приходжу в ложу і дивлюся, як грає Олімпік, то відверто кажучи, немає сенсу президенту Олімпіка витрачати ці маленькі гроші, які він платить за оренду стадіону.

Якщо першим кроком ми б дозволили нашим футболістам в оренді грати у всіх матчах, як це прийнято в усьому світі, то наш чемпіонат піднявся б на якісно новий рівень. Але це треба дозволити всім, щоб це не було винятком із правил. Я ж не кажу, що я дозволяю Леднєву, припустимо, грати проти київського Динамо. Я дзеркально роблю те, що робить Шахтар, а Шахтар в цьому плані робить дзеркально все, що робить Динамо. Перш за все, треба підняти інтерес. А це якісні футболісти. Сьогодні треба зобов'язати клуби, що всі гравці, які грають в оренді, могли б грати проти клубів, яким належать їх контракти. Це може зробити УПЛ і УАФ, у них є ці важелі.

Динамо і Шахтар нікому нічого не диктують. Ми просто говоримо про те, що ми повинні домовитися, перш за все, щоб наші футболісти могли грати і боротися з нами також, як і проти інших команд, хоча б, поки наш чемпіонат не підніметься на новий рівень.

Я бажаю новому президенту, щоб він вийшов з хорошою цікавою програмою і постарався об'єднати нас в одне ціле на благо українського футболу. Олександра Шевченка я ніколи не бачив і ніколи з ним не спілкувався. У всякому разі, не пам'ятаю. Знаю, що він шалено любить футбол, що незалежний і щось хоче зробити для українського футболу. Що стосується Метревелі, то знаю його не тільки за вашими передачами, які він веде по неділях, але знаю його, ми спілкувалися, коли він працював журналістом. Він як журналіст розбирається в футболі, однозначно. Я б не говорив, що підтримав б одного або іншого. Хочеться подивитися програму. Знову-таки, якщо ця людина буде пов'язана з одним або іншим клубом, то вона йде на конфронтацію. А я б хотів, щоб прийшла незалежна людина і працював би на благо всього українського футболу.

Динамо не висуватиме кандидата, тому що у нас немає ніякої кандидатури», - сказав Суркіс.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex86 1
Сурок че на фамилию повелся?