Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 квітня 2020, 04:08
3222
5

Фран СОЛЬ: «Тренуюся з дружиною, вона – мій персональний тренер»

Іспанський форвард «Динамо» розповів, як підтримує форму під час карантину

| Оновлено 12 квітня 2020, 04:08
3222
5
Фран СОЛЬ: «Тренуюся з дружиною, вона – мій персональний тренер»
Instagram. Фран Соль з сім'єю

Іспанський нападаючий київського «Динамо» Фран Соль розповів про те, як підтримує форму під час карантину і хто йому в цьому допомагає.

– Фран, ти регулярно постиш у соцмережі відео своїх домашніх тренувань. Займаєшся кожен день? 
– Так, тренуюся щодня. Єдиний виняток роблю раз на тиждень – у неділю, адже відпочинок потрібен і під час карантину, особливо якщо багато тренуєшся. 

– Твоя дружина теж тренується з тобою, це допомагає тобі?
– Так, майже кожен день ми з нею тренуємось разом. У мене є моя обов’язкова програма, яку я виконую один. Але інші вправи ми любимо виконувати разом. 

– Який у тебе розпорядок дня, скільки часу витрачаєш на тренування?
– Перше тренування я проводжу вранці. Переважно це бігові вправи, кардіо-тренування. А ввечері роблю силові та спеціальні вправи на зміцнення м’язів. 

– Чи їздиш займатися на тренувальну базу?
– Зараз не їжджу, тому що, на щастя, у мене є можливість і умови для того аби виконувати всю необхідну тренувальну роботу дома. Разом з нами у Києві моя мати, якій 62 роки, тому я роблю все можливе аби мінімізувати ризик зараження коронавірусом. Я вважаю, що зараз, якщо є така можливість, краще за все залишатися дома, аби не допустити того, що коїться в Іспанії. Ситуація, яка склалася в моїй рідній країні, мене дуже пригнічує. Я вживаю всіх тих посилених заходів безпеки, яких дотримуються і мої друзі та моя родина в Іспанії. 

– Судячи з відео, у твоєї квартири є вихід на велику террасу. Зараз вона стала у нагоді для активних повноцінних тренувань на свіжому повітрі? 
– Так, саме на ній я проводжу більшість тренувань, адже вона дуже простора, і на ній достатньо місця, аби виконувати всі ті вправи, які мені надсилає тренерський штаб. Коли мені треба робити довгі пробіжки, я роблю їх тут, на Липках. 

– Ти виконуєш тільки ту програму тренувань, яку тобі надає тренерський штаб чи маєш додатково власну?
 – У першу чергу я дотримуюсь тієї необхідної програми, яку розробляє наш тренерський штаб і надсилає тренер з фізичної підготовки Віталій Кулиба. Але я знаю також, над якими компонентами мені особисто треба більше працювати і що саме поліпшувати – і працюю над цим додатково, звісно, в міру, аби не перевантажувати себе. 

– Твоя дружина – дієтолог, вона допомагає тобі тримати себе у формі та правильно харчуватися?
– Так, моя дружина теж деякою мірою мій персональний тренер, адже вона займається цією справою професійно. Тому в мене не виникає проблем із підтриманням хорошої форми та здоровим харчуванням. 

– Зараз ви, мабуть, харчуєтеся тільки дома. Які в тебе улюблені справи домашнього раціону? 
– Я дуже радий, що моя мати зараз тут, з нами. Вона прилетіла мене провідати, але коли все це розпочалося, не встигла повернутися до Іспанії. Вона готує дуже смачну традиційну іспанську їжу. Цю їжу я полюбляю найбільше. 

– Як проводиш вільний час? Судячи з усього, ви не нудьгуєте під час самоізоляції.
– Більшу частину вільного часу присвячую своєму синові. Граю для нього на гітарі, читаю книги. Також у вільний час дивимось серіали на Netflix. Дійсно, у цей період, коли я не можу займатися своєю улюбленою справою, мене дуже підтримують усі мої, хто поруч зі мною. 

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
RoNIkyo
Як фанат Динамо скажу: ура, тепер у Соля нормальний тренер. Чекаємо голів після відновлення чемпіонату.