Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 11 квітня 2020, 08:29
3090
1

Вайт змирився. Епопея з UFC 249 завершилася перенесенням турніру

Сергій Лебедєв - про перенесення турніру UFC 249

| Оновлено 11 квітня 2020, 08:29
3090
1
Вайт змирився. Епопея з UFC 249 завершилася перенесенням турніру
twitter.com/ufc

Дана Вайт запевняв, що UFC 249 відбудеться при будь-яких розкладах, але після дзвінка «серйозних людей» таки здався і переніс шоу.

Чутки про те, що UFC вп'яте спробує влаштувати бій чемпіона в легкій вазі Хабіба Нурмагомедова з Тоні Фергюсоном стали з'являтися в кінці 2019 року, і нарешті, 14 грудня промоушен офіційно оголосив цих двох хедлайнерами шоу UFC 249, що заплановано в Брукліні на арені «Barclays Center» 18 квітня. Це один з найбільш довгоочікуваних поєдинків в історії UFC, оскільки вболівальники більше чотирьох років чекають, коли ці двоє зійдуться всередині клітки. За весь цей час їхній бій чотири рази скасовувався.

Коротка історія чотирьох зривів бою Хабіб vs Фергюсон

Вперше Нурмагомедов і Фергюсон отримали можливість битися один з одним на турнірі TUF 22 Finale в грудні 2015 року, проте в жовтні Хабіб знявся з шоу, пославшись на забій ребра.

У квітні 2016 року їхній бій повинен був прийняти UFC on FOX 19. Ось тільки Фергюсон за лічені дні зійшов з дистанції після того, як лікарі діагностували у нього скупчення рідини в легенях.

Березень 2017 року. Шоу UFC 209. Фергюсон і Нурмагомедов поб'ються за тимчасовий титул в легкій вазі, все готово до бою, попереду залишилося лише зважування. Але замість того, щоб ставати на ваги, російський боєць прямо з готельного номера їде в лікарню з сильними болями в області живота, причиною чого стала екстремальна згонка ваги.

А четверта відміна сталася менш ніж за тиждень до турніру UFC 223 в квітні 2018 року, де Хабіб і Тоні збиралися битися за вакантний повноцінний титул. Фергюсон, йдучи на телестудію, зачепився ногою за кабель і серйозно порвав колінні зв'язки, що вибило його з ладу на кілька місяців.

Коронавірус і п'яте скасування

Розпочався березень, UFC 249 наближався і нічого не віщувало біди. Однак, з настанням весни коронавірус дістався і до США. 12 березня влада штату Нью-Йорк заборонила проведення будь-яких масових заходів. До цього моменту в США було зареєстровано понад 1500 випадків зараження коронавірусом, і хвороба явно набирала обертів. Проте, президент UFC Дана Вайт запевнив громадськість, що UFC 249 відбудеться 18 квітня, і вони лише змінять локацію. У UFC хотіли перенести івент до Лас-Вегасу на свою власну арену «Apex» і провести його без глядачів, але 14 березня Атлетична комісія штату Невада ввела заборону на проведення спортивних змагань.

Після всього цього в UFC вже були не впевнені в тому, що 249-й номерний івент пройде в зазначений термін. Але 23 березня Вайт пообіцяв, що UFC 249 не загрожує скасування або перенесення і у нього вже є місце для турніру. Де саме, Вайт не сказав, уточнивши, що бої пройдуть за закритими дверима і кард буде відрізнятися від початкового.

В цей же день 23 березня стало відомо про те, що Нурмагомедов, покинувши свій зал АКА в Каліфорнії, знаходиться на батьківщині в Дагестані, де продовжує підготовку до поєдинку з Фергюсоном. 1 квітня при спілкуванні з фанатами в соцмережі Інстаграм Хабіб повідомив, що він не зможе взяти участь в UFC 249, оскільки міжнародне авіасполучення в Росії закрите через карантин, а бій з Фергюсоном відбудеться в США. Свій приїзд до Росії боєць пояснив тим, що йому сказали, що UFC 249 відбудеться в ОАЕ, тому він вилетів туди, але ця країна виявилася закритою для іноземців на час карантину, і він повернувся в Росію. Трохи пізніше Хабіб сказав, що все ще готовий битися, нехай йому тільки назвуть локацію.

Заміна Хабіба на Гетжі та індіанська резервація

6 квітня промоушен назвав ім'я того, хто замінить Нурмагомедова в головному бою UFC 249. Як і очікувалося, ним виявився завжди видовищний Джастін Гетжі. Їхній бій з Фергюсоном також мав титульний статус, тільки це було тимчасове чемпіонство. В цілому кард зазнав серйозних змін. Так, у нього додали поєдинок двох важкоатлетів ростера UFC із найжорсткішими ударами, Франсіса Нганну і Жаірзіньо Розенструйка, спочатку ці двоє панчерів повинні були очолити UFC on ESPN 8 - запланований на 28 березня турнір, який довелося скасувати через коронавірус.

Наступного дня ЗМІ назвали місце, де пройде UFC 249 - казино Tachi Palace Resort в індіанській резервації на території Каліфорнії. Але вже 9 квітня Дана Вайт анонсував, що шоу доведеться скасувати через втручання губернатора штату.

Оптимізм Дани

Ще до того, як стало відомо про скасування UFC 249, Вайт заявляв, що він домовляється з власниками якогось приватного острова, де він збирається проводити турніри UFC кожного вік-енду на час глобального карантину. Дана не відмовляється від цієї ідеї і сподівається, що з травня фанати будуть дивитися трансляції UFC з «бійцівського острова».

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця Ла Ліги після фіаско Жирони у принциповому матчі?
Футбол | 16 квітня 2024, 09:00 1
Як виглядає таблиця Ла Ліги після фіаско Жирони у принциповому матчі?

12–15 квітня відбулися поєдинки 31-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

У Лондоні оцінили гру Мудрика проти Евертона
Футбол | 16 квітня 2024, 09:24 4
У Лондоні оцінили гру Мудрика проти Евертона

Українець зіграв без результативної допомоги команді

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Lion
Тони ты где, брызгни желчью...