Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
|
1622
4

МИХАЙЛЮК: «Можливо, якщо залишуся жити в штатах, прийму громадянство США»

Український баскетболіст комфортно себе почуває за океаном

МИХАЙЛЮК: «Можливо, якщо залишуся жити в штатах, прийму громадянство США»
БК Детройт Пістонс. Святослав Михайлюк

Гравець збірної України і «Детройта» Святослав Михайлюк розповів про свій період гри в Канзасі, а також про можливе отримання громадянства США.

«У Канзасі було все, як у фільмах - інший світ взагалі. Потрапивши в університетське життя тут, розумієш, що воно дуже відрізняється від українського. У місті є ще одне маленьке містечко, де 30 тисяч студентів ходять на уроки.

У Канзасі тебе вважають зіркою, всі тебе знають і на шляху на урок ти розмовляєш із сотнями людей, всі з тобою вітаються. Ти потрапляєш в НБА до НБА, якщо граєш в таких університетах, як Дьюк, Кентакі, Північна Кароліна, Канзас, UCLA. Люди думають, що ти суперзірка, там всі люблять і знають баскетбол і знають, що ці команди найкращі. Тут ти можеш зустріти молодих гравців, які через кілька років можуть стати зірками в НБА. Почати з ними дружбу, спілкуватися з ними. У топових університетах потрапляєш в інший світ, де всі тебе люблять, тому що ти гравець баскетбольної команди.

Я ніколи не шкодував, що поїхав до Канзасу. Так, можливо в Європі я б заробив більше грошей і був би вище на драфті. Але від Канзасу залишилося дуже багато хороших спогадів і досвіду, я побудував хороші дружні відносини з людьми, яких зустрів. Особисто мені здавалося, що я зможу повернутися в Європу в топ-клуби, тому що все знали мене, як гравця, добре грав в NCAA в 16 років. Мені хотілося показати себе в найкращій лізі світу після НБА, показати, що можу грати в своєму віці в Америці і показувати результат.

Як мене помітили? На Nike Hoop Summit - турнір, на якому проходять ігри між найкращими школярами США і гравцями з Європи до 20 років. Там були присутні скаути всіх команд НБА, генеральні менеджери клубів, і хтось подзвонив Селфу (головний тренер Канзасу - ред.), Сказав, щоб він приїхав і почав мене рекрутувати. У нас була з ним співбесіда і вони проявили інтерес, сказали, що хочуть підписати мене в Канзас.

Чи буду отримувати громадянство США? Можливо, якщо залишуся тут жити», - сказав Михайлюк.

Раніше Михайлюк розповів про свої взаємини з Леброном Джеймсом.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 16
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Саша Зардунов
Хочет поехать, пускай едет. Какие проблемы. В мире все так делают и не плачут. Просто рашка у нас агрессор и в этом проблема. Вон Екатерина, взяла подданство российское и никто в Германии волосы на голове не рвет. Да и вообще, очень много немцев тогда перешли в русскость. Лермонтов шотландец, Пушкин эфиоп. Немец Даль вообще сбацал "Русский толковый словарь"