Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 квітня 2020, 18:19
17352
22

Нері КАСТІЛЬО: «Луческу навіть не дозволив мені поїхати на похорон батьків»

Екс-легіонер «Шахтаря» розкрив шокуючі подробиці свого перебування в клубі

| Оновлено 10 квітня 2020, 18:19
17352
22
Нері КАСТІЛЬО: «Луческу навіть не дозволив мені поїхати на похорон батьків»
ФК Шахтар. Нері Кастільо

Колишній мексиканський футболіст Нері Кастільо, який з 2007 по 2011 рік був на контракті в «Шахтарі», розповів, чому він не хотів переїжджати в Україну, і що сталося між ним і тодішнім наставником «гірників» Мірчею Луческу.

«У той час мене не хвилювали гроші, я говорю від душі і правду, як завжди. Президент «Шахтаря» Рінат Ахметов дав мені чистий аркуш, щоб я вписав туди бажану суму. Таким було його бажання забрати мене в свою команду».

«Я повернувся з Кубка Америки в Грецію, щоб поїхати на Санторіні з моєї вагітною дружиною. У мене було кілька днів вихідних, які надав мені клуб через участь в Кубку Америки, в той час як весь «Олімпіакос» вже почав передсезонну підготовку. Я прибув в аеропорт Греції, де представник українського клубу чекав на мене. Він почав говорити зі мною про гроші і про те, що «Шахтар» вже домовився з «Олімпіакосом», а тому залишилося тепер тільки узгодити питання зі мною. Я сказав: «Відпусти мене, друг, я їду у відпустку і не хочу залишати «Олімпіакос».

«Я відбув на Санторіні, оселився в готелі, але через деякий час мені подзвонили і сказали, що менеджер «Шахтаря» хоче терміново переговорити зі мною. Він прилетів на Санторіні на приватному літаку! Він знову повторив мені, що з «Олімпіакосом» питання вирішене, а тому залишається тільки домовитися з особистого контракту. «Я не покину «Олімпіакос» - повторив я. - «Це команда, яку я люблю, де я ключовий гравець, і, до того ж, моя дружина зараз чекає на дитину».

«Після цього мені подзвонив Петрос Коккаліс (тодішній віце-президент «Олімпіакоса» - прим.) і сказав, що в найближчі три дні я повинен прибути в офіс для завершення трансферу в «Шахтар». У той час Лемоніс (технічний директор «Олімпіакоса» - прим.) та Івич (спортивний директор «Олімпіакоса» - прим.) працювали в клубі, але я їм обом не подобався. У підсумку я прибув в офіс і відчув неймовірний тиск».

«Олімпіакос» ніколи раніше не заробляв стільки грошей від продажу гравця. І вони безумовно хотіли продати мене. Я був змушений підписати контракт з «Шахтарем». Тільки я, Коккаліс, Івич та мій батько знаємо, який тиск на мене чинили. Вони навіть хотіли вилучити пункт з контракту про відсоток, який я отримаю в разі, якщо відбудеться мій трансфер з «Олімпіакоса».

«Мій батько сказав їм: «Це нестерпно. Я робив все для майбутнього свого сина». Але я навіть не хотів розглядати пропозицію, я все одно не хотів йти. У підсумку в «Олімпіакосі» сказали мені, що якщо я не піду, то найближчі півроку все одно грати не буду. Також мені сказали, що Лемоніс не хоче бачити мене в клубі».

«Я поїхав з чорним серцем. Я прибув в Україну, де навіть спочатку психологічно відчував себе незатишно. Але з часом все ставало тільки гірше. Спершу мені не подобався холод, але потім мої мати і батько померли в один рік, а у мене стався конфлікт з тренером Мірчею Луческу, який навіть не дозволив мені поїхати на похорон. Я приїжджав кожен день в «Шахтар» на тренування, і думав, як би повернутися в «Олімпіакос». Моя помилка полягала в тому, що якби я не грав добре, то зміг би повернутися швидше».

«8 січня 2009 року померла моя мама. У нас була перерва в чемпіонаті. Пам'ятаю, як мій батько подзвонив мені і сказав, що мама впала в кому. Я тоді був в Греції, це було 29 грудня. Я збирався відлетіти в Уругвай, але вже 7 січня я повинен був бути на базі «Шахтаря». Я подзвонив Луческу і сказав: «Моя мама помирає, дозвольте мені довше залишитися в Уругваї». Але він відмовив. Батько сказав: «Відлітай, нічого не змінюється, вона в комі». Я полетів до Греції, щоб упакувати валізи і повернутися в Україну. Стомлений багатьма перельотами, я взяв квиток на поїзд, коли подзвонив мій телефон. На трубці був батько, який повідомив, що мама померла».

«Я приїхав до тренера і попросив у нього дозволу полетіти в Уругвай на похорон. Він не дозволив це мені. Це речі, які люди не знають. Я не бачив, як померла моя мама. Я навіть не побував на її похороні. Як грати в такій команді, тим більше, що з самого початку я не хотів бути там. Мій батько помер в той же рік», - розповів Нері Кастільо.

Нагадаємо, нещодавно Мірча Луческу, згадуючи про Нері Кастільо, заявив, що цей гравець дозволяв собі неетичну поведінку по відношенню до решти. Румунський коуч заявив буквально наступне: «Одного разу я привів Нері Кастільо на прес-конференцію і у нього вистачило нахабства класти ноги на стіл під час того, як я розмовляв. Такі гравці не мають права виходити на поле за «Шахтар». Я виніс вердикт Нері, і команда мене підтримала». Що правда, залишається невідомим, трапилася ця ситуація до розладу між гравцем і тренером, про який нині розповів Кастільо, або вже після.

«Шахтар» заплатив за Кастільо 20 мільйонів євро, що до переходу Бернарда було рекордною сумою для українського клубу. За повідомленнями в пресі, мексиканець отримав 5 мільйонів євро з цієї суми, як відсоток від суми угоди, обумовлений в його контракті з «Олімпіакосом».

Нері Кастільо завершив кар'єру в 2014 році. Останнім його клубом був іспанський «Райо Вальєкано». Нині мексиканцю 35 років, і відомо, що він тримає рибальський магазинчик в Греції, будучи затятим любителем риболовлі.

Оцініть матеріал
(149)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомий план Анчелотті на фінал ЛЧ: Куртуа вийде в старті замість Луніна
Футбол | 10 травня 2024, 12:51 20
Відомий план Анчелотті на фінал ЛЧ: Куртуа вийде в старті замість Луніна

Наставник «Реала» не хоче змінювати переможний склад, але впевнений, що з Тібо шанси будуть вищі

Нереальна атака. Бразилія визначила заявку на Копа Америка
Футбол | 10 травня 2024, 18:50 1
Нереальна атака. Бразилія визначила заявку на Копа Америка

Без Каземіро та Жезуса, але з юними талантами

Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
doktor09
Вместо положенных 10% за переход получить 25%-и его гнобили? П.здит как ватное ТВ и Сергей 1...
DKTheBest2
Он говорит, что Ахметов предложил ему самому написать желаемую сумму, а плохой Будулай не отпустил его на похороны родителей? Во-первых даже если бы у Будулая что-то случилось с психикой (вообще в это не поверю в ситуации с похоронами родителей и при чем два раза), то Ахметов дал бы даже на своем личном самолете отправил бы Кастильо на похороны.
Владимир Копяк
Не отпустить на похороны матери... Ужас.. В свое время я тоже пережил похожую ситуацию - меня командир части не отпустил на похороны моей бабушки. Злоба на этого командира сидит во мне до сегодняшнего дня... Так что я понимаю футболиста.
nordi
якщо, звичайно, правда про "не відпустив на поохорон матері", то Луч 3,2,1...але..як відписались переді мною-"ніхто, навіть Мату, не жалівся на поведінку коуча раніше" ,це по-перше, 2. 5лямів лише підйомних-це не хуху собі хуху навіть для топ гравців світових(ну звичайно я не про Неймара і компанію), 3. "в Олімпіакосі обидва директори казали "йди на восток, тобто в ШД", президент хотів продажу, "я хотел остаться2...це говорить лише одне-раді були спекати за супер гроші, розуміючи, що ти Міля і Аля в одному-поки дають-забирайте. 4. Судячи по карєрі...читайте пункти 1-3...ти таки Міля і Аля і про похорон, вважаю, брехня, щоб потішити свою просрану карєру і талант, який безумовно був, але що таке талант...всі ми знаємо
Max123
Мерзкий тип этот Кастильо. Правда будулай не лучше. Они нашли друг друга
justhateme
похоже на типичный латиносовский трындежь. еще скажите что все еду ели, а его жуками кормили.
dd dent
"Моя ошибка заключалась в том, что если бы я не играл хорошо, то смог бы вернуться скорее» отсюда по-подробнее
Alex86 1
Во времена в чукре были когда даже цыган мог зачмырить игрока за 2О млн $ Сейчас такое представить даже трудно.
Правда много но, как-то что заставили? Ну не подписывал бы! Досидел бы на лавке и в топ клуб раз ты игрок неплохой. На деньги все равно, но вроде только подъемных выбил 5 млн? Чувствуется что плевать на лаве.
Не отпустили на похороны и молчал? Сомнительно что не стал бы искать встречи с ахметкой через агента или еще как.
А че не плюнул на все да не уехал мать хоронить или штраф в виде $ дороже матери родной?
Алексей Юрченко
На похороны хотел бы - поехал, просто взял купил билет и улетел, или штрафа испугался? Или быть может циган его к воротам на базе приковал?
Alex86 1
друг на друга гонят, хз где там правда
DKTheBest2
Не верю.
Bolshoi
Кротовня позорная. Мы ещё не мало услышим от бывших игроков. И они на Динамо смеют рот открывать.
Сергей 1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей 1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Senator
Такую чушь несёт, что, мол, заставили...ты ж не раб....если бы нужно было, то через агента перешёл бы в другой клуб. Но, погнался за бабками, ещё и начал права качать...