Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 квітня 2020, 18:57
6027
3

Ізоляція для відновлення: 5 гравців, яким карантин піде на користь

Сергій Завалко – про гравців европейських клубів, яким карантин дозволить повернути кондиції

| Оновлено 09 квітня 2020, 18:57
6027
3
Ізоляція для відновлення: 5 гравців, яким карантин піде на користь
Твіттер Реала. Зінедін Зідан і Еден Азар

Великий футбол зупинений на невизначений термін. За найоптимістичнішими прогнозами топ-чемпіонати відновляться в кінці травня. Більш реальний термін - середина червня.

Для більшості футболістів цей період очікування тягнеться болісно довго. Але є і такі гравці, для яких карантин виглядає мало не подарунком долі. Ці 1,5-2 місяці для них - відмінна можливість залікувати старі травми і в повній бойовій готовності повернутися на другу половину сезону. Далі розглянемо футболістів, для яких карантин став особливо корисним.

Еден Азар

У лютому Азар отримав серйозну травму в матчі проти «Леванте». Лікарі діагностували у футболіста тріщину в малогомілковій кістці правої ноги. У підсумку, бельгієць відправився на операцію. За найоптимістичнішими прогнозами, вінгер «бланкос» міг повернутися на кілька останніх турів Ла Ліги. Зінедін Зідан і зовсім перестав розраховувати на футболіста в поточному сезоні, а сам гравець готувався до Євро.

За даними AS, Азар повинен повністю відновитися до кінця травня. На той час єврокубки точно ще не повернуться, та й Ла Ліга - навряд чи. Якщо бельгієць уникне рецидиву, то допоможе своїй команді в останніх 11 матчах внутрішньої першості. Для «Реала» це дуже важливо, оскільки «бланкос» вперше за довгий час борються за титул чемпіона Іспанії.

Азар допоможе «вершковим» і в матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти «Манчестер Сіті». Наявність бельгійця в складі трохи підвищить шанси «королівського клубу» на позитивний результат. Тим більше що сам футболіст буде гранично мотивованим. Дебют Азара за «Реал» вийшов відверто слабким. У поточному сезоні бельгієць зіграв 15 матчів у всіх турнірах, відзначившись лише одним голом. Бельгійцю є, що доводити в Мадриді, тому його повернення очікується з великим інтересом.

Марко Асенсіо

Ще один представник мадридського «Реала», який в нинішньому сезоні поки не зіграв жодного офіційного матчу. Асенсіо отримав серйозну травму в товариському поєдинку проти «Арсенала». Вінгеру діагностували розрив передньої хрестоподібної зв'язки і зовнішнього меніска лівого коліна. Без операції в даному випадку обійтися було неможливо.

Асенсіо відновлювався 8 місяців. Марко пощастило - у нього все пройшло за планом. З початку 2020 року футболіст почав виконувати все більше вправ, поступово збільшуючи навантаження. До кінця березня муки гравця закінчилися. За даними AS, Асенсіо вже повністю відновився після пошкодження.

Марко старанно працював, щоб не пропустити весь сезон цілком. Частково в цьому йому допоміг і карантин. Пауза дозволила футболістові зосередитися на відновленні, нікуди не поспішаючи. До відновлення Ла Ліги вінгер відразу зможе тренуватися в загальній групі. Це великий плюс як для нього самого, так і для команди, яка на момент зупинки сезону мала серйозні проблеми з нападом. Одночасне повернення Асенсіо і Азара дозволить «вершковим» стати більш креативними, варіативними і небезпечними в атаці.

Поль Погба

Француза по ходу сезону переслідувала травма гомілкостопа. Спочатку пошкодження не було серйозним, але Погба посилив його в матчі проти «Арсенала», який відбувся в кінці жовтня. Той поєдинок став нещасливим для півзахисника «МЮ». Хавбек пропускав цілі тижні, а відновлення затягувалося. В кінці грудня гравцеві довелося відправитися на операцію.

З тих пір Погба на полі не з'являвся. У поточному сезоні Поль встиг зіграти 8 матчів у всіх турнірах, записавши на свій рахунок 2 результативні передачі. Ніхто не знав, коли саме чемпіон світу повернеться до ладу. Наставник «МЮ» Уле-Гуннар Сульшер очікував повернення француза в середині березня, але навіть у нього не було конкретних термінів.

З огляду на карантин, у Погба було достатньо часу, щоб повністю залікувати травму. До відновлення сезону Поль вже 100-відсотково повинен бути в строю. Пауза однозначно пішла на користь французу. Після карантину хавбек нарешті спробує себе в парі з Бруну Фернандешем, про якого схвально відгукувався раніше. Сульшер, в свою чергу, зрозуміє, що робити з Погба в майбутньому. Контракт футболіста з «МЮ» розрахований до літа 2021 року, тому залишок нинішнього сезону буде визначальним для всіх сторін.

Гаррі Кейн

Для «Тоттенхема» поточний рік почався жахливо. Уже в перший день 2020-го лондонський клуб втратив свого лідера. Гаррі Кейн серйозно травмувався в матчі проти «Саутгемптона», який «шпори», до того ж, програли. Форварду діагностували розрив м'яза задньої поверхні стегна. Через 1,5 місяці після цього з переломом руки вибув не менш важливий гравець атаки «Тоттенхема» - Сон Хин Мін.

Жозе Моурінью в характерній йому песимістичній манері заявляв, що Кейн до кінця сезону навряд чи повернеться. Португалець трохи помилився. Головний бомбардир «шпор» у будь-якому випадку допоміг би команді в травневих матчах, а тут ще й карантин. Пауза пішла на користь «Тоттенхему». По-перше, до відновлення сезону повернуться і Кейн, і Сон. По-друге, команді не потрібно буде страждати через відсутність провідних виконавців.

 «Тоттенхем» вилетів з усіх кубкових турнірів, у яких брав участь. Таким чином, Кейн допоможе команді в боротьбі за місце в топ-4 АПЛ. Відстань «шпор» від зони ЛЧ становить 4 очки з урахуванням можливого відсторонення «Манчестер Сіті» від єврокубків. До травми Кейн встиг зіграти 25 матчів у всіх турнірах, в яких забив 17 голів і віддав 2 асисти. Така людина неодмінно знадобиться «шпорам» на залишок сезону.

Лерой Сане

Вінгер «Манчестер Сіті» в нинішньому сезоні зіграв лише 13 хвилин. Сане травмувався в матчі за Суперкубок Англії, який відбувся ще 4 серпня. Німцеві діагностували розрив хрестоподібних зв'язок коліна. Сценарій стандартний - операція і не менше 6-ти місяців на відновлення. В кінці лютого футболіст повернувся до тренувань і навіть зіграв за молодіжний склад «Манчестер Сіті». Але, незважаючи на це, гравець був далеким від потрібних кондицій.

У якнайшвидшому поверненні на поле зацікавлений, в першу чергу, сам Сане. Судячи з усього, Лерой не буде продовжувати контракт з «Манчестер Сіті», розрахований до літа 2021 року. Тому футболісту важливо грати якомога частіше в нинішньому сезоні, щоб інші клуби оцінили його форму. Саме травма завадила вінгеру перейти в «Баварію» минулого літа.

Сане може з користю провести карантин, приділивши більше уваги своєму стану. Не факт, що в останніх матчах сезону німець отримає багато ігрового часу. «Баварія» готова закрити на це очі. «Рекордмайстру» головне, щоб футболіст був здоровим. Сане, за чутками, теж хоче перейти до чемпіона Німеччини. Гравцеві залишилося лише відповідально поставитися до свого відновлення, і питання про перехід до «Баварії» можна вважати вирішеним.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Лондоні дали оцінку грі Мудрика в матчі-розгромі Вест Гема
Футбол | 06 травня 2024, 07:25 13
У Лондоні дали оцінку грі Мудрика в матчі-розгромі Вест Гема

«Челсі» здобув велику перемогу над «молотобійцями»

Лідери Дніпра-1 хочуть піти з команди. На них претендують Полісся і Шахтар
Футбол | 06 травня 2024, 21:10 2
Лідери Дніпра-1 хочуть піти з команди. На них претендують Полісся і Шахтар

Гуцуляк і Піхальонок чекають на свої шанси залишити команду

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ManUtd
Для Маркуса Решфорда тоже будет полезна эта пауза, у него рецидив травмы спины, а это не сулит быстрого восстановления
nivava
Не знаю как на пользу, но ПОВЕЗЛО только Беседину
PS. или ему карантин тоже продлят???
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил