Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 08 квітня 2020, 12:32
2790
0

Рішення ФІФА: контракти повинні бути продовжені, трансферні вікна зсунуті

Президент ФІФА Джанні Інфантіно вважає, що здоров'я важливіше за футбол

| Оновлено 08 квітня 2020, 12:32
2790
0
Рішення ФІФА: контракти повинні бути продовжені, трансферні вікна зсунуті
FIFA

ФІФА розробила і оприлюднила серію рекомендацій для вирішення деяких з ключових практичних питань, що виникають у зв'язку з пандемією, особливо щодо контрактів гравців і системи трансферів. Набір принципів був одноголосно погоджений цільовою групою і схвалений сьогодні Бюро Ради ФІФА.

Президент ФІФА Джанні Інфантіно сказав: «Пандемія COVID-19 явно змінила всі фактичні обставини, пов'язані з футболом в цьому сезоні. Таким чином, ФІФА разом із зацікавленими сторонами висунула кілька практичних ідей і пропозицій для вирішення. Хоча це не вирішить всі проблеми, вони повинні сприяти забезпеченню стабільності та ясності в футболі в доступному для огляду майбутньому.

Ми сподіваємося, що ці спільні зусилля під керівництвом ФІФА можуть послужити позитивним прикладом того, як футбол може об'єднатися і продемонструвати єдність, солідарність і дух компромісу, щоб протистояти майбутнім важких часів. Але, перш ніж настануть ці часи, всім повинно бути зрозуміло одне, особливо зараз: здоров'я на першому місці, важливіше за футбол».

Термін дії та початок контрактів гравців.

Контракти гравця зазвичай закінчуються в кінці сезону, а дата закінчення збігається із закінченням сезону. Після припинення гри в більшості країн очевидно, що нинішній сезон не закінчиться в заплановані терміни.

Тому пропонується продовжити контракти до того часу, коли сезон реально закінчиться. Це повинно відповідати первинному наміру сторін, коли контракт був підписаний, і також має зберегти спортивну цілісність і стабільність.

Аналогічний принцип застосовується до контрактів, які повинні початися на початку нового сезону, а це означає, що вступ в силу таких контрактів відкладається до фактичного початку наступного сезону.

Футбольні трудові договори, які не можуть бути виконані.

Пандемія COVID-19, без сумніву, мала значний вплив на доходи клубів, не в останню чергу тому, що матчі не можуть бути зіграні. Футбол, як і інші сектори економіки, повинен знаходити справедливі і рівноправні рішення, пристосовані до цих обставин, сподіваючись на захист робочих місць і досягнення справедливого і розумного балансу інтересів між гравцями та клубами.

Відповідно, ФІФА настійно рекомендує клубам і гравцям працювати разом, щоб знаходити угоди і рішення в період, коли футбол призупинений.

Хоча зацікавлені сторони на національному рівні повинні, в першу чергу, знаходити рішення відповідно до обставин у своїй країні, ФІФА рекомендує розглядати всі аспекти кожної ситуації неупередженим чином. У тому числі: які заходи уряду приймаються для підтримки клубів і гравців, чи слід відкладати або скорочувати оплату, яка може бути страхова компенсація.

Трансферні вікна.

Що стосується трансферних вікон, знову ж таки, необхідно застосувати звичайну регулюючу позицію до нових фактичних обставин. Відповідно, рішення FIFA буде гнучким і дозволить зсувати відповідні трансферні вікна, щоб вони потрапляли між кінцем старого і початком нового сезону.

У той же час, ФІФА буде прагнути забезпечити, де це можливо, загальний рівень координації, а також враховувати необхідність захисту регулярності, цілісності і належного функціонування змагань, щоб спортивні результати будь-якого змагання не були несправедливими.

Див. також: Безстроково по всьому світу. ФІФА вирішив долю поточного футбольного сезону

 
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.