Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 08 лютого 2021, 17:00
2592
0

7 найбільш невдачливих претендентів на титул UFC

Сергій Лебедєв – про бійців, які не використали свої шанси

| Оновлено 08 лютого 2021, 17:00
2592
0
7 найбільш невдачливих претендентів на титул UFC
twitter.com/ufc. Александар Густафссон

Можливість поборотися за найпрестижнішу регалію в ММА - пояс UFC - випадає далеко не кожному навіть відомому бійцеві. Поборотися за титул UFC - шанс всієї бійцівської кар'єри. Зазнавши невдачі в титульному бою, у тебе може більше вже й не бути такої можливості. Однак є кілька бійців, які тричі намагалися підкорити вершину UFC і кожен раз залишали клітку з порожніми руками.

Sport.ua представляє сімку претендентів-невдах, чий рекорд в титульних боях UFC становить 0-3.

1. Педро Різзо

У червні 2000 року на UFC 26 непереможений Різзо з рекордом 9-0 виборював титул у важкій вазі. Однак його власник Кевін Рендлман виявився сильнішим, вигравши одноголосним суддівським рішенням.

Нокаутувавши Дена Северна і Джоша Барнетта, Різзо отримав другий тайтл-шот в травні 2001 року на UFC 31. Це був перший турнір UFC для Дени Вайта в якості президента промоушена. У заголовку карда Педро провів видовищний і близький бій проти Ренді Кутюра. Багатьом здалося, що бразильський кікбоксер заслужив перемогу, але всі судді вирішили інакше, зберігши пояс Кутюру.

Бій залишив питання, тому в листопаді того ж року на UFC 34 відбувся негайний реванш. На цей раз Кутюр не залишив сумнівів, нокаутувавши Різзо в 3-му раунді.

2. Кенні Флоріан

Майбутній успішний коментатор Флоріан свою кар'єру в UFC починав, як середньоваговик, проте швидко опустився до легкого дивізіону. У жовтні 2006 року на UFC 64 йому випала честь поборотися за вакантний титул у лайтвейті на пару з Шоном Шерком. Це був перший титульний поєдинок UFC в 155 фунтах з 2003 року. Незважаючи на сильне розсічення, Шерк повністю домінував у бою, що відбилося на суддівських записках.

Провівши серію з шести перемог, Флоріан отримав другий шанс на корону в лайтвейті. У серпні 2009 року на UFC 101 він програв задушенням у 4-му раунді Бі Джею Пенну. Флоріан був настільки засмученим, що в сльозах покинув клітку.

Третій тайтл-шот Флоріан провів у жовтні 2011 року на UFC 136. До того моменту він опустився до напівлегкої ваги, намагаючись скинути з трону Жозе Альдо. Але бразилець був на голову сильнішим і здобув комфортну перемогу суддівським рішенням. Як пізніше виявилося, цей поєдинок став останнім в кар'єрі Флоріана, котрий змушений був покинути спорт через проблеми з ногою.

3. Ден Хендерсон

У вересні 2007 року Хендерсон, будучи чемпіоном PRIDE в категоріях до 83 і 93 кг, кинув виклик чемпіону UFC у напівважкій вазі Куїнтону Джексону. Їхній бій на UFC 75 пройшов всю дистанцію, і «Ремпейдж» справедливо здобув перемогу.

У наступному бою Хендерсон опустився до середньої ваги, щоб побитися з королем дивізіону Андерсоном Сільвою. І тут на вчорашнього чемпіона PRIDE також чекало розчарування. У березні 2008 року на UFC 82 Сільва після програного стартового раунду задушив претендента у другий п'ятихвилинці.

У жовтні 2016 року 46-річний «Хендо» проводив прощальний бій на UFC 204, де його суперником став чемпіон в середній вазі Майкл Біспінг, якого Ден за 7 років до цього відправив у один з найбільш жорстоких нокаутів в історії UFC. У 1-му і 2-му раундах Хендерсон був близький до повторення свого успіху на UFC 100, але в підсумку Біспінг здобув перемогу одноголосним рішенням суддів.

4. Юрайя Фейбер

У липні 2011 року Фейбер у своєму другому бою в UFC претендував на пояс у найлегшій вазі. На шляху у нього став Домінік Крус, якого Фейбер перемагав гільйотиною під час володіння титулом WEC у напівлегкій вазі. Але на UFC 132 Крус помстився йому за свою єдину поразку в кар'єрі, переконливо вигравши за очками.

Рік по тому на UFC 149 Фейбер бився за тимчасовий титул, але був битий Ренаном Барао. У лютому 2014-го на UFC 169 вони провели реванш, цього разу бразилець був повноцінним чемпіоном. Якщо в перший раз Фейбер протримався всі 25 хвилин, то в реванші він був зупинений панчами в першому раунді.

Фейбер у результаті отримав ще один бій проти Круса, який на той час повернув собі пояс. У червні 2016 року на UFC 199 Крус домінував над Фейбером, але фінішувати його не зумів.

5. Чейл Соннен

Бій з чемпіоном у середній вазі Андерсоном Сільвою на UFC 117 в серпні 2010 року Соннен чудово розкрутив. Чейл обіцяв, що забере пояс додому і майже дотримав слова. Перед 5-м раундом Соннен вів за очками, вигравши всі раунди у кожного з трьох суддів. Однак менш ніж за дві хвилини до закінчення сутички Сільві вдалося провести армбар з трикутника.

Реванш відбувся тільки в липні 2012 року на UFC 148. Конкурентного бою не вийшло. Сільва у другому раунді забив Соннена у сітки і в десятий раз відстояв своє звання.

Незважаючи на розгромну поразку, в наступній сутичці на Соннена чекав титульний бій у напівважкій вазі проти грізного Джона Джонса. У квітні 2013 року Джонс очікувано декласував «Американського гангстера» на UFC 159, знищивши його ударами в партері.

6. Александр Густафссон

У вересні 2013 року Густафссон був дуже близький до того, щоб стати новим чемпіоном UFC у напівважкій вазі. На UFC 165 він дав бій чемпіону Джону Джонсу, але в підсумку програв одноголосним рішенням в одній з найкращих битв у історії дивізіону.

Через два роки на UFC 192 Густафссон знову боровся за цей пояс, але ним вже володів Деніел Корм’є. Після близького 25-хвилинного поєдинку думки суддів розділилися, двоє з них вирішили, що чемпіон гідний продовжувати носити пояс.

У грудні 2018 року фанати, нарешті, дочекалися реваншу Густафссона і Джонса. На UFC 232 вони билися за вакантний титул у напівважкій вазі. Цього разу Джонс не залишив ніяких запитань, нокаутувавши шведа в середині бою.

7. Джозеф Бенавідес

У вересні 2012 року Бенавідес увійшов до історії UFC як учасник найпершого титульного поєдинку в найлегшій вазі. Промоушен для визначення першого чемпіона в цій категорії провів міні-турнір, в фіналі якого на UFC 152 Бенавідес роздільним суддівським рішенням програв Деметріусу Джонсону.

У грудні наступного року на UFC on Fox 9 Бенавідес отримав шанс відігратися, але «Могутнє мишеня» був рішуче налаштований не віддавати свій титул, і в першому ж раунді відправив претендента в нокаут.

До третього титульного бою Бенавідес ішов шість років. У лютому 2020 року на UFC Fight Night 169 він оскаржував залишений вакантним Генрі Сехудо титул у 125-фунтовій категорії. Але знову невдача. Його суперник, Дейвісон Фігейреду, за два раунди нокаутував його, проте новим чемпіоном бразилець не став, оскільки за день до цього не вписався в потрібний ваговій ліміт.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ОФІЦІЙНО. Чорноморець зіграє два матчі з Шахтарем у Києві
Футбол | 25 квітня 2024, 14:42 63
ОФІЦІЙНО. Чорноморець зіграє два матчі з Шахтарем у Києві

Ініціатором перенесення ігор був одеський клуб

ОФІЦІЙНО. Ігор Потеря проведе бій на турнірі UFC 301
MMA | 18 квітня 2024, 23:09 0
ОФІЦІЙНО. Ігор Потеря проведе бій на турнірі UFC 301

Суперником українця буде бразилець Мішель Перейра

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.