Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 06 квітня 2020, 18:51
1311
1

Магдалена СТИСЯК: «Переїзд до Італії був вірним рішенням»

Молода польська волейболістка поділилася враженнями від дебюту в італійському чемпіонаті

| Оновлено 06 квітня 2020, 18:51
1311
1
Магдалена СТИСЯК: «Переїзд до Італії був вірним рішенням»
CEV

Діагональній збірної Польщі та італійського волейбольного клубу «Скандіччі» Магдалені Стисяк всього лише 19 років, але її зріст становить 203 см. Вона, безумовно, одна із зірок на міжнародній волейбольної арені, яка має незабаром яскраво засяяти. Стисяк проводить свій перший сезон за кордоном, виступаючи за вищезгадану італійську команду. Зараз Магдалена, як і всі ми, сидить вдома і чекає, коли відновляться ігри після зупинки, викликаної спалахом та поширенням пандемії коронавіруса.

- Я намагаюся тренуватися щодня, - каже волейболістка. - На щастя, я живу в невеликому селищі і в моєму будинку є сад, тому можу досить багато часу проводити на свіжому повітрі. Три рази на тиждень ми тренуємося з іншими членами команди за допомогою відеоконференції. Так що залишаюся активної і при цьому постійно підтримую зв'язок зі своєю сім'єю, яка перебуває у Польщі.

Стисяк впевнена, що переїзд до Італії був правильним рішенням. «Це було одне з кращих моїх рішень, яке я прийняла за все своє життя! Це був дійсно великий досвід, бачу, як я розвиваюся і як гравець, і як людина. Тому рекомендую іншим волейболісткам з Польщі спробувати придбати подібний досвід. Італійська національна ліга, мабуть, найсильніша і найбільш конкурентоспроможна у світі. В Туреччині теж досить сильна ліга, але між чотирма кращими командами та іншими існує великий розрив. В Італії, навпаки, рівень всіх команд дуже високий, і ми повинні зосереджуватися на кожному поєдинку, якщо хочемо виграти - тут немає простого суперника або матчу».

- Зрозуміло, що таку ситуацію ніхто не міг припустити, але якщо говорити в цілому, то я тут всім задоволена і відчуваю себе як вдома, - продовжує Стисяк. - Персонал клубу завжди готовий підтримати, допомогти і вирішити будь-яку проблему, яка у мене може виникнути. Атмосфера в команді теж відмінна. Наприклад, Лоннеке Сльотхес на 10 років старша за мене і вона теж грає нападника, але це не має ніякого значення. Ми завжди допомагаємо один одному, незалежно від того, хто грає. Я почала вивчати італійську мову - з жаргоном волейболу тепер все зрозуміло, і я можу зрозуміти все, що говорять наші тренери. Крім того, беру мовні уроки, щоб поліпшити своє розуміння італійської мови за межами волейболу. Це допоможе мати більш тісні відносини з вболівальниками і іншими людьми.

Маючи зріст 203 см, Магдалена, звичайно ж, прекрасно підходить для волейболу. Проте, коли вона була дитиною, то багато часу проводила з хлопцями, граючи у футбол. У волейбол же, Стисяк закохалась, можна сказати, з першого погляду. «Я ніколи не цікавилася баскетболом, особливо через фізичний контакт, а ось у вільний час ще граю в теніс або більярд».

У себе в рідній Польщі Магдалена Стисяк грала за клуби «Хемік» (Поліце) і «Будовляни» (Лодзь), після чого переїхала в «Скандіччі», команду з високими амбіціями в Лізі чемпіонів. «Взагалі участь в цьому турнірі чинить додатковий тиск, особливо для такого молодого гравця, як я, щоб розвиватися і фізично, і технічно - каже вона. - Адже ми граємо в кращих командах світу і це дуже добре. Так вийшло, що взимку я зламала палець, тому не грала в матчах з «Марібором» і «Вакіфбанком». Але у мене залишилися дуже хороші спогади про інші матчі, особливо в російському Калінінграді, де я отримала нагороду MVP. Я дуже чекала чвертьфінальних поєдинків з «Екзачібаші», але, на жаль, вірус зупинив турнір».

Разом з Мальвіною Смаржек-Годек, Іоанной Волош, Агнешкою Каколевскою та іншими волейболістками Магдалена є лідером польської збірної. «У нас є група дуже хороших і сильних гравців, - продовжує Стисяк. - Ми ростемо з кожним сезоном, і я вірю, що ми можемо виграти щось серйозне на майбутніх великих міжнародних турнірах. Ми провели чудовий матч проти Туреччини у півфіналі олімпійського відбірного турніру в січні, де ми були попереду з рахунком 2:1, а потім програли з рахунком 2:3, але це життя і спорт. Я думаю, що ми можемо представляти загрозу для кращих команд світу в найближчі роки».

Нарешті, кілька слів фанатам, які, як і сама Магда, застрягли вдома. «Я знаю, що це нелегко, але ми повинні залишатися вдома і поважати керівні принципи, ми повинні бути обережні, тому що наша поведінка важливо не тільки для нас самих, але і для здоров'я інших людей. Постарайтеся скоротати час, виконуючи деякі речі, на які у вас ніколи не було часу - наприклад, займаючись фітнесом, займаючись йогою, готуючи їжу, читаючи книги, принаймні, це те, чим займаюся я, чекаючи, що настануть кращі часи. Я дуже на це сподіваюся», - завершує розмову Магдалена Стисяк.

За матеріалами сайту Європейської Конфедерації Волейболу (CEV)

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил