Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 27 лютого 2023, 03:37
1107
1

Андрій МЕДВЕДЄВ: «Долгополов б'є по м'ячу сильніше за Агассі»

Капітан збірної України з тенісу впевнений, що Олександр ще може виграти турнір Великого Шолома

| Оновлено 27 лютого 2023, 03:37
1107
1
Андрій МЕДВЕДЄВ: «Долгополов б'є по м'ячу сильніше за Агассі»
ФТУ. Андрій Медведєв і Олександр Долгополов

Капітан збірної України в Кубку Девіса Андрій Медведєв поділився враженнями про гру Олександра Долгополова.

- Величезний плюс Саші і одна з головних причин, чому я завжди буду радий бачити його в команді - це його позитивний настрій на все. І він віддає позитивну енергію, навіть якщо сам знаходиться в поганому настрої. Це унікальна якість для людини, тому що я так не вмію. Якщо у мене поганий настрій, то потрібно спочатку самому з нього вийти, а потім вже давати добро людям. А Долгополов постійно роздає цей позитив. І я дуже сподіваюся, що він повернеться на корт.

Тенісний світ без нього не такий яскравий. Тому що люди спеціально ходять на трибуни і купують квитки саме на таких яскравих гравців, як він. Кірьос, Долгополов, Монфіс - це буквально кілька людей, одиниці, які шоумени, які дарують радість. І після ударів яких люди кажуть: «О! Як він міг таке зробити?! Це ж неможливо». Саша один з таких тенісистів. І це не тільки цінність України, а й цінність світового тенісу. Повірте мені: за ним сумують в ATP турі. Весь світ бажає, щоб він повернувся швидше.

І якщо у нього навіть не вийде виграти жодного турніру Великого Шолома... Хоча я вірю, що вийде, тому що його гра дозволяє провести сім матчів за два тижні. День граєш, день відпочиваєш. Якраз те, що йому потрібно. І якщо цей цикл пройде як треба, він може виграти турнір Великого Шолома.

- Ви грали коли-небудь проти нього на корті?
- Я з ним тренувався на Кубку Девіса, і у нього найшвидший удар з тих тенісистів, з якими я стикався. Я не грав проти дель Потро, але кажуть, що він теж сильно б'є, і я не грав проти Маррея - кажуть, що у нього дуже важкий удар. Але я грав проти Альберто Берасатегі, Андре Агассі і так далі, і скажу, що Саша б'є сильніше. І набагато складніше ці удари обробляти, ніж у тих хлопців, з якими я коли-небудь грав.

Нагадаємо, Долгополов мав повернутися на корт в січні, але знову травмувався.

Через травми кисті Олександр не виступав на турнірах АТР з травня 2018 року.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.