Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 05 квітня 2020, 12:59
1003
0

Смолевичі – Вітебськ. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Білорусі

Чи зможе українець Каленчук реабілітуватися за вилучення в дебютному матчі?

| Оновлено 05 квітня 2020, 12:59
1003
0
Смолевичі – Вітебськ. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Білорусі
ФК Вітебськ

У неділю, 5-го квітня, в рамках третього туру Вищої ліги Білорусі відбудеться поєдинок «Смолевичі» - «Вітебськ». Спочатку зустріч повинна була пройти на полі «сіверян», але керівництво вітебського клубу звернулося до місцевої федерації з проханням перенести гру на стадіон суперників. Правда, матч пройде не в Смолевичах, а в Борисові на стадіоні «Міський».

Незважаючи на досить молодий як для футбольного клубу вік («Смолевичі» був заснований в 2009-му році), «смольні» вже ставали учасниками Вищої ліги Білорусі. Але закріпитися в національній еліті не вдалося: в 2018-му команда з мінської області не зуміла закріпитися в найсильнішому дивізіоні і відразу понизилася в класі. Втім, з першої ж спроби «смольні» зуміли повернути собі прописку у Вищій лізі, і тепер постараються якомога довше затриматися серед найсильніших білоруських колективів.

У першому турі поточної першості команда Олександра Бразевича піднесла сенсаційний результат, зумівши відібрати очки в гостьовому матчі у чинного чемпіона «Динамо-Брест». Єдиний гол «Смолевічей» забив форвард Владислав Мухамедов, права на якого належать БАТЕ. Потім була мінімальна гостьова поразка від мінської «Іслочі». Для підтвердження своїх амбіцій керівництво «смольних» продовжує шукати кадрове посилення: на початку цього тижня склад команди поповнив казахстанський захисник Тимур Рудосельський.

«Вітебськ» почав чемпіонат з непростої домашньої перемоги в поєдинку проти «Городеї», а потім поступився в гостях «Німану». У Гродно «сіверянам» не міг допомогти українець Максим Каленчук, який відбував дискваліфікацію після вилучення в своєму дебютному матчі за «Вітебськ». Так що, у півзахисника має бути позамежне бажання реабілітуватися. Ще один українець вітебського клубу - Олег Карамушка - на полі в поточному чемпіонаті ще не з'являвся.

Раніше суперники провели між собою три очні зустрічі. У згадуваному сезоні 2018-го року «Вітебськ» на своєму полі обіграв «Смолевичі» з рахунком 4:0, а у другому колі була зафіксована нічия (1:1). Ще одна дуель відбулася в 1/16 фіналу Кубка Білорусі сезону 2016/2017: «сіверяни» здобули мінімальну перемогу.

Орієнтовні склади:

«Смолевичі»: Фільцов, Верас, Ращеня, Вакулич, Жевнеров, Котов, Макаров, Александрович, Бутаревич, Турик, Мухамедов.

«Вітебськ»: Сороко, Чалов, Клопоцький, Назаренко, Скитов, Вандерсон, Гуренко, Матвеєнко, Каленчук, Волков, Ніколеєску.

5 квітня, неділя

«Смолевичі» – «Вітебськ»
Борисов. Стадіон «Міський». 16:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Спорт 1»
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.