Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 04 квітня 2020, 18:07
27710
22

10 найжорсткіших панчерів в історії суперважкої ваги

Сергій Лебедєв – про найкращих панчерів хевівейта в історії

| Оновлено 04 квітня 2020, 18:07
27710
22
10 найжорсткіших панчерів в історії суперважкої ваги
Boxing Scene. Деонтей Вайлдер і Володимир Кличко

Суперважка вага - це дивізіон, де боксують найбільші хлопці, а вони б'ють сильніше за всіх. Адже не дарма цій категорії вболівальники приділяють найбільше уваги, і так було завжди, тому що нокаут - це мало не синонім поєдинку в хевівейті.

Sport.ua представляє десятку найсильніших панчерів-суперважковаговиків в історії професійного боксу. У список увійшли тільки ті, у кого за плечима не менше за 30 поєдинків.

1. Деонтей Вайлдер (42-1-1, 41 КО)

98% перемог нокаутом

Колишній чемпіон WBC Вайлдер вважається багатьма володарем найпотужнішого удару в сучасному боксі. Високий і худорлявий як для суперважкої ваги, він є майстром одноударного нокауту. Він «відправляв спати» таких хлопців, як Домінік Брізіл, Бірмейн Стіверн і Луїс Ортіс (двічі). Те ж саме ледь не сталося з Тайсоном Ф'юрі в їхньому першому бою.

2. Ерні Шейверс (74-14-1, 68 КО)

92% перемог нокаутом

Легенда 70-х Шейверс двічі претендував на світову корону, але так і не став чемпіоном світу. Зате він є тим, хто зупиняв Кена Нортона, Джиммі Елліса і Джиммі Янга. «Чорний руйнівник» славився ранніми нокаутами, 51 з його 68 дострокових перемог припали на перші три раунди.

3. Віталій Кличко (45-2, 41 КО)

91% перемог нокаутом

Триразовий чемпіон світу Віталій Кличко після відходу у відставку Леннокса Льюїса в 2003 році на пару зі своїм молодшим братом Володимиром вважався найкращим у дивізіоні, поки не завершив кар'єру в 2013 році у статусі чемпіона WBC. У свої найкращі роки він практично не дозволяв суперникам доживати до фінального гонгу. Майбутній мер Києва запам'ятався достроковими перемогами над Хербі Хайдом, Коррі Сандерсом і Семом Пітером.

4. Джордж Форман (76-5, 68 КО)

89% перемог нокаутом

Кар'єра Формана тривала з 1969 по 1997 рік з 10-річною перервою з 1977-го до 1987-го. Форман швидко знищував одного суперника за іншим, включаючи Кена Нортона і Джо Фрейзера, що призвело до завоювання ним поясів WBA і WBC. У 1974 Форман з рекордом 40-0 вважався фаворитом в бою проти Мухаммеда Алі, але, як ми пам'ятаємо, «Битва в джунглях» обернулася для Джорджа фіаско. Повернувшись у 1987 році, Форман продовжив своє царство терору, щоб в 1994 році вдруге стати чемпіоном світу, брутально нокаутувавши Майкла Мурера.

5. Роккі Марчіано (49-0, 43 КО)

88% перемог нокаутом

Марчіано став однією з найбільших легенд боксу, незважаючи на те, що був чемпіоном світу всього 3,5 роки у 1950-х. Його всього лише 8-річна професійна кар'єра була дуже яскравою, Марчіано запам'ятався фанатам нокаутами Езарда Чарльза, Джо Луїса, Арчі Мура і Джерсі Джо Волкотта (двічі). Останній заявляв, що у Марчіано був найсильніший удар, який він коли-небудь пропускав, сильніший навіть, ніж у Джо Луїса.

6. Майк Тайсон (50-6, 44 КО)

88% перемог нокаутом

Бліцкриг Тайсона в другій половині 80-х зачарував уболівальників. У листопаді 1986 року він завоював титул WBC, а в серпні наступного року вже був абсолютним чемпіоном світу, додавши на свою талію пояси WBA і IBF. Швидкість і міць «Залізного Майка» - це два фактори, які могли відправити суперника «спати» в будь-який момент. Звідси 22 перемоги Тайсона в першому раунді. Він нокаутував Тайрела Біггса, Тревора Бербіка, Френка Бруно (двічі), Ларрі Холмса, Донована Раддока, Майкла Спінкса, Тоні Таббса і багатьох інших.

7. Джо Фрейзер (32-4-1, 27 КО)

84% перемог нокаутом

Швидкий і постійно працюючий тулубом Фрейзер перетворював на пекло життя тих, хто з ним стикався на рингу. Його лівий хук міг чи не відірвати голову опонента. Непереможений чемпіон світу з 1970 по 1973 роки, Фрейзер був одним з легендарної трійки хевівейту 70-х разом з Алі і Форманом. Серед зупинених «Димлячим Джо» супротивників можна зустріти такі імена: Джордж Чувало, Джиммі Елліс (двічі), Боб Фостер, Джеррі Куоррі (двічі). Також Фрейзер запам'ятався тим, що відправив у нокдаун Алі в 15-му раунді їхнього першого поєдинку.

8. Володимир Кличко (64-5, 53 КО)

83% перемог нокаутом

Володар одного з найкращих джебів в історії дивізіону, Володимир Кличко залишався непереможеним з 2004 по 2015 рік, за цей час він зібрав колекцію всіх значущих поясів, за винятком регалії WBC. Уміння відчувати потрібну дистанцію і одна з найпотужніших правих рук у хевівейті зробили Володимира боксером з одним із найжорсткіших ударів своєї епохи. Йому вдалося фінішувати Кріса Берда, Руслана Чагаєва, Рея Мерсера, Сема Пітера, Кубрата Пулєва і Хасіма Рахмана.

9. Девід Туа (52-5-2, 43 КО)

83% перемог нокаутом

Незважаючи на низький для суперважкої ваги зріст (178 см), міцно збитий самоанець Туа був грізною силою в дивізіоні з середини 90-х до початку 2000-х. Нехай він і не став чемпіоном світу, зате йому вдалося підкорити масу фанатських сердець за рахунок своїх яскравих перфомансів. Лівий хук Туа, ймовірно, входить в десятку найкращих лівих хуків в історії боксу. Девід може похвалитися тим, що нокаутував Джона Руїса, Олега Маскаєва, Хасіма Рахмана і Майкла Мурера.

10. Джо Луїс (66-3, 52 КО)

79% перемог нокаутом

Джо Луїс мав усі необхідні якості для того, щоб бути найкращим у свій час. Він був надзвичайно швидким, вкрай технічним і мав неймовірно важкий удар. Він був чемпіоном світу з 1937 по 1949 рік, провівши за цей час 25 послідовних захистів титулу. За свою 17-річну кар'єру Луїс перебив безліч великих спортсменів, включаючи Макса Бера, Джеймса Бреддока, Прімо Карнеру, Макса Шмелінга, Джека Шаркі та Джерсі Джо Волкотта (двічі).

Оцініть матеріал
(192)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Дерев’янченко повертається. Суперник – середняк, але це те, що треба Сергію
Бокс | 19 квітня 2024, 12:36 2
Дерев’янченко повертається. Суперник – середняк, але це те, що треба Сергію

Можливо, один з останніх поєдинків українця в профі

Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі
Футбол | 19 квітня 2024, 06:45 172
Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі

Гірники можуть потрапити напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Bolshoi
Всем специалистам бокса предлагаю сначала понять что означает слово панчер.
vizuals
Туа у цьому аспекті взагалі елалон. Попасти під його точний лівий свінг майже завжди дорівнювало нокауту. Памятаю, як Льюіс увесь бій наматував кілометри, щоб його не зачепило
JulikoB
Братьев вообще в этом рейтинге быть не должно. Их стиль боя направлен на изматывание противника на дистанции, а не на ломание его "через колено".
Рокен Рольщик
Щось не те, зокрема по Уайлдеру 
98% перемог нокаутом там ніяк не може бути 
з 44 боїв на той час 1 програш, 1 нічия, 41 перемог нокаутом 
тобто 93 % !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  
і на моє переконання саме так необхідно рахувати 
не відділяти лише перемоги і від них відраховувати відсоток перемог нокаутом 
між іншим, на даний час відсоток нокаутів у Уайлдера 91% 
так і по іншим підрахувати треба 
Cтapый Xaнтep
Айбеабучи
Andy_P
Из тех, кого видел - Тайсон в смысле взрывной мощи и "инстинкта убийцы" был вне конкуренции, просто машина. Туа и Форман тоже добивали без малейших промедлений. Ещё помню сильно били Сандерс и Бота.
seregka1991
Кличко закончил в 12 году.
Bolshoi
Ни для Туа, ни для Сандерса никто ковровых дорожек не стелил, шоу из их боёв не устраивал. Это настоящие бойцы.
vizuals
Віталій міг дюже сильно вдарити, але він завжди робив ставку на бокс, і не розряджав усю міць на один удар. Але і цього вистачало. Так що Моя п'ятірка - 1. Туа, Уайлдер, Віталій Кличко, Тайсон, Володимир Кличко. Бої Шейверса тупо не бачив
Bolshoi
Надо сократить количество раундов до семи, чтобы бойцы не экономили силы, а выдавали всё что могут.
Bolshoi
Тупой рейтинг, как по местам, так и по составу. Где Кори Сандерс??? А поставить Туда ниже Клочков, это вообще финиш.