Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 04 квітня 2020, 18:07
4323
1

Не лише Хаверц та Санчо. 7 гравців Бундесліги, яким час йти на підвищення

Sport.ua виділяє найяскравіших гравців з середняків Бундесліги, яким треба змінити клуб

| Оновлено 04 квітня 2020, 18:07
4323
1
Не лише Хаверц та Санчо. 7 гравців Бундесліги, яким час йти на підвищення
ФК Вердер. Мілот Рашица

Коли футболу практично в усьому світі немає, то не уникнути великого потоку різних трансферних новин. У Німеччині щодня обговорюють можливі переходи Джейдона Санчо, Кая Хаверца, Тімо Вернера, Давида Алаби та інших зірок. Ми ж зібрали для вас найбільш яскравих персонажів з клубів «середньої руки», яким після завершення сезону час піти на істотне підвищення.

Мілот Рашица, «Вердер»

Вік: 23 роки
Позиція: лівий нападник

Рашица є зіркою не тільки «Вердера», але й всієї збірної Косово, яка претендує на потрапляння на Євро-2021 через плей-оф. Він проводить в Бремені вже другий повноцінний сезон, але тільки зараз зміг розкритися на повну.

Команда Флоріана Кофельдта йде в зоні вильоту з Бундесліги, але це не завадило Рашиці відзначитися 7 голами та 4 гольовими передачами в 20 матчах сезону. Серед усіх гравців «Вердера» Рашица вирізняється неабиякою технікою - 2,2 успішних обведення в середньому за гру, а також умінням класно пробити з-за меж штрафного - в середньому 3 спроби таких ударів за матч.

Також колишній футболіст «Вітесса» цінується за свій універсалізм. Для нього не проблема зіграти роль «прихованого форварда» або зайняти позицію під нападаючим. Іноді він виходить і на протилежному фланзі. Тож не дивно, що вже зараз його ім'я пов'язують з дортмундською «Боруссією», якій точно потрібно буде кимось заміняти Санчо .

Зак Штеффен , «Фортуна»

Вік: 24 роки
Позиція: воротар

Футбольний шлях Штеффена дуже вражаючий. Ще в 2016 році він грав за дубль «Фрайбурга» в четвертій лізі Німеччини, а вже минулого літа американець перейшов в «Манчестер Сіті» з «Коламбус Крю». У минулому сезоні він був визнаний найкращим воротарем МЛС, що і привернуло увагу чемпіонів Англії.

Звичайно, шансів заграти в команді Пепа Гвардіоли у нього не було, тому його віддали в оренду «Фортуні», де голкіпер проявив себе з найкращого боку. Штеффен відіграв лише два матчі на нуль, але при цьому має середню оцінку Kicker - 3,05. Наприклад, у того ж Романа Бюркі вона гірше - 3,11.

На старті сезону американець тягнув просто неймовірні удари, потрапляв у підсумкові збірні туру, але в грудні отримав важку травму коліна. Навряд чи він ще раз зіграє за «Фортуну», але на підвищення точно піде. Bild пише, що в особі Штеффена все та ж «Боруссія» Д бачить заміну Бюркі .

Робін Кох, «Фрайбург»

Вік: 23 роки
Позиція: центральний захисник

Під керівництвом Крістіана Штрайха «Фрайбург» славиться своєю організованою обороною, але завдяки Робіну Коху вона вийшла на новий рівень. Уродженець Кайзерслаутерна ще в позаминулому сезоні увірвався в основний склад команди, і вже доріс до рівня збірної Німеччини. У жовтні минулого року Кох дебютував за «бундестім» в товариському матчі проти Аргентини (2:2).

Кох - високорослий центрбек (192 см), що володіє хорошим першим пасом - точність 85%. Як показала практика, він відмінно може освоїться як в схемі 4-2-3-1, так і в 3-4-3. Але найголовніше якість Коха - стабільність. З важкістю можна пригадати епізод у цьому сезоні, коли він відверто привозить гол в свої ворота. Звідси і досить висока середня оцінка від Kicker - 3,39 .

Взимку центрбек «Фрайбурга» був дуже близький до переходу в «РБ Лейпциг», але Штрайх заблокував трансфер. Однак «бики» все ще не втратили інтерес до Коха. Очевидно, влітку, у середняків Бундесліги не буде шансів його утримати.

Озан Кабак, «Шальке»

Вік: 19 років
Позиція: центральний захисник

Молодий турок дуже яскраво увірвався в німецький футбол. Взимку минулого року «Штутгарт» купив його у « Галатасарая » за рекордні для себе 11 мільйонів євро, а вже через півроку продав в «Шальке» за 15 мільйонів.

У команді Девіда Вагнера Кабак однозначно не загубився. Швидкий, стрибучий, з хорошим вибором позиції й далекими передачами в стилі Ракицького. Тінейджер зіграв в цьому сезоні 19 матчів, а його середня оцінка Kicker становить дуже високі 2,92. Також серед захисників він є одним з найкращих бомбардирів ліги - 3 голи.

Ще влітку Кабаком цікавилася «Баварія», але він вирішив, що ще рано переходити в команду такого рівня. Але немає сумнівів, що влітку у нього будуть нові пропозиції від топ-клубів .

Андрей Крамаріч, «Хоффенхайм»

Вік: 28 років
Позиція: центрфорвард

Той випадок, коли футболіст явно пересидів в одній команді. Щоб не повторити долю умовного Доменіко Берарді, Крамарічу вже влітку необхідно залишати «Хоффенхайм».

За три попередні сезони хорват забив 45 голів в Бундеслізі, а в поточному чемпіонаті, старт якого він пропустив через травму, вже забив 7 м'ячів в 14 іграх. Крамаріч прекрасно грає як на вістрі, так і з глибини, а стилістично підійде більшості солідних клубів Європи.

Раніше «селянам» вдавалося утримувати Крамаріча завдяки участі в єврокубках, але влітку такої опції у клубу точно не буде. У червні віце-чемпіону світу виповниться вже 29 років, а значить, можливості заграти на більш високому рівні може більше й не виникнути.

Еван Ндіка, «Айнтрахт»

Вік: 20 років
Позиція: центральний захисник

Високорослий француз був основним гравцем «Айнтрахту» ще в минулому неймовірному сезоні, коли франкфуртці дісталися до півфіналу Ліги Європи, й до останнього туру претендували на топ-4 в Бундеслізі. Залишається він найважливішим гравцем для команди Аді Хюттера й в поточній кампанії.

Очевидно, Ндіка ще є куди рости в плані позиційної гри, але його фізичні дані при зрості 190 см дозволяють йому регулярно вигравати не тільки верхові, але й силові єдиноборства. Також Евана дуже важко обігнати на швидкості.

За інформацією Sky Sports, інтерес до Ндіка вже проявляють «Ліверпуль» та «Арсенал». Раніше також повідомлялося, що за його прогресом стежать «Інтер», «Мілан» й «Валенсія». Отож, перехід Ндіка у великий клуб є лише питанням часу.

Жером Руссійон, «Вольфсбург»

Вік: 27 років
Позиція: лівий захисник

Такий собі Ісмаїлі на максималках. Руссійон здатен без проблем відбігати по флангу з однаковою швидкістю всі 90 хвилин, але іноді втрачає баланс між атакою і обороною, що призводить до сумних наслідків.

Але в цілому 27-річний француз є ключовою фігурою для нинішнього «Вольфсбургу», чия гра заточена під постійні кроси й простріли з флангів. У тому ж матчі з «Шахтарем» «вовкам» дуже не вистачало Руссійона, який на той момент ще не оговтався від травми.

Руссійон відмінно підійде будь-якій команді, яка грає за схемою в три центральні захисники. Влітку інтерес до нього приписували «Боруссії» Д, але вона в підсумку зробила ставку на Ніко Шульца, про що зараз явно шкодує. Не виключено, що влітку у Дортмунді повернутися до варіанту із захисником «Вольфсбурга».

Ілля КВІТКІН

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Німецькі команди повторили своє досягнення 29-річної давнини в єврокубках
Футбол | 19 квітня 2024, 10:54 12
Німецькі команди повторили своє досягнення 29-річної давнини в єврокубках

А англійські команди вперше з 2015 року не пробилися до півфіналів Ліги чемпіонів та Ліги Європи

Ледь не перемудрували. Шахтар урятував перемогу над Зорею
Футбол | 18 квітня 2024, 17:31 160
Ледь не перемудрували. Шахтар урятував перемогу над Зорею

Команда Пушича примудрилась пропустити за переваги за кількістю гравців, але вчасно схаменулась

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віталій Яценко
Хаверц провалив вже цей сезон. Тому підвищення йому точно не світить.