Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 01 квітня 2020, 14:17
2940
1

П'ять легенд UFC, які можуть завершити кар'єру цього року

Сергій Лебедєв – про бійців UFC, які в 2020-му році можуть повісити рукавички на цвях

| Оновлено 01 квітня 2020, 14:17
2940
1
П'ять легенд UFC, які можуть завершити кар'єру цього року
twitter.com/ufc. Андерсон Сильва

Щороку любителі ММА проводжають на пенсію по декілька легендарних бійців. Але деякі з них занадто довго затримуються в спорті, змушуючи фанатів благати їх повісити рукавички на цвях. У 2019 про відхід на пенсію заявили такі відомі особистості, як Кей Веласкес, Александр Густафссон, Бен Аскрен і Джимі Манува. Немає сумнівів, що в 2020-му інші, не менш імениті бійці, приєднаються до них.

Sport.ua представляє п'ятірку легендарних бійців UFC, чиї рукавички протягом наступних одинадцяти місяців можуть опинитися на цвяху.

Андерсон Сільва

Один з найкращих бійців усіх часів, він утримував титул UFC в середній вазі з жовтня 2006-го року по липень 2013-го. Дуже багато хто вважають його найсильнішим бійцем в історії ММА.

Через 6,5 років після його усунення з трону Крісом Вайдманом «Павук» засмучує своїх уболівальників, продовжуючи виходити в клітку. Незважаючи на те, що Сільва входить до топ-15 дивізійного рейтингу UFC, він не вигравав майже три роки з моменту перемоги за очками над Дереком Брансоном в дуже близькому бою. І офіційно, це єдина перемога бразильця з моменту втрати титулу в 2013 році.

Сільві 44 ​​роки, і він давно пройшов свій пік. Він вважає, що в ньому ще залишився вогонь як мінімум для одного бою. Мабуть, цей поєдинок і повинен стати прощальним для бразильської легенди.

Деніел Корм’є

Незважаючи на те, що Корм’є втратив титул у важкій вазі, будучи відправленим в нокаут Стіпе Міочічем, він все ще є топовим бійцем і, ймовірно, буде вважатися фаворитом у букмекерів у боях проти 90% ростеру UFC в напівважкому та важкому дивізіонах.

Борець-олімпієць завжди заявляв, що хотів би піти зі спорту до того моменту, як йому стукне 40 років. Цей ювілей він відзначив у березні 2019 року, але «DC» побажав затриматися в спорті заради одного прибуткового мегафайту проти Брока Леснара, але, коли стало ясно, що цього не буде, Деніел прийняв рішення дати реванш Міочічу.

Все йде до того, що Корм’є та Міочіч проведуть третій бій цього року. І незалежно, виграє Корм’є або програє, вірогідність того, що він завершить кар'єру відразу після цього, є дуже високою.

Роббі Лоулер

Лоулер - один з найпопулярніших бійців в UFC за останні роки. За час свого чемпіонського правління в напівсередній вазі він провів шалені бої проти Джоні Хендрікса, Рорі МакДональда і Карлоса Кондита. Ці битви золотими літерами вписані в історію UFC.

Зараз Лоулеру 37 років, і, за всіма ознаками, ми спостерігаємо за закінченням його кар'єри. «Безжальному» не піднімали руку з моменту перемоги над Дональдом Серроне в липні 2017-го. У його останньому бою ми не побачили того запеклого Лоулера, якого очікували побачити. Майже безвольний Роббі був однобічно побитий Колбі Ковінгтоном.

Швидше за все, це через те, що Лоулер занадто багато ущербу отримав за свою майже 20-річну кар'єру, і тому в 2020-му році було б розумним кроком піти на спокій.

Кріс Вайдман

Здається, тільки вчора Вайдман нокаутував Андерсона Сільву і поклав кінець найтривалішому правлінню в UFC, але найкращі дні Кріса залишилися давно позаду. З моменту нищівної поразки Люку Рокхолду в 2015 році і втрати титулу UFC у середній вазі Вайдман переживає важкі часи. Після тієї невдачі «All-American» вигравав усього один раз.

Вайдман був битий чотири рази в останніх п'яти боях, кожен раз КО або ТКО. І при цьому ще уродженець Нью-Йорка постійно стикається з травмами, звідси його низька активність.

Востаннє, коли ми бачили Вайдмана в справі, він бився з Домініком Рейесом в своєму дебютному поєдинку в напівважкій вазі. І Рейес нокаутував його менш ніж за дві хвилини. Можливо, перехід в лайт хеві кілька років тому зумів би перезапустити його кар'єру, але зараз вже занадто пізно.

Якщо Вайдман програє свій наступний бій, то у нього не залишиться причин продовжувати перебувати в цьому спорті. Навіть якщо він і виграє, то все одно йому варто задуматися над пенсією, хоча б заради свого здоров'я.

Андрій Орловський

Екс-чемпіон UFC у важкій вазі Орловський, схоже, близький до завершення кар'єри. У 2016-2017 роках він програв п'ять боїв поспіль, і зараз він виграв лише раз в останніх шести боях.

Орловського неодноразово списували з рахунків, багато фанатів закликали його повісити рукавички на цвях після того, як на початку минулого десятиліття його кар'єра пішла на спад і вже ніхто не очікував, що він повернеться в UFC, не кажучи вже про те, що в 2016 році він буде в кроці від тайтл-шоту після приголомшливої ​​серії перемог.

У свої 40 років «Пітбуль» все ще жорстко б'є, але швидкість, яка колись робила його дійсно небезпечним важковаговиком, впала, а його підборіддя легко пробити жорстким ударникам. Перша поява Орловського в октагоні в 2020-му році може стати останньою в його бійцівській кар'єрі.

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Фемидий Перикл
Коннора забыли добавить, ему пора бухать).